Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înscrieri

Începe bătălia pentru postul de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a întâlnit ieri pentru a stabili termenul limită până la care universitarii interesaţi să ocupe funcţia de rector al instituţiei academice îşi pot depune candidaturile.
Directorul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar Mihai Dimian, a declarat că „dosarele de înscriere se pot depune până pe data de 3 februarie 2012, iar până acum nu a fost depusă încă nici o candidatură”.
Deşi nu s-a înregistrat încă nici o candidatură oficială, în rândul universitarilor suceveni se vehiculează nume de profesori interesaţi de funcţia de rector al USV. Este vorba despre profesorul universitar doctor Valentin Popa, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţă a Calculatoarelor, despre profesorul univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, şi despre profesorul universitar doctor Aurel Burciu, de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, care ocupă la ora actuală funcţia de prorector al universităţii. Cum nici una dintre aceste persoane nu şi-a depus deocamdată candidatura, la numele vehiculate se pot adăuga şi altele, la fel cum este foarte posibil ca unele dintre persoanele menţionate  nici să nu candideze. Actualul rector, profesorul universitar doctor inginer, Adrian Graur, nu mai poate candida.
Potrivit calendarului de alegeri, numele viitorului rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava se va afla la sfârşitul lunii februarie. Viitorul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” va fi desemnat pe bază de alegeri, după cum au decis studenţii şi universitarii, aceştia fiind consultaţi printr-un referendum în ceea ce priveşte modalitatea de desemnare a rectorului. Primul tur al alegerilor va avea loc pe 17 februarie 2012, iar cel de-al doilea tur de scrutin se va organiza, dacă va fi cazul, pe 20 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe bătălia pentru postul de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 6224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Începe bătălia pentru postul de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara trimis de
(14 ian 2012, 13:21:28
CEI DE LA UNIVERSITATEA SUCEAVA SE OCUPA CU ORICE NUMAI CI INVATATUL NU. E PLIN DE STUDENTI SI DE PROFESORI ANALFABETI.
USV E UN FEL DE SPIRU HARET. E O RUSINE PENTRU INVATAMANTUL ROMANESC SI PENTRU JUDETUL SUCEAVA CE SE INTAMPLA LA USV.
SPER CA NOUL RECTOR SA O LASE MAI MOALE CU EXTINDEREA UNIVERSITATII FARA LOGICA SI FARA MASURA, CU CHELTUIREA DE BANI PE HOTELURI LA VATRA DORNEI, CU MUZICA SI DANSURILE POPULARE, CU TEATRU SI SPORTUL, CU ACAPARAREA DE CLADIRI SI TERENURI, INTR-UN CUVANT CU TOATE ACTIVITATILE CARE NU AU NIMIC IN COMUN CU INVATAMANTUL SUPERIOR.
SPER CA NOUL RECTOR SA PUNA ACCENT PE CALITATEA STUDENTILOR, CADRELOR DIDACTICE SI PROCESULUI EDUCATIONAL , SA ELIMINE CORUPTIA MASIVA SI SA NU MAI VEDEM ANALFABETI DI DERBEDEI IN CALITATE DE STUDENTI SI PROFESORI ( EVENTUAL CORUPTI ) LA USV.
1.1  RE: Fara trimis de
(14 ian 2012, 14:17:25
true story
2.   Lol trimis de
(14 ian 2012, 14:38:43
Nurciu nu cred că are șanse la funcție, în schimb ce Popa, dacă ar ieși, se vor cheltui mulți bani pe ”prostii, pe tot felul de campanii, acțiuni, terenuri și clădiri. Dacă ar ieși Ardeleanu, aș paria că în 2-3 ani ajungem printre cele mai bune universități din țara (și nu neapărat pe drept). Graur îl susține pe Popa, iar cei din ASUS i-au ”îndoctrinat” pe studenții reprezentanți (ei au drept de vot) că Graur este cel care e ”aiurea și nu el este cel care ține cu studenții” (gen taxe mari, reduceri deloc, etc...).

Singurele beneficii de a fi student în Suceava sunt: abonament TPL mai ieftin, bilete la teatru la jumătate de preț (în mare parte doar la teatrul din Botoșani, ori la acele spectacole care au biletul ”mai” ieftin decât alte spectacole) și preț mai mic la patinoar.

PS: poți lucra în auchan sau mall și dacă nu ai terminat o facultate !

Să trăiți bine, fraierilor !
3.   De ce trebuie schimbare? trimis de
(14 ian 2012, 16:55:48
USV a fost si este o fabrica de diplome. Toti "handicapatii" au intrat pentru a umple bancile USV si a se obtine finantare, fiind promovati in acelasi spirit, masa de dobitorci care mai dau si spaga.
Graur, securistul care a modernizat USV, trebuie schimbat. Modernizarea s-a facut pe spinarea cadrelor didactice si a studentilor jefuiti prin taxele enorme la USV, care garantau promovarea. O ancheta serioasa privind aceste investitii, ar fi scos la iveala firmele care au fost favorizare. Un exemplu elocvent e chiar cazul fratelui fostului ministru al invatamantului. Proiectare pe sume de sute de mii de euro. E bine ca s-a facut ceva, dar cu ce costuri? Se zice ca sumele au fost de cele mai multe ori de 10-20 ori mai mari decat cele care ar fi trebuit real platite. Sa ne zica tovarasul securist (ala care zice chiar el ca si-a dat demisia din SECU, de parca-l crede cineva, de parca nu am sti ca nu exista demisie din secu) un bilant in cifre al domniei sale peste USV Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei