Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul:Proiectele privind alocările de fonduri au fost pe agendă, dar Executivul le-a "investigat"

Miercuri, 2 Mai 2012 (16:57:22)

Proiectul de hotărâre privind repartizarea de fonduri către primării din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri, dar nu a fost aprobat în final de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a arătat că agenda este întocmită de Secretariatul General al Guvernului, nu de cabinetul premierului, şi că Guvernul "investighează" măsurile propuse înainte de a le aproba.

El a arătat că pe agendă au fost introduse acte normative privind alocările de fonduri, inclusiv către primării, dar nu au mai fost aprobate de Guvernul Ungureanu.

Agenda pregătită pentru şedinţa de miercuri a Guvernului demis a inclus un proiect de hotărâre prin care primăriilor li se acordau fonduri din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, act normativ amânat de la o şedinţă din aprilie.

"Agenda pregătită pentru şedinţa de miercuri a Guvernului conţine o hotărâre privind repartizarea pe proiecte a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea Programului de
dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, act normativ amânat de la o şedinţă de guvern din luna aprilie. Rămâne de văzut dacă proiectul va fi aprobat de această dată", au confirmat anterior pentru MEDIAFAX surse politice.

Tot pe agendă a fost inclus un proiect prin care erau alocate peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea de biserici.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, că i-a transmis o solicitare şi un avertisment ministrului demis de Finanţe Bogdan Drăgoi că aceia care vor mai da bani de la Guvern către baronii PDL şi către contractele clientelare ale PDL până luni vor răspunde în faţa legii.

"Am discutat cu domnul Drăgoi, i-am transmis o solicitare şi un avertisment foarte clar şi foarte dur: dacă azi Guvernul încă în funcţie Ungureanu, aşa cum a negociat - înţeleg din informaţiile pe care le deţin - cu baroni pedelişti, mai dă drumul la vreun leu către baronii PDL şi către contractele clientelare ale PDL, vor răspunde în faţa legii pentru acest lucru", a spus Ponta.

El a spus că i-a transmis direct lui Drăgoi acest avertisment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul:Proiectele privind alocările de fonduri au fost pe agendă, dar Executivul le-a "investigat".
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul:Proiectele privind alocările de fonduri au fost pe agendă, dar Executivul le-a "investigat"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei