Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Ploieşti, numărul protestatarilor s-a dublat, printre participanţi aflându-se suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti

Duminică, 15 Ianuarie 2012 (18:27:21)

Numărul protestatarilor din centrul Ploieştiului s-a dublat în ultimele două ore, printre participanţi fiind şi membri ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, un bărbat aflat în zonă fiind preluat de o ambulanţă după ce i s-a făcut rău.

Aproximativ 120 de persoane protestează, duminică seară, în centrul Ploieştiului scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, precum şi împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care este deputat ales într-un colegiu uninominal din Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, pe lângă lozincile antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, participanţii la miting scandează frecvent: " Roberta din Ploieşti, ruşinea noastră eşti".

Protestul de la Ploieşti a început la ora 15.00, când puţin peste 50 de oameni s-au adunat în centrul oraşului, iar patru ore mai târziu numărul acestora depăşeşte 120, potrivit estimărilor făcute de jandarmi.

Oamenii scandează, flutură steaguri, huiduie, fluieră şi au pancarte cu mesaje antiprezidenţiale.

Grupului de protestatari i s-a alăturat o parte a galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. Tinerii suporteri strigă, pe lângă lozinci, "Nu suntem golani".

Un echipaj al Ambulanţei a fost solicitat să intervină în centrul oraşului pentru a prelua un bărbat căruia i s-a făcut rău, soţia acestuia negând însă că şacientul ar fi participat la protest.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul continuă fără a se fi produs incidente.

Participanţii la protestul spontan au început să se adune după ora 14.00 în centrul Ploieştiului în faţa Palatului Administrativ, clădire în care îşi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria municipiului Ploieşti şi unde funcţionează, de asemenea, cabinete parlamentare.

Participanţii la protest scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, împotriva Guvernului şi cer avansarea în funcţie a fondatorului SMURD, Raed Arafat.

Protestatarii solicită, de asemenea, organizarea de alegeri anticipate, care să nu fie comasate.

Unii dintre participanţi au alături de ei copii mici.

Încă înaintea începerii protestului, jandarmii au montat garduri de protecţie la intrarea în Palatul Administrativ din centrul Ploieştiului, dar şi pe marginea trotuarului în zona unde se află protestatarii pentru a împiedica ieşirea acestora pe partea carosabilă, zeci de jandarmi asigurând ordinea în zonă.

Un miting similar a avut loc şi sâmbătă, când aproximativ 70 de persoane au participat la un miting spontan în centrul municipiului Ploieşti şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, dar care au şi agresat fizic sau verbal echipele de jurnalişti ale unor televiziuni care filmau protestul.

Acţiuni similare de protest au loc în mai multe oraşe din ţară şi în Capitală, până la ora actuală nefiind înregistrate incidente, după ce asemenea manifestaţii au avut loc în ultimele patru zile, la cea de sâmbătă seară, de la Bucureşti, înregistrându-se mai multe violenţe.

Iniţial, mitingurile spontane au fost declanşate pentru susţinerea doctorului Raed Arafat care şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Mnisterul Sănătăţii nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a unor divergenţe cu preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, participanţii la mitingurile spontane declanşate în Capitală şi în principalele oraşe din ţară au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a actualei guvernări, reclamând scăderea continuă a nivelului de trai, costurile prea mari ale întreţinerii, salariile şi pensiile mici, corupţia, politizarea excesivă, dar şi alte probleme, unele de ordin local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Ploieşti, numărul protestatarilor s-a dublat, printre participanţi aflându-se suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Ploieşti, numărul protestatarilor s-a dublat, printre participanţi aflându-se suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei