Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL cere sesiune parlamentară extraordinară, să dezbată situaţia politică,tensiunile sociale

Duminică, 15 Ianuarie 2012 (14:30:46)

USL va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată "situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni", potrivit unui comunicat al Uniunii.

"Uniunea Social Liberală constată absenţa totală a autorităţilor şi atitudinea incalificabilă a actualei puteri, care, în locul unei reacţii responsabile şi raţionale, în faţa protestelor publice, nu ne-a oferit decât intervenţia jenantă a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu. Din păcate, nici măcar în ceasul al doisprezecelea, când oamenii au fost nevoiţi să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile şi pentru a protesta împotriva anilor de umilinţă şi sfidare la care au fost supuşi de actuala putere, PD nu este capabil să-şi recunoască eşecul, să renunţe la discursul propagandistic şi populist, la atacurile penibile împotriva opoziţiei şi la jignirea poporului român", se arată în comunicatul semnat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele PC, Daniel Constantin.

Conform liderilor USL, "faptul că preşedintele, primul-ministru şi membrii Guvernului se ascund de opinia publică arată degringolada din tabăra puterii".

"Acesta este sindromul unui sfârşit de regim, când cei mai înalţi reprezentanţi în stat nu mai au curajul să apară public şi când se recurge la violenţă în locul raţiunii şi dialogului", susţin reprezentanţii opoziţiei.

Liderii USL opinează că, "în condiţiile în care România arată astăzi ca o ţară neguvernată, singura soluţie raţională este declanşarea rapidă a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament şi un nou Guvern, legitimate de votul popular şi pentru a reveni la normalitate".

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Constituţia stabileşte că prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde ordinea de zi propusă, precum şi perioada de desfăşurare a sesiunii. Neaprobarea de către Cameră a ordinii de zi solicitate împiedică ţinerea sesiunii extraordinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL cere sesiune parlamentară extraordinară, să dezbată situaţia politică,tensiunile sociale.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL cere sesiune parlamentară extraordinară, să dezbată situaţia politică,tensiunile sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei