Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor

Miercuri, 2 Mai 2012 (16:20:30)

Guvernul demis vrea să aloce peste 33,6 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru construcţia şi repararea lăcaşelor de cult, cu argumentul că acestea au fost afectate de zăpezile din ultima iarnă, proiectul de hotărâre privind alocarea banilor fiind inclus pe agenda şedinţei de miercuri.

Alocarea banilor este justificată în proiectul de hotărâre, conform informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, prin faptul că există numeroase solicitări din partea cultelor religioase pentru alocarea unui sprijin financiar destinat realizării unor lucrări de construcţii, reparaţii şi restaurări ale lăcaşelor de cult afectate de zăpezile căzute în ultima iarnă, care nu au fost avute în vedere la elaborarea bugetului de stat pe anul 2012, iar caracterul de urgenţă este determinat de necesitatea de a preveni "erodarea a ceea ce s-a construit până în prezent".

Guvernul a analizat şi impactul social al acestor alocări de fonduri, ajungând la concluzia că acei "credincioşi din zonele în care vor fi alocate fondurile vor beneficia de lăcaşe de cult noi, iar bisericile afectate de trecerea timpului şi de vitregiile naturii vor putea fi reparate".

Banii vor fi alocaţi prin suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Surse politice au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că agenda şedinţei de miercuri a Guvernului demis conţine un proiect de hotărâre prin care primăriilor li se acordă fonduri din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, act normativ amânat de la o şedinţă din aprilie, precum şi suplimentări de bugete, din Fondul de rezervă, la Ministerul Educaţiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Ministerul Culturii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul Ungureanu vrea să aloce peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea bisericilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei