Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vopsirea părului, un ritual de frumuseţe cu avantaje şi dezavantaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vopsitul părului este unul dintre ritualurile de înfrumuseţare nelipsite femeilor, dar este acest obicei unul bun sau unul rău?

Oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical Langone al Universităţii New York au stârnit anul trecut vâlvă şi încântare în rândurile persoanelor care se confruntă cu încărunţirea - prematură sau nu -, anunţând că au reuşit să identifice o proteină cu rol esenţial în pigmentarea firelor de păr. Deşi munca oamenilor de ştiinţă ar putea să ducă într-un final la o descoperire revoluţionară, deocamdată, albirea părului este o certitudine şi o problemă încă nerezolvată, care ne aduce mereu aminte de trecerea inevitabilă a timpului. Mai devreme sau mai târziu, dar în general în jurul vârstei de 30 de ani, celulele din foliculii părului care „asigură” culoarea acestuia încep să intre în declin, pentru a dispărea în cele din urmă, astfel că podoaba capilară încărunţeşte.
În faţa acestui efect de neevitat al procesului natural de îmbătrânire, avem două opţiuni: fie ne purtăm cu mândrie părul albit de trecerea anilor, fie alegem să ne vopsim podoaba capilară, pentru a arăta mai tineri şi mai „proaspeţi”.

Dacă alegeţi cea de-a doua variantă, iată câteva lucruri pe care nu ar strica să le ştiţi înainte de a începe sau de a continua să vă vopsiţi părul.

 

Vopseaua de păr şi cancerul

Potrivit unui raport al Institutului Oncologic American, studiile efectuate cu privire la riscul apariţiei cancerului de vezică urinară, a limfomului non-Hodgkin şi a leucemiei ca urmare a utilizării vopselei de păr au generat rezultate neconcludente. Cu toate că anumite substanţe chimice potenţial cancerigene folosite la fabricarea vopselei de păr au fost interzise încă din anii 1970 şi înlocuite de-a lungul vremii, există cercetări care sugerează că noile chimicale ar putea fi la fel de dăunătoare ca și cele vechi. Un lucru este însă cert: persoanele care vor să îşi vopsească părul brunet sunt expuse la mai multe substanţe chimice decât acelea care optează pentru nuanţe mai deschise. Acest lucru nu înseamnă însă că vopseaua de păr este un factor determinant pentru apariţia cancerului. Potrivit reprezentanţilor Institutului Oncologic, există studii care arată că persoanele care au început să îşi vopsească părul înainte de 1980 prezintă un risc crescut de a dezvolta limfom non-Hodgkin (o formă de cancer al sângelui); însă dovezile referitoare la faptul că vopseaua de păr ar genera alte tipuri de cancer sunt limitate şi contradictorii.

 

Acasă ori la coafor?

Vopseaua de păr şi nuanţatorul destinate a fi folosite la domiciliu sunt produse cosmetice care se bucură de popularitate încă din anii 1950, atunci când au fost lansate pe piaţă.

Compania americană Clairol a fost cea care a făcut pentru prima dată pasul de a vinde vopsea de păr „pentru acasă”, după ce mult timp acest produs era destinat exclusiv saloanelor de coafură. La scurt timp după acest moment, aproximativ 70 la sută dintre femei renunţaseră la vizita la coafor şi îşi vopseau singure părul. Iar popularitatea vopselei de păr „pentru acasă” nu a scăzut odată cu trecerea timpului.

Femeile care folosesc acest produs sunt mulţumite pentru că este o soluţie ieftină, rapidă şi uşoară de a-şi colora părul şi, în plus, susţin că balsamul inclus în cutia de vopsea îmbunătăţeşte vizibil aspectul şi structura podoabei capilare. Puteţi încerca şi dumneavoastră.
Dacă nu „îndrăzniţi” să vă vopsiţi părul acasă, trebuie să ştiţi că va fi nevoie să găsiţi o coafeză pricepută şi să mergeţi la salon în fiecare lună, pentru a vă colora rădăcinile sau a vă reîmprospăta nuanţa părului.

 

Machiajul şi părul

Stiliştii vă sfătuiesc ca, de fiecare dată când vă schimbaţi coafura sau culoarea părului, să vă modificaţi şi stilul de machiaj, în aşa fel încât cele două elemente să se completeze perfect. Dacă nu sunteţi foarte sigură în privinţa schimbărilor pe care este indicat să le faceţi, apelaţi la sfatul vânzătoarelor din magazinele specializate în comercializarea produselor cosmetice.

În plus, nu vă feriţi să folosiţi mostrele puse la dispoziţie de aceste magazine pentru a vă da seama ce culori şi nuanţe vi se potrivesc şi pentru a vă defini noul stil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vopsirea părului, un ritual de frumuseţe cu avantaje şi dezavantaje.
 Vizualizări articol: 3175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vopsirea părului, un ritual de frumuseţe cu avantaje şi dezavantaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei