Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde dai şi unde crapă

Au vrut să obţină permise auto şi s-au ales cu dosare penale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi suceveni care au încercat să obţină permise auto s-au ales cu dosare penale. Totul a plecat de la faptul că respectivele persoane aveau deja un permis de conducere într-o ţară din Occident şi au încercat să mai obţină un al doilea permis şi în ţară.
Comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava,
a precizat: „Au fost 21 de cazuri de acest fel în cursul anului trecut. Persoanele respective au declarat pierderea permisului, dar în realitate acestea fuseseră preschimbate. Când am confruntat datele am constatat că persoanele respective nu mai aveau dreptul la un alt permis, motiv pentru care i-am sesizat pe colegii de la IPJ Suceava, care au întocmit dosare penale pentru fals în declaraţii şi fals în înscrisuri oficiale”. Acestea nu au fost singurele cazuri când s-a încercat înşelarea angajaţilor acestui serviciu. Alţi zece suceveni s-au ales şi ei cu dosare penale după ce au încercat să-şi înmatriculeze autovehiculele folosindu-se de acte false.

 

Suceava are cel mai numeros parc auto din Moldova

Activitatea din 2011 a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a cuprins şi alte aspecte. Au fost examinate 27.383 de persoane care doreau să obţină permis de conducere. La proba teoretică au reuşit să treacă examenul 12.725 de persoane, dar la traseu nu au reuşit să-l convingă pe instructor aproape 1.400 de candidaţi. În total, au obţinut permis de conducere 49% dintre cei examinaţi, cu mult peste media anilor trecuţi, când promovabilitatea era de circa 36%. În total, numărul posesorilor de permise din judeţul Suceava a ajuns la 205.604.
Odată cu numărul şoferilor a crescut şi parcul auto. La finele lui 2011 Suceava avea 136.036 de autovehicule, fiind pe primul loc pe zona Moldovei.
Cu toate acestea, numărul operaţiunilor de înmatriculate a fost cu peste 2.500 mai mic faţă de anul 2010. Din cele 19.436 de maşini înmatriculate, 6.858 au fost noi sau aduse din străinătate, în timp ce diferenţa de 12.510 o reprezintă transcrierile.
În cursul anului trecut au mai fost eliberate şi 12.150 de autorizări provizorii numere roşii, cifră mai mică cu 4.500 de acte faţă de 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au vrut să obţină permise auto şi s-au ales cu dosare penale.
 Vizualizări articol: 2745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Au vrut să obţină permise auto şi s-au ales cu dosare penale4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei