Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Bilanţul SRI pe 2011 este pozitiv. Cetăţenii români au fost în deplină siguranţă

Vineri, 23 Martie 2012 (16:48:12)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că bilanţul SRI pe anul 2011 este pozitiv, atât pe prevenirea ameninţărilor provenite din riscurile asimetrice, cât şi în privinţa misiunilor interne directe, astfel că cetăţenii români au fost în deplină siguranţă şi anul trecut.

"Bizanţul anului 2011 este pozitiv, atât în zona de prevenire a ameninţărilor ce provin din riscurile asimetrice, cât şi în ceea ce priveşte misiunile interne directe ale Serviciului. De fapt, un serviciu de informaţii, din punct de vedere al riscului terorist, al riscurilor asimetrice, se evaluează prin ceea ce nu se întâmplă. SRI a reuşit să ţină sub control orice intrare de oameni suspecţi a fi parte a unor grupuri teroriste, a transmis informaţiile omologilor, a făcut propunerile de expulzare, astfel încât cetăţenii români au fost în deplină siguranţă şi în 2011", a apreciat Băsescu în declaraţia de presă de după prezentarea bilanţului SRI.

El a apreciat că în privinţa conlucrării SRI cu celelalte instituţii pentru combaterea corupţiei s-a făcut în 2011 un "progres consistent" faţă de 2010, când şi atunci "activitatea a fost foarte bună".

Şeful statului a amintit că această cooperare a fost una dintre vulnerabilităţile constatate de CSAT în urmă cu mai mulţi ani, însă în prezent rezultatele colaborării SRI cu SIE, serviciile de informaţii ale Ministerului de Interne şi MApN, cu Parchetele "se pot vedea într-o oarecare măsură la tv prin arestările de grupuri de bande locale, de grupuri crimă organizată locală, de primari, de demnitari, prin procesele deschise împotriva parlamentarilor".

"Cooperarea la care ar trebui să fie dispus cel mai mare serviciu de informaţii al ţării a început să dea roade şi cred că va fi tot mai eficientă această cooperare a SRI cu celelalte instituţii ale statului pentru combaterea fenomenelor de corupţie, evaziune fiscală şi tot ce înseamnă nerespectare legilor statului", a apreciat Băsescu.

Totodată, el arătat că obiectivele şi priorităţile SRI nu se schimbă în 2012 faţă de 2011, rămânând prevenirea şi combaterea riscurilor asimetrice (terorism, trafic de droguri şi arme), prevenirea corupţiei şi riscurilor legate de corupţie, combaterea evaziunii fiscale.

Preşedintele s-a referit şi la necesitatea protejării infrastructurilor strategice din domeniul energetic, arătând că o altă ameninţare care a devenit presantă este cea cibernetică, "prin virusarea, blocarea, atacarea site-urilor guvernamentale, dar şi cele din domeniul privat, de exemplu cele ale băncilor".

În final, şeful statului şi-a exprimat bucuria că vineri a avansat, prin decret prezidenţial, primele două femei la gradul de general de brigadă, cu o stea - Elena Istode şi Emilia-Cristina Posaştiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Bilanţul SRI pe 2011 este pozitiv. Cetăţenii români au fost în deplină siguranţă.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Bilanţul SRI pe 2011 este pozitiv. Cetăţenii români au fost în deplină siguranţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei