Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrescu spune că ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara

Vineri, 23 Martie 2012 (18:36:26)

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a spus, vineri, că ar trebui organizate diverse evenimente pentru atragerea turiştilor pe litoral şi în alte perioade din an, nu doar în lunile de vară, referindu-se la circuite culturale sau excursii cu vaporaşul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă se continuă cu acest gen de a încerca să faci turism pe litoral, adică două luni de sezon, hotelierii acţionează pe măsură, în sensul că încearcă să aibă profitul doar în acele două luni pentru un an întreg sau şase luni de sezon cum ar trebui. Faptul că hotelurile sunt deschise de la 1 mai până la sfârşitul lui octombrie înseamnă că ar trebui făcut ceva ca turistul să nu vină doar pentru soare şi nisip, ci să aibă şi multe alte lucruri de făcut şi mă refer la circuite culturale, excursii cu vaporaşul, agrement, organizare evenimente", a declarat, vineri, la Mangalia, ministrul Petrescu.

El a mai spus că ar trebui "mărită durata de şedere a turistului pe litoral", astfel încât oamenii să fie atraşi să rămână mai mult timp, nu doar un weekend.

"Să mărim durata de şedere a turistului pe litoral. Dacă vin doar în weekend bucureştenii sau românii, în general, hotelierii s-ar putea să aibă profit mai mic decât dacă turiştii vin o săptămână sau cinci zile. (...) Fiecare hotel îşi face politica proprie în aşa fel încât să fie şi profitabil, acesta este scopul fiecărui operator, iar dacă nu asigură şi nişte servicii corespunzătoare va fi taxat de clienţi", a explicat ministrul Turismului.

De asemenea, Cristian Petrescu a afirmat că toate construcţiile ilegale de pe litoral vor fi demolate, făcând apel la proprietarii structurilor de cazare lăsate în paragină să le vândă dacă nu mai doresc să investească în acestea.

"Vremea tunurilor imobilare a trecut atunci când luai un hotel pe trei lei şi îl vindeai pe 10 lei. Nu cred că va mai exista foarte curând o creştere a preţului la imobiliare, iar cei care ţin hotelurile în paragină ar fi bine să le vândă celor care doresc să se ocupe de acest lucru. Este timpul ca aceste construcţii să reintre în circuitul turistic", a afirmat Cristian Petrescu.

Ministrul s-a aflat, vineri, în judeţul Constanţa, el vizitând mai multe obiective printre care Portul turistic din Mangalia şi Cazinoul din Constanţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrescu spune că ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrescu spune că ar trebui organizate evenimente pentru ca turiştii să nu vină pe litoral doar vara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei