Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maior: 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în rândul instituţiilor de informaţii

Vineri, 23 Martie 2012 (16:49:28)

Directorul SRI, George Maior, a declarat, vineri, la bilanţul instituţiei pe 2011, că anul trecut a confirmat pe deplin rolul fundamental al Serviciului în ansamblul instituţiilor de informaţii ale statului, el precizând că SRI şi-a îndeplinit misiunea de protecţie a securităţii naţionale.

Pe de altă parte, directorul SRI a apreciat că "anul 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în ansamblul instituţiilor de informaţii ale statului şi faptul că şi-a asigurat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României".

El a explicat că 2011 a fost un an dificil din cauza crizei economice, iar SRI a abordat probleme precum evaziunea fiscală, securitatea energetică criminalitatea transfrontalieră. "Combaterea evaziunii fiscale fie prin operaţiuni, fie prin transmitere de informaţii, securitatea energetică a României, aspecte legate de crima organizată cu ramificaţii de zona economică, aspecte legate de criminalitatea transfrontalieră au fost abordate în sute de informări ale Serviciului şi în sute de operaţiuni care au adus beneficii bugetului statului într-o asemenea perioadă dificilă", a arătat directorul Serviciului Român de Informaţii.

Totodată, Maior a menţionat că SRI a pus accent şi pe activităţile de combatere a corupţiei în administraţie şi justiţie.

Terorismul a fost de asemenea avut în vedere în activităţile SRI, potrivit lui Maior.

"Din punctul de vedere al riscurilor şi ameninţărilor clasice, terorism, am avut în vedere creşterea acestui risc în raport cu ceea ce se întâmplă în plan european", a spus Maior.

El a mai spus că, din punctul de vedere al intereselor strategice, România se află "într-o zonă politică de mari interferenţe", astfe că în ceea ce priveşte misiunile clasice de contraspionaj, SRI s-a axat pe "a oferi cunoaştere în legătură cu preocupările altor state, în special din zona estică, referitoare la evoluţii în această zonă de importanţă strategică deosebită".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maior: 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în rândul instituţiilor de informaţii.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maior: 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în rândul instituţiilor de informaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei