Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL

Miercuri, 2 Mai 2012 (17:17:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PD-L la funcţia de primar al oraşului Siret, Vasile Tablan, susţine că actuala administraţie PNL a oraşului a făcut în acest mandat o serie de greşeli care au avut impact negativ asupra locuitorilor. Tablan, care a condus primăria până în anul 2008, a amintit în primul rând de îngrădirea accesului siretenilor în primărie prin înfiinţarea unui filtru de control atât la intrarea în instituţie, cât şi la uşa cabinetului primarului.

„De asemenea, actuala conducere a încercat să-şi ascundă nerealizările, promisiunile electorale, prin acţiuni organizate de denigrare a fostei conduceri, fenomen care se manifestă şi astăzi atât în <presa locală>, cât şi pe internet, unde anumiţi funcţionari publici postează fel de fel de mesaje. Aceşti funcţionari publici ar trebui mai întâi să-şi amintească de găurile lăsate prin primărie pe vremea când erau angajaţi, fiindcă acum sunt reangajaţi şi cu ce statut. Stimaţi sireteni, funcţionarii noştri publici au ajuns sub conducerea actuală să adune semnături în favoarea candidaţilor independenţi în timpul programului. Şi ne întrebăm de ce oraşul arată aşa? Sau de ce nu vă sunt rezolvate problemele dumneavoastră cotidiene?”, a declarat Tablan.

Candidatul PD-L la Primăria Siret a arătat că actuala conducere a oraşului a încercat prin diferite mijloace să convingă cetăţenii că datorită găurilor lăsate în buget de vechea conducere nu şi-a putut realiza programul electoral. ”Vizualizând bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2011, nu aş spune că s-a dus lipsă de bani. Veniturile per total au fost realizate în proporţie de 74%, adică 16.576.767 lei, din care venituri proprii 5.696.746, adică 46% din cele prognozate, iar cheltuielile cu dobânzile şi ratele la credite au reprezentat 16%, adică 936.574 lei. În schimb sunt datorii la furnizorii de servicii, circa 2.018.719 lei (35%), din care numai 1.021.416 lei (18%) o reprezintă datoria pe care o are primăria către Societatea de Drumuri, care le-a şi blocat conturile. Această societate a asfaltat străzile în Siret, inclusiv Sf. Treime şi Ana Ipătescu, cu care astăzi cei care scriu se laudă, dar aceste lucrări sunt neplătite. Spun neplătite fiindcă cu toată această datorie Primăria Siret cheltuieşte în anul 2011 suma de 890.682 lei, adică 16% din venituri, pentru întreţinere străzi. Deci se mai putea asfalta ceva, dar probabil a fost mai uşor să se umple grădina publică cu materiale de balastieră şi să arunci câteva remorci de balast pe străzi. La banii care au fost cheltuiţi în trei ani la capitolul întreţineri străzi se putea achita şi datoria de la Societatea de Drumuri şi se puteau asfalta străzile 1 Mai, Castanilor si Tudor Flondor”, a spus Vasile Tablan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidatul PD-L la Primăria Siret pune pe tapet greşelile actualei administraţii locale PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 mai 2012, 17:49:05
multe (şi mulţi) în cale mi-a scos mie viaţa
am mai "operat"şi eu cu abstracţiuni ( a trebuit )
dar crede-mă , Tablane , te "arată" faţa
imposibil de crezut ,de respectat şi de - ndrăgit

eşti o fatalitate abstractă , iar ochii-ţi "vorbesc"
de-un malpraxis politic(drăguţ,aşea,s definesc)happy

2.   Intrebari si raspunsuri trimis de
( 2 mai 2012, 19:15:22
1. Este rau ca in 2011 s-au alocat bani si s-a facut intretinerea drumurilor ?
2. Cate drumuri asfaltate a lasat primarul Tablan in urma sa in 2008 ca sa-si permita sa dea lectii ?
3. Actualii guvernanti se lauda ca strazile Ana Ipatescu si Sf Treime sunt asfaltate pentru ca intradevar sunt asfaltate. S-au asfaltat in 2009 cand si-a sarbatorit Troita 650 de ani. Nu mai erai primar.
4. Veniturile au fost realizate in proportie de 74% sau in proportie de 46% ca te contrazici la interval de un rand ? Cred ca cifra reala este insa alta ( oricum hartia ... sau tastatura suporta orice ).
5. Si apropo crezi ca sperii functionarii care vor sa candideze si o sa ai o sansa in plus ? Dragule de cand ai facut lista de consilieri a PDL nu te iubim nici ai tai deci n-ai nici cea mai mica sansa.
3.   Dă-i nainte, cu tupeu... trimis de
( 2 mai 2012, 19:34:17
DAAA! Îngrădirea accesului... Voi vorbiți, că toată guvernarea voastră de pedelei a fost o întreagă dictatură a nesimțirii, mândriei și anulării a o droaie de drepturi cetățenești. Tăieri salariale, drepturi bănești, jefuirea pensionarilor, închiderea firmelor prin taxe aberante...Bașca presiunea politică din instituții, școli, primării sau spitale! Până și copiii de la grădiniță i-ați speriat! Și la ușa lu flutur cum se stă...Cu pâine și sare, ai!?
Se vede treaba la cât de normal gândește dom Vasilică, ori era bat ori nu-l mai cheamă șefu de la cj de mult pe la el, că o fi uitat că pe la instituțiile de gen este ...om la poartă!
Ceea ce spune el, îi dacă gândim bine, încă o acuzație... la adresa sa! Acum este o anumită ordine! Pe vremuri era haos total! Sat fără... câini! Dacă lipsea el și nu de rareori, apăi nici picior de al angajat nu găseai! Vraiște! Pesemne și în capul lui...
Că despre date financiare...a scris deja altul!
Ar trebui ...un filtru de control ...la intrarea în Siret! Cei de teapa lui, care au doar tupeu și nesimțire să fie...lăsați să aștepte...cu anii! Adio, pdl ! Adio, Tablan! Pentru a vă uita mai ușor, considerăm că ați fost doar un vis urâââât al normalității!
4.   Rad si vomit... trimis de
( 2 mai 2012, 20:05:10
hahahaha, esti atat de penibil tablanel ca nici chirila nu te-ar mai crede...ai curaj sa spui greselile pe care le-ai facut tu? nu ti-e rusine martafoiule sa denigrezi tot orasul cu minciunile tale? tu te uiti pe unde calci in oras? nu simti mirosul de floricele si asfaltul pe care NU l-ai pus tu? sunt convins ca vei avea voturile lui buhaianu tura asta si o sa radem de tine in piata publica... eventual poate cetatenii orasului te vor opri pe strada sa te intrebe ce dracu ai asfaltat tu si ce ai facut o groaza de mandate pentru orasul siret...nesimtitule! se vede ca rachiul te-a demolat ireversibil...te va lua si fasola si chirila si pataghel la nr de voturi in siret... in locul tau mi-as retrage candidatura si m-as duce la oaza la o vodca...neobrazatule, mincinosule, veneticule...merg sa vomit acuma...
5.   Fraiere trimis de
( 2 mai 2012, 20:48:23
sper sa ti-o traga cineva pe strada.. ai facut varza orasul siret, acum ai nesimtirea sa candidezi iar? huoooooooo...nu mai ai de unde fura tu si clica ta? bai astia din pdl..la ultimul ceas... da-tii un sut in dos ca va face de c.acca.t asta ...si asa sunteti vai mama voastra....tablan... s-a schimbat guvernul...ce te faci acuma? siretul s-a saturat de tine...ai facut praf orasul...rusineeeee baaaaa...nici cainii comunitari nu o sa te voteze....apropouse...te mai pi.s.i pe tine cand bei????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei