Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect-pilot de educaţie antepreşcolară lansat de Ministerul Educaţiei

Vineri, 23 Martie 2012 (18:49:57)

Ministerul Educaţiei a lansat, vineri, împreună cu mai multe organizaţii neguvernamentale, un proiect-pilot de educaţie antepreşcolară care presupune înfiinţarea a 200 de grupe de grădiniţă la nivel naţional în care vor fi educaţi copiii cu vârste între doi şi trei ani.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul, denumit "Un start bun în viaţă", răspunde nevoii de servicii comunitare de calitate pentru o categorie de vârstă care până la actuala Lege a educaţiei naţionale nu beneficia de aceste servicii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vorbim de categoria de vârstă doi - trei ani. Educaţia antepreşcolară, cea de care vorbim acum, beneficiază prin acest proiect de pilotarea unor mijloace, a unor proceduri, a unor metode şi de dezvoltarea unui spaţiu destinat în special acestei vârste de doi - trei ani. Beneficiarii direcţi sunt bineînţeles educabilii cu vârste de doi - trei ani, vorbim de 4.000 de astfel de beneficiari, dar, în paralel, vorbim despre profesioniştii care vor lucra în ceea ce numim educaţia antepreşcolară şi nu în ultimul rând vorbim despre părinţii copiilor cu vârste între doi - trei ani care vor beneficia de sprijin din punctul de vedere al educaţiei parentale", a spus Oana Badea.

Ea a explicat că la nivelul ţării vor fi înfiinţate 200 de grupe de grădiniţă în care vor fi educaţi aproximativ 4.000 de copii cu vârste între doi şi trei ani.

Badea a afirmat că obiectivul proiectului este implementarea serviciilor de educaţie timpurie antepreşcolară de calitate, cu participarea autorităţilor locale, în special în zone urbane cu economie slab dezvoltată şi populaţie dezavantajată.

Potrivit sursei citate, Alba se află printre judeţele care s-au înscris în acest proiect şi vor fi înfiinţate două grupe - la o grădiniţă din Alba Iulia şi la o grădiniţă din Aiud.

"La nivel naţional 200 de grupe vor beneficia de toate aceste resurse şi de fapt vor fi acele grupe care trebuie să transmită ulterior în sistem un serviciu pe care comunităţile îl aşteaptă. Părinţii copiilor cu vârste între doi şi trei ani au o aşteptare legată de un serviciu educaţional. Aşa cum există servicii specializate în domeniul sănătăţii pentru această vârstă aşa trebuie să existe şi în domeniul educaţional", a afirmat Badea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect-pilot de educaţie antepreşcolară lansat de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect-pilot de educaţie antepreşcolară lansat de Ministerul Educaţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei