Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A treia zi de proteste în Capitală, duminică, sub sloganul "Fără violenţă"

Duminică, 15 Ianuarie 2012 (15:18:47)

Aproximativ 150 de persoane au venit, duminică, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, sloganul celei de a treia zi de proteste fiind "fără violenţă", după ce acţiunea de sâmbătă a degenerat, 30 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale şi alte zeci fiind reţinute în urma violenţelor.

Este pentru a treia zi când oamenii se adună în centrul Capitalei. Sunt calmi şi spun că vor un singur lucru, anume să vorbească despre nemulţumirile pe care le au, să-şi spună păsurile.

Toată lumea face apel la calm şi să nu mai fie violenţă. Oamenii se adună treptat, la ora transmiterii acestei ştiri fiind deja câteva sute de persoane care scandează, arborează pancarte sau flutură steagul naţional, emblematic pentru Revoluţia din decembrie 1989.

Unii manifestanţi spun că au venit pentru a-l susţine pe Raed Arafat, dar numărul acestora este redus în comparaţie cu cel al celor din zilele anterioare. Mesajul s-a schimbat, nemulţumirile fiind în principal legate de problemele sociale şi economice.

Apel la calm au făcut duminică şi primarul general Sorin Oprescu, Transparency International Romania, dar şi Jandarmeria Română.

La fel a început şi sâmbătă: paşnic, cu oamenii grupaţi în diverse părţi ale Pieţei Universităţii, la KM O sau la fântâni, în faţa Facultăţii de Geografie.

Cei mai mulţi dintre protestatari scandau lozinci împotriva preşedintelui, dar nu lipseau nici cele privind taxa auto, pensiile sau lipsa medicamentelor.

Sâmbătă au fost şi mulţi revoluţionari, care la un moment dat s-au luat la bătaie între ei, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i despărţi. Tot sâmbătă, prin Piaţa Universităţii au trecut şi câţiva lideri sindicali de la Educaţie, spunând că este un protest al societaţii civile.

Dar, odată cu lăsarea întunericului, protestul a degenerat ajungându-se la "lupte de stradă". 30 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alte zeci au fost ridicate în urma violenţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A treia zi de proteste în Capitală, duminică, sub sloganul "Fără violenţă".
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A treia zi de proteste în Capitală, duminică, sub sloganul "Fără violenţă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei