Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi la o acţiune iniţiată de TNL Iaşi

Duminică, 15 Ianuarie 2012 (13:54:25)

Aproximativ patru sute de persoane s-au adunat, duminică, la Iaşi, pentru a participa la mitingul de solidaritate cu doctorul Raed Arafat, iniţiat de organizaţia ieşeană de tineret a PNL, în Piaţa Unirii, din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat atât în Piaţa Unirii, cât şi în Piaţa Palatului Culturii, manifestanţii din locaţia din urmă venind în marş până în Piaţa Unirii, unde are loc mitingul de protest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe pancartele manifestanţilor, care au asupra lor trompete şi steaguri tricolore, se poate citi, printre altele, "Băsescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem", Vrem anticipate" şi "Salvaţi Roşia Montană". Participanţii la miting scandează "Jos Băsescu", "Jos piratul", şi "Arafat, român adevărat!".

La un moment dat, pe deasupra locului unde are loc manifestarea a fost văzut zburând un elicopter, moment în care manifestanţii au izbucnit în urale şi au strigat: "A fugit Băsescu!".

La protest sunt prezenţi membri ai organizaţiei de tineret a PNL Iaşi, membri ai PSD, revoluţionari şi lideri ai Sanitas Iaşi.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Unirii din Iaşi se află doar câţiva jandarmi şi poliţişti care supraveghează manifestarea în mod discret, de la distanţă.

Potrivit jandarmilor, manifestanţii au autorizaţie pentru miting până la ora 13.00.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu s-au înregistrat incidente.

Acţiunea de la Iaşi este organizată de tinerii liberali ieşeni.

"Ne manifestăm susţinerea pentru domnul dr. Raed Arafat, unul dintre rarii profesionişti din aparatul de stat românesc, politizat până la paroxism de PDL. Vrem să tragem un semnal de alarmă clar opiniei publice: Partidul Naţional Liberal propune un alt model de promovare a valorilor, bazat pe principiul meritocraţiei, nu pe principiul obedienţei şi cotizării la partid", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei de tineret a PNL Iaşi.

După miting, participanţii vor desfăşura un marş pe bulevardul central al municipiului, către Piaţa Unirii.

Sâmbătă după-amiază, aproximativ o sută de persoane s-au adunat spontan în Piaţa Unirii din Iaşi, participanţii scandând "Jos Băsescu" şi "Demisia". Mai mulţi manifestanţi au purtat pancarte pe care se putea citi, printre altele, "Nu fiţi apatici, fiţi anti-apatici", "Pentru dreptatea şi onoarea de a fi român nu e nevoie de aprobare" şi "Wanted".

Manifestaţia nu a fost autorizată şi a durat două ore, fiind lipsită de incidente.

Acţiuni similare de protest au avut loc în ultimele trei zile în mai multe oraşe şi în Bucureşti, la ora transmiterii acestei ştiri fiind în desfăşurare proteste în Cluj-Napoca şi Galaţi

În cursul zilei de vineri, Raed Arafat a făcut apel la oameni să nu mai iasă în stradă şi să nu se lase manipulaţi politic prin diverse anunţuri pe internet sau alte mijloace întrucât acţiunile pot degenera şi afecta ideile faţă de proiectul Legii sănătăţii.

Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Vineri seară, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, a anunţat Guvernul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi la o acţiune iniţiată de TNL Iaşi.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 400 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi la o acţiune iniţiată de TNL Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei