Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Cîrlibaba

Măcelul braconierilor: căprioare gestante, împuşcate şi tranşate la marginea pădurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un caz de braconaj de o gravitate extremă a fost descoperit acum câteva zile pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, trei indivizi din Borşa împuşcând cinci căprioare, din care trei erau femele gestante ce urmau să fete în aproximativ două săptămâni.

Sâmbăta trecută, un angajat al Ocolului Silvic Cîrlibaba a auzit mai multe împuşcături şi a sunat la 112, sesizând poliţia că în zonă se află braconieri. Dându-şi seama că poliţia este pe urmele lor, cei trei indivizi s-au urcat într-un autoturism de teren şi au dispărut în grabă de la faţa locului, abandonându-şi cealaltă maşină cu care erau veniţi, o dubă Fiat Ducato. Poliţiştii şi silvicultorii aveau să descopere un adevărat masacru în zona unde braconierii se apucaseră de tranşat animalele împuşcate.  

Căprioare jupuite, butoaie din plastic umplute cu bucăţi de carne, intestine şi puii femelelor, scoşi în grabă şi aruncaţi printre celelalte resturi.  

Anchetatorii au identificat la faţa locului cinci cervide tranşate, un mascul şi patru femele. De asemenea, au fost identificate şi câteva tuburi metalice rezultate în urma folosirii armelor de vânătoare, precum şi cuţite şi topoare folosite la tranşarea animalelor. Organele silvice au admis că nu este exclus ca şi alte căprioare să fi fost braconate şi abandonate în alte zone ori urcate în maşina cu care fugarii au dispărut.   

Pornind de la maşina abandonată şi o poliţă RCA din interiorul acesteia anchetatorii, au stabilit un cerc de suspecţi. Conform anchetei poliţiei, autorii faptei de braconaj sunt Gabriel Timiş, în vârstă de 24 de ani, Istrate Timiş, de 49 de ani, şi Dumitru Mihali, de 36 de ani, toţi din oraşul Borşa, judeţul Maramureş.

Nici unul dintre cei trei suspecţi nu este posesor legal de armă sau muniţie de vânătoare.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de braconaj cinegetic, maşina abandonată fiind indiponibilizată la sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc.  Deşi cei trei autori sunt cunoscuţi deocamdată, ei nu au fost încă prinşi efectiv, pentru a fi audiaţi şi eventual reţinuţi de poliţie.

 

Braconieri cu maşini de teren şi proiectoare, din Maramureş şi Bistriţa 

Organele silvice cunosc de ani de zile cazurile de braconieri care măcelăresc animale în zona de munte a judeţului Suceava, aceştia fiind veniţi fie din Borşa – Maramureş, fie din Bistriţa-Năsăud.      

Încă de la finele anului 2008, Nicolaie Goicea, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pecarilor Sportivi Suceava, avertiza că în judeţ îşi fac simţită prezenţa braconieri de cu totul alt tip decât cei din urmă cu câţiva ani. El arăta că este vorba în general de oameni cu o stare material bună, care vin la braconat cu maşini de teren, proiectoare care bat la distanţe foarte mari şi care se folosesc de staţii de emisie performante şi alte mijloace tehnice care îi ajută să se organizeze bine şi să fie extrem de greu de prins. Nu mai este vorba în nici un caz de braconieri care să vâneze un animal pentru consum propriu, ci de indivizi veniţi să omoare cât de multe animale pot, pentru a le valorifica apoi pe piaţa neagră.

Prejudiciul cauzat de braconieri este de aproximativ 60.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măcelul braconierilor: căprioare gestante, împuşcate şi tranşate la marginea pădurii.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Măcelul braconierilor: căprioare gestante, împuşcate şi tranşate la marginea pădurii5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 mai 2012, 11:10:52
Românie , ce-ai fost şi ce-ai ajuns ?!
O colecţie de paradoxuri , asta eşti !
Lângă coşul de gunoi pare că te-ai ascuns
Şi-n Europa mergi doar ca să cerşeşti

Preşedintele-ţi pare ca un gnom trist în poză
Românii-ţi plâng înăbuşit,să nu-i vadă copii
Pedigree-ul a sucombat iar a ta metamorfoză
A făcut ca , azi , morţii să plângă vii

În oasele noastre-i încă vremea din trecut
Când erai mândră şi aveai valoare
Trăim sub semnul întrebării ca-ntr-un film mut
Unde-ţi este efigia strălucitoare ?

Sub sechestrul ruinei mă simt , să ştii
În Bucovina e flutere de frumos ... totul
Nici popii,măcar,nu te mai pomenesc în liturghii
Doar te cască-n gropi să le primeşti mortul

Mi se răceşte inima când mă gândesc la tine
La mine nu mă mai gândesc,dar copii mei
Vor să le spun : va mai fi vreodată bine ?
Ai mai “înviat”cândva ai acest obicei ?
2.   Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:15:16
ABCDAR, pe cuvântul meu... eşti singura persoane de pe internet pe care aş vrea să o cunosc şi să îi rup fâşul. Am mai cunoscut ciudaţi, dar tu îi depăşeşti pe toţi. Să postezi de ani de zile nişte rahaturi de poezii (pe care oricum nu le citeşte nimeni) la articolele care au cele mai multe vizualizări? Pe bune? Încerc să îmi imaginez cum eşti în viaţa de zi cu zi: Oare ai acces la internet unde eşti închis la spitalul de psihiatrie? Ai 3 prostituate tranşate în frigider? Te plimbi prin faţa grădiniţelor şi faci poze la copii?

2.1  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:33:58
e cald,frumos afară , ne putem vedea la o bere (fireştehappy ) . Oricum trebuie să mai ies o dată ( din spitalu' de psihiatrie) , am întâlnire cu a IV-a prostituată . Aşadar , unde ne vedem ?
2.2  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:39:54
Bravo. Bine le-ai mai spus BARBUSOI. Degeaba încearcă ABCDAR să ne convingă de faptul că este sănătos. Toate indiciile duc în direcţia opusă! Dacă ar avea talent la poezie l-am aprecia însă scrie numai tâmpenii. Din moment ce şi el şi noi ne dăm seama că scrie tâmpenii nu înţeleg îndârjirea de a insita în a scrie nimicuri. Dacă el consideră că are o părere la un articol o poate expune normal adică în proză!
2.3  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:41:30
Nu-s în zona Bucovinei, dar ajung pe la vară şi îţi promit că te contactez via Monitorul să ne "vedem" undeva...
2.4  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:45:07
Al2011, îţi dai seama ce fericit e el când se apropie ora 11? Să fie el primul care postează ceva...
2.5  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 11:47:59
alo, daca el scrie ceva iar tu nu intelegi pari , mai degraba, tu DEBILCEDAR,nu crezi ?
2.6  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 12:00:13
Pt Barbusoi. Scuze, dar esti prost. Argumente: 1) Te contrazici singur prin postarea ta. Este evident ca citesti poeziile lui ABCDAR din moment ce zici ca-s prostii. 2) Numai un retardat crede ca poate rezolva prin amenintari de genul "sa-ti rup fasul" o divergenta de opinii. Probabil esti din generatia '90 cand era votca ruseasca la putere in bazar. 3) Jignirile cu spitatl de psihiatrie sunt hilare si tipice maidanezilor PDL-isti. 4) prostituatele nu pot fi la ABCDAR in frigider fiindca se zice ca sunt in PDL si inca in viata din cate stiu. Parca mai ieri a cuvantat una, cea mai tare.
2.7  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 12:12:45
Ar fi redundant sa mai exprim odata aceleasi opinii ca tine Zaraza, asa ca subscriu la tot ce ai scris. Eu citesc ce scrie ABCDAR si apreciez unele creatii pentru ironia fina. Barabusoi, in tara in care lucrezi din greu se promoveaza dreptul la libera exprimare, ba mai mult, este consfintit prin niste acte de care ar trebui sa ai habar. Pornirea de genu: "Daca nu-mi place ce faci: te opresc, te omor, te suspend, te injur, te jignesc (sau macar incerc)", este dictatoriala si comunista. Poate gasesti puterea in suflet sa te lupti cu instincul asta primitiv de cenzurare.
2.8  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 12:31:39
pt. cei care-l apreciază pe "poiet"
luaţi-l fraţilor acasă. la orice articol bagă numai rime cu substrat politic într-o singură direcţie. e obositor şi chiar cred că are o problemă la masardă!
2.9  RE: Debilcedar trimis de
( 2 mai 2012, 12:45:20
să fiu sincer ,mai sus nu am intenţionat a fi ironic DELOC !(ştiu,te referi la alte postări,nu la ăsta) Mi-am imaginat o "discuţie" cu ţara mea , m-am revoltat şi ( se pare) am intrigat nişte "patrioţi" care , de la distanţă, pe lângă lungimea scurtă în care gândesc , o mai ard şi ameninţători cu false texte insiduase zugrăvite-n "confuzii"

sunt unii ipocriţi născuţi din greşeală
ce stau pe nepotrivite fotolii în/pe locul altora
trimit scrisori de amor cu antet (la secretară )
şi-n loc de jet termină cu : scuze,señora
3.   Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 13:26:50
Ma bucur ca am/avem "onoarea" sa-ti mai cunoastem cateva clone . Ca doar un om normal n-ar putea sa-ti laude "arta" in versuri ! Eu te-am felicitat o singura data pentru idee , nu si pentru cum ai expus-o !!!winking Dar se vede faptul ca tu n-ai inteles . Ei, vezi Barbusoi ca poate sa se exprime si in proza cu ajutorul lui zaraza21 ??? E imposibil sa nu-i recunosti stilul inconfundabil !!! Poate ca m-ar fi pacalit si pe mine , dar din momentul in care s-a legat de PDL-isti si-a dat arama pe fata . Toti cititorii si comentatorii de aici stiu ca abcESEdar este cel mai infocat psd-ist . Apropos abcESEdare !!! Cand am scris in titlul comentariului ca esti tare , sa stii ca am facut misto de tine !!! Inca o data si nu pentru ultima data !!!rolling on the floor=))=))=))
3.1  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 13:36:11
mai sus sunt tot eu ( prin clone ) ??? băi , tu chiar ai nevoie de un psihiatru,pe bune

p.s. fiecare crede (sau are o ideologie) în ceva . De exemplu eu nu pot fi monarhist , NICIODATĂ , dar cel mai bun prieten al meu crede că Regele Mihai e o mare şmecherie pentru istoria neamului nostru . Dobitocule,după ce mai pui mâna pe carte ( şi te tratezi , e musai să faci kineziterapie, radioterapie, tennalism sau .. ceva pentru a te aduce "la lumină") vei vedea că VIAŢA nu e doar un castron cu mâncare şi-o rolă de hârtie igienică
3.2  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 13:38:53
Exact asta am vrut sa scriu si eu, are mai multe conturi "maestrul".

Unde se pot dona bani pentru realizarea bustului lui Barbusoi?laughing
3.3  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 14:02:39
Bre, abcESEdarule , bre !!! Ma bucur ca am reusit sa te dresez si sa-mi raspunzi in proza !!! Ai vazut ca nu e greu ???rolling on the floor=))=))=)) Tin sa te felicit pe aceasta cale pentru faptul ca SI tu ai reusit sa descoperi ca viata e ceva mai mult decat un castron cu mancare ( blid in cazul tau ) si hartia igienica !!! Vezi ca apa tasneste din perete ( daca stii de unde sa-i dai drumul ) si s-a inventat si aerul conditionat ( si nu de ferestre asa cum stii tu ) ! Daca vrei sa mai afli cate ceva despre ultimele descoperiri , promit sa-mi fac timp si sa-ti spun !!! Apropos de hartie igienica ... hmmm ... ( sa-ti spun sau sa nu-ti spun ??? Hai sa-ti spun !!! ) Familiile care se respecta si-au montat bideu in toaleta care e separata de incaperea in care se afla cada si dusul !!! Cand vii la mine sa-ti arat bideul ? Ca de folosit nu-ti dau voie sa-l folosesti !!! Cine stie ce boli venerice mai ai de ti-a fost afectat creierul in halul asta ...
3.4  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 14:29:54
Se vede ca te-ai enervat tare rau abcESedarule ! Sau cand scrii in proza nu te poti concentra si-ti ies tot felul de idiotenii precum TENNALISM ! Am dat o cautare pe google si la cuvantul inventat de tine mi-a aparut : " niciun rezultat relevant pentru "tennalism" " . Sa inteleg ca tu esti inventatorul cuvintelor "furculision" si "lingurision" ??? Ca sa ma lamuresc o data si pentru totdeauna cu cine stau de vorba !!! Sau te-a inghiontit colegul de camera ( eventual de pat ) de la spitalul de psihiatrie ???
3.5  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 15:29:22
uite , prostule , ce spune un doctor în legătură cu PARANOIA şi ce recomandă el :  ☭  ϑ

3.6  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 15:31:32
of , mai încerc o dată "sfatulmedicului.ro/arhiva_med pune tu , în faţă , " ☭ " (hai că până şi un gibon poate )
3.7  RE: Esti tare abcESEdarule !!! trimis de
( 2 mai 2012, 16:55:27
Cam cat de prost trebuie sa fii sa jignesti in halul asta pe cineva care nu face altceva decat sa isi exprima ideiile? Nici macar nu are relevanta continutul lor! E un drept pe care il are bai gibonilor.. Si va mai intrebati de ce a ajuns tara in halul asta. Pute a prostie crancena si de aia ne meritam soarta.
4.   Legile-s de toata jena in Romania !!! trimis de
( 2 mai 2012, 13:37:41
In toata lumea civilizata daca esti prins braconand , infunzi puscaria pentru cativa ani , de uita si parintii tai cum arati ! In Romania , nu numai ca braconierii nu-s in spatele gratiilor , ei nici macar n-au fost prinsi !!! De asta meltenii sunt platiti din banii nostri !!!
5.   Poporul roman e de toata jena trimis de
( 2 mai 2012, 18:17:25
Cand un parlamentar voteaza cu "n" cartele la aceeasi mana ce sa mai spui. Asta e romanul fura cat poate dar mai tare fura cand e satul si o face sa nu-l lase pe altul sa fure mai mult ca el. Stam toti la caldut si ne uitam cum fac unii din kakat averi si palate.Ne traim soarta.
6.   Ca de obicei trimis de
( 2 mai 2012, 22:01:22
Daca se rupe un pod ii de vina pdl,daca nu avem apa la robinet ii de vina pdl,daca nu avem lumina ii de vina pdl........Puneti mana si munciti putorilor numai stati toata ziua si o ardeti in versuri,proza sau ce naiba faceti voi.Daca tot sunteti asa de eroi precum credeti de ce nu v-ati facut politisti,sa te duci in padure dupa aia trei braconieri si sa traga in tine cu pusca.Sa vad mai erai tare in gura.hai la munca.
7.   Comentariu trimis de
( 3 mai 2012, 14:39:49
...tu i-ai prins si altii le-au dat drumul cu tot cu probele care-i incriminau...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei