Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu,de Ziua Culturii Naţionale: Trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă

Duminică, 15 Ianuarie 2012 (15:21:52)

Cultura trebuie să rămână o cale privilegiată de comunicare, o punte între cei care împărtăşesc dialogul, respectă pluralismul, diversitatea tradiţiilor şi încurajează fidelitatea cetăţenilor faţă de naţiune, pentru binele comun, apreciază preşedintele Băsescu în mesajul de "Ziua Culturii Naţionale"

"Cultura unui popor reprezintă emblema identităţii sale profunde. Pentru poporul român, cultura a însemnat continuitatea unui patrimoniu de tradiţii şi spiritualitate şi, în acelaşi timp, premisa fundamentală a evoluţiei sale în modernitate. Această zi dedicată Culturii Naţionale omagiază personalitatea remarcabilă a poetului Mihai Eminescu, prin a cărui întreagă creaţie limba şi cultura română au dobândit un loc de cinste în Europa şi în lume. Mai mult decât atât, Mihai Eminescu a fost, prin clarviziunea şi patriotismul său vibrant, un spectator angajat al epocii sale şi prin aceasta el reprezintă un model pentru generaţia de astăzi, pentru tinerii în care a crezut şi cărora le-a insuflat idealurile înalte ale creaţiei sale: erudiţia, autenticitatea, dorinţa de a dezvolta cultura naţională printr-un dialog fecund cu marile culturi europene", menţionează şeful statului, în mesajul adresat cu prilejul "Zilei Culturii Naţionale", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu subliniază că România are "un potenţial cultural extraordinar" şi este o ţară care a dat şi continuă să dea lumii elite în toate domeniile, "fapt pentru care trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă".

"Cu toate că traversăm o perioadă dificilă economic, cultura trebuie să rămână o cale privilegiată de comunicare, o punte între cei care împărtăşesc dialogul, care respectă pluralismul, diversitatea tradiţiilor şi, mai ales, care încurajează fidelitatea cetăţenilor faţă de naţiunea lor, pentru binele comun", apreciază şeful statului.

Preşedintele menţionează că Mihai Eminescu a crezut în capacitatea românilor de a fi solidari cu ţara lor.

"Ne despart câteva zile de momentul aniversar al Unirii Principatelor şi consider că evocarea patriotismului care animă personalitatea şi opera lui Mihai Eminescu este cu atât mai firească cu cât aceasta vine să întregească portretul european al identităţii noastre", continuă Băsescu.

"Suntem datori să ne întrebăm împreună: ce semnificaţie păstrează, pentru contemporani, opera lui Mihai Eminescu? Este adevărat că fiecare generaţie îşi găseşte propriile modele, dar va exista întotdeauna o matrice a valorilor clasice care conferă perenitate identităţii unui popor. Cu siguranţă, creaţia eminesciană este o moştenire vie, expresie a străduinţei sale de a da românilor o limbă şi o cultură universală prin care să devină cu adevărat cetăţeni ai Europei spiritului. Fie ca acest moment de bilanţ, desfăşurat sub auspiciile celui care a fost numit «omul deplin al culturii române», să stimuleze o reflecţie rodnică pentru viitorul culturii naţionale", conchide Traian Băsescu.

Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010. Potrivit demersului legislativ, pe 15 ianuarie, autorităţile vor sprijini material şi financiar organizarea de manifestări cultural-artistice, iar Ministerul Culturii va elabora un ghid al acestora. Totodată, societăţile române de televiziune şi radiodifuziune trebuie să realizeze şi să includă în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu,de Ziua Culturii Naţionale: Trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu,de Ziua Culturii Naţionale: Trebuie să investim în educaţie, pentru o cultură de performanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei