Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta

Miercuri, 2 Mai 2012 (14:17:51)

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că democrat-liberalii vor vota împotriva Guvernului Ponta, arătând că PDL nu votează niciun guvern din care nu face parte.

Blaga a precizat că la şedinţa BPN al PDL a fost o discuţie privind noul guvern şi că au fost exprimate poziţii diverse în legătură cu votul privind validarea sau invalidarea Guvernului Ponta.

"Poziţia PDL este că nu votăm niciun guvern din care nu facem parte. Asta a fost poziţia noastră şi în 2007, şi în 2008, şi asta va fi poziţia partidului", a precizat Vasile Blaga.

El a arătat că PDL nici nu are motive să voteze noul guvern, pentru că nu a văzut programul de guvernare, dar că sunt miniştri candidaţi pentru portofolii "care deja au probleme", semnalate de ANI.

Blaga a precizat că democrat-liberalii vor vota împotrivă, arătând că PDL are 112 deputaţi şi 39 de senatori. El a precizat că discuţiile vor continua "între colegii din coaliţie, pentru a vedea în continuare şi poziţia acestora".

"Discuţiile vor continua între colegii din coaliţie. Vă spun în continuare poziţia PDL, o să vedem în continuare şi poziţia celorlalţi foşti parteneri sau actuali parteneri de coaliţie, coaliţia cel puţin până luni există", a adăugat Vasile Blaga.

El a precizat că miercuri a avut loc o şedinţă "normală" a coaliţiei înainte de şedinţa de guvern.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei BPN, că PDL nu va vota noul guvern, arătând că acesta are o formulă "neinspirată", iar singurul lucru bun este păstrarea ca ministru a lui Leonard Orban.

Oltean a dat explicaţii faţă de afirmaţiile făcute de el marţi, privind o eventuală susţinere a PDL pentru Guvernul Ponta.

"Ieri am spus că vreau să văd care este structura Guvernului. După ce am văzut un guvern în care doi membri desemnaţi sunt incompatibili, un guvern al cărui număr a crescut într-o situaţie financiară deloc favorabilă creşterii cheltuielilor publice, mi se pare totalmente neinspirată formula şi nu poate fi susţinută de PDL", a precizat Oltean.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, că Guvernul Ponta va primi votul de învestitură din partea Parlamentului, PDL neavând niciun interes ca Executivul să nu treacă, ci dimpotrivă, doreşte să treacă şi să guverneze.

Ioan Oltean a fost întrebat, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primăria şi Consiliul Local Bistriţa, dacă trece Guvernul Ponta. "Da, sigur că da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes să nu treacă Guvernul Ponta. Dimpotrivă, dorim să treacă şi să guverneze România. O să vedem care este programul de guvernare, nu mă pot exprima apriori dacă o să votăm, care este garnitura de miniştri care vor încerca să guverneze şi, în funcţie de aceste două elemente, PDL va decide dacă va vota acest Guvern", a declarat Ioan Oltean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga: PDL va vota împotriva învestirii Guvernului Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei