Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Timid la început

Sucevenii au dat curs invitaţiei Primăriei Suceava de a merge la grătare pe terenul fostei gospodării PCR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul loc amenajat de grătare şi picnicuri la iarbă verde din municipiul Suceava a fost inaugurat ieri, de 1 Mai, de zeci de suceveni care au dat curs invitaţiei Primăriei Suceava, de a petrece în aer liber pe terenul fostei gospodării PCR.

Terenul, preluat anul trecut de municipalitatea suceveană de la Regia Autonomă a Protocolului şi Patrimoniului de Stat, a fost amenajat parţial, fiind făcute o serie de lucrări necesare pentru ca sucevenii să poată merge oricând la grătare sau la picnic, fără a risca să fie amendaţi, conform noilor prevederi.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a precizat care sunt schimbările făcute:

“Ca urmare a aprobării Legii Picnicului, am amenajat un loc în care sucevenii să poată merge la grătare şi la picnic, respectând condiţiile impuse de lege. Pentru început am amplasat un grătar pentru mai multe persoane, zona a fost ecologizată şi curăţată cât s-a putut, au fost montate toalete ecologice şi coşuri de gunoi care permit şi colectarea selectivă a deşeurilor. Aşteptăm sucevenii să vină aici la grătare nu doar la 1 Mai, ci în fiecare sfârşit de săptămână. Noi vom avea de fiecare dată nu doar patrule de la Poliţia Locală, pentru a asigura ordinea şi disciplina, ci şi oameni de la salubrizare, care vor asigura ridicarea gunoiului şi curăţenia zonei”.

Schimbările nu se opresc aici, pentru că municipalitatea intenţionează să facă un proiect mai mare de amenajare a unei zone de agrement, prin care să fie curăţate lacurile lăsate în paragină de foştii proprietari, prin care să fie amenajate unui ponton de pe care să se poată circula cu barca sau cu hidrobiciclete, precum şi mai multe spaţii de grătare, spaţii de alimentaţie publică şi de divertisment.

Zona are avantajul de a fi foarte aproape de centrul Sucevei, putându-se ajunge şi pe jos, la plimbare, mergând la dreapta după Uzina electrică de la capătul străzii Mitropoliei.

Lucian Harşovschi a precizat că Primăria Suceava intenţionează să mai amenajeze două locuri de grătare în cartierele Zamca şi Burdujeni, în zone aflate la marginea pădurii.

În acelaşi timp, viceprimarul Sucevei a atras atenţia amatorilor de distracţie la iarbă verde că “toate deşeurile provenite în urma grătarelor trebuie aruncate acolo unde trebuie, nu abandonate pe locul unde au fost şi s-au simţit bine în aer liber”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au dat curs invitaţiei Primăriei Suceava de a merge la grătare pe terenul fostei gospodării PCR.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Sucevenii au dat curs invitaţiei Primăriei Suceava de a merge la grătare pe terenul fostei gospodării PCR5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 mai 2012, 11:13:14
Uneori îmi doresc să devin canibal
Nu să mănânc ci să vomit unii oameni
Pe cocalarii metafizici dintr-un veac abisal
Ce-şi fac trepte din ... cetăţeni

Au mofturi în tendinţe , o ard preocupaţi
Adicălea grija lor e grija ta ( vezi bine )
Transpiră numa’ iubire ( doar până-s votaţi )
Şi-apoi redevin cum sunt … bovine

Sunt o masă amorfă de fiinţe nedistinctive
Dacă te uiţi bine,de-“aproape”,la băsişti
NU ŞTIU ce să facă cu pârghiile administrative
Deşi “câştigă” ei par a fi tot .. trişti

Despre ultimii 4 ani , sucevene , poţi scrie
Doar într-un toc muiat cu lacrimi , pe bune
Ăştea n-au fapte pentru ca lauda să-şi susţie
Băsiştii ne cred (b)oi iar Suceava .. o păşune

2.   Municipalitatea mai are un proiect... trimis de
( 2 mai 2012, 11:42:27
...care bineînţeles va deveni realitate după 10 iunie!laughing
3.   Praf in ochi cu manele la maxim trimis de
( 2 mai 2012, 15:39:39
Cum naiba poate sa spuna un destept ca: s-a amenajat cat s-a putut??? Ce amenajare?? Gunoaiele troneaza si odorizeaza, amplasarea a 3 ghene de gunoi si un singur gratar monopolizat de 4 tzarani respecta legea??? Daca ati fi mers acolo, am facut imprudenta sa merg... in afara de manelistii imputiti si beti care urlau din toti rarunchii versuri telectuale (parca in lege scrie ca nu ai voie sa deranjezi fonic vecinii de gratar), care taiau copacii infloriti cu bardita (parca nici asta nu era voie), care faceau focul pe jos langa "livada" (nici asta nu era voie), totul era ca inainte, doar ca lipseau domnii de la mediu si un jandarm care sa opreasca circul si cretineala. Hala amenajare. Halal conducere. Repede si spalarea pe maini cu un articol de 2 lei pt umflarea pieptului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei