Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Cu UNPR şi minorităţi, USL va avea o majoritate "stabilă", de 43 de parlamentari

Miercuri, 2 Mai 2012 (14:53:46)

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, că, în condiţiile în care grupul minorităţilor şi UNPR vor fi de acord să-i acorde sprijin parlamentar pentru Executivul pe care l-a format, USL va avea o majoritate "stabilă", de 43 de parlamentari.

"În acest moment, USL are 229 de parlamentari. Plus 17 de la minorităţi, plus 27 de la UNPR, e o majoritate de 43 de parlamentari, ceea ce în mod sigur e o majoritate de dorit. Dacă va fi mai mare, cu atât mai bine. 43 de parlamentari e deja o majoritate nu ştiu dacă confortabilă, dar e stabilă. Pentru asta am primit mandat din partea conducerii PSD, de a negocia acest sprijin parlamentar", a spus Ponta.

Preşedinţii PSD şi UNPR, Victor Ponta şi, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat, miercuri, un protocol pentru susţinerea Guvernului USL.

Premierul desemnat Victor Ponta a venit la grupul UNPR din Cameră unde era anunţată o întâlnire cu grupurile Uniunii, care a durat doar câteva minute.

Imediat, Victor Ponta şi Gabriel Oprea au semnat protocolul, care are cinci puncte.

Este vorba despre votul UNPR pentru învestirea Guvernului Ponta şi de colaborare între grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR.

Celelalte puncte ale protocolului prevăd: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari în actuala sesiune legslativă, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai.

De asemenea, Victor Ponta a declarat, miercuri, că a făcut o propunere oficială Grupului minorităţilor naţionale de a sprijini Guvernul USL, el precizând că a primit "un acord de principiu" în acest sens de la deputaţii acestui grup.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Cu UNPR şi minorităţi, USL va avea o majoritate "stabilă", de 43 de parlamentari.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Cu UNPR şi minorităţi, USL va avea o majoritate "stabilă", de 43 de parlamentari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei