Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Băsescu: Cer premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.
Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că "nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia".
"Aş mai face două observaţii. Una e legată de faptul că nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte puţini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de carieră. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical. Bineînţeles, înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate", a spus Traian Băsescu.
El a menţionat că cere premierului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate.
"În aceste condiţii, vă pot spune că cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat, de altfel, cu prim-ministrul intenţia de a face acest lucru şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului", a spus Băsescu.
Potrivit acestuia, concurenţa între spitale, medici de familie, primării ar fi fost, în viziunea celor care au gândit proiectul şi în viziunea şefului statului, soluţii de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc.
"Eu vreau să le mulţumesc public acelor specialişti care au lucrat atât la raport, cât şi la propunerea de proiect de lege a sănătăţii. Au făcut un efort care ţine din 2007 până săptămânile trecute. Eu le mulţumesc mult. Îmi pare rău că, datorită condiţiilor publice, ei pot sau puteau deveni, după mine, următorii inamici publici. Nu avem dreptul să batjocorim nişte specialişti care, în mod real, au muncit fără bani, dar dedicaţi sistemului de sănătate şi în încercarea de a da o soluţie alternativă, care în dezbatere publică civilizată, ar fi putut fi îmbunătăţit. Cam aceasta este decizia pe care am luat-o: să cer prim-ministrului retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi, cu asta, încheierea dezbaterii. Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de sănătate", a spus Băsescu.

 

Ritli a retras din dezbatere proiectul legii sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Guvernul.

 

Băsescu: Corupţia funcţionează din plin în actualul sistem de sănătate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că în actualul sistem de sănătate corupţia funcţionează din plin, menţionând că românii nu sunt egali din punct de vedere al şanselor de a ajunge la doctori buni.
De asemenea, preşedintele a spus că, în acest moment, "privaţii sau băieţii deştepţi se înfruptă mai bine ca oricând" din banii publici existenţi sistemul de sănătate.
Preşedintele s-a referit, în acest context, la domeniul medicamentelor.
El i-a îndemnat pe jurnaliştii prezenţi la declaraţia sa de presă de la Cotroceni să afle "cât de dramatică" este situaţia sistemului de intervenţie de urgenţă în mediul rural, "acolo unde nu sunt televiziuni".
Băsescu a mai spus că, în actualul sistem, prioritate la accesul la doctori buni şi la servicii de calitate în domeniul sănătăţi au cei cu bani.
"Sistemul sanitar s-a adaptat rapid la o creştere a finanţării fără o creşetere semnificativă a calităţii. De asemenea, pacienţii sunt nemulţumiţi în geneneral de calitatea serviciilor medicale. Medicii, la rândul lor, sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi de veniturile pe care le au. Administraţia e nemulţumită de faptul că an de an trebuie să crească contribuţiile din bugetul de stat la bugetul asigurărilor de sănătate sau la cheltuielile cu programele naţionale de la Ministerul Sănătăţii. Sistemul e lipsit de performanţă, aici înţeleg că sunt excepţii pe care le salut, dar aprecierea globală e că sistemul e lipsit de performanţă. Sistemul e lipsit de proceduri şi este subfinanţat. De asemenea, sistemul e beneficiar, cu ghilimele, al unui monopol de stat, a CNAS, sistemul e politizat, sistemul e ineficient în administrarea fondurilor, sistemul este afectat de corupţie", a spus preşedintele.
El a menţionat că toate acestea se întâmplă în contextul în care proiectul Legii sănătăţii este criticat puternic.
"O altă poveste este că se vor înfrupta privaţii din banii de sănătate. Sau băieţii deştepţi. Dragii mei, trebuie să ştiţi că acum se întâmplă acest lucru. Dumneavoastră scrieţi aproape zilnic sau periodic despre preţurile la medicamente, despre prescripţiile exagerate la medicamente, despre datoriile pe care le avem tot timpul la plata medicamentelor şi aşa mai departe. Dumneavoastră aţi desfăşurat anchete, sunt o realitate, ilegalităţile, furturile la achiziţia de aparatură medicală. Dumneavoastră, este o realitate, aţi subliniat în nenumărate rânduri, exagerările la preţurile de la cheltuielile materiale din spitale sau din orice unitate sanitară. Deci, indiferent cum etichetaţi sau cum analiştii etichetează ce s-ar putea întâmpla dacă legea intră în vigoare, eu vă spun că în acest moment, aceşti privaţi pe care îi suspectaţi că vor prelua banii publici se înfruptă mai bine ca oricând din banii publici sub umbrela sistemului de stat", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Cer premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii.
 Vizualizări articol: 3901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 14 voturi
Băsescu: Cer premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii1.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 ian 2012, 11:51:09
Din “n” soluţii Băse alege aia cu “0” rezultate
Fiindcă nu-i cu gândul la român .. NICIODATĂ
La golănii e „As” , acolo are FAPTE
Da’ când e-o chestie socială .. o lasă baltă

Sigur că-i nesigur pe el şi singur în bezna-i din cap
Sigur că are “discurs în buclă” , aţi observat ?
Chiar şi când greşeşte-i “perfect” , iar marele handicap
E că nu (se) vede nici când îi din cap în picioare-n rahat

Pe pârtia cu minciuni e cel mai mare traficant
Defapt a-ncercat să lipească UNPR-ul de Arafat
Cu asta (evident) soluţie la “Oprescu” a căutat
Dar la chiuretat Raed în stilu-i binecunoscut ,galant

Speriat de protestele “românlor” Băsescu se retrage
Neinteligibil,incoerent el nu vorbeşte-acum ,ci RAGE
POPOR BĂSISIT , PRIVIŢI ŞI SPUNEŢI : VĂ PLACE ? ? ?
P.S. vouă vă convine dar noi ( restu’) ... n-avem ce face
2.   Comentariu trimis de
(14 ian 2012, 15:18:06
Dupa ce si-au numit directori de spitale niste incompetenti( pe criterii poliltice),acesti portocalii lipsti orice calitati profesionale dar mai ales morale,si-au propus sa falimenteze sistemul sanitar pt. ca tot ei sa poata cumpara spitale,cabinete, etc.,dotate cu toata aparatura si tehnica necesara la preturi cit mai mici pt. ca ,,nu sunt eficiente " sub administrarea acestei clici de rahati,trebuie sa le si apartina acestora si de abia atunci va fi eficienta.
Buna oara la SPITALUL MUNICIPAL RADAUTI a fost numit de catre primarul OLAREAN director general INGINERUL MECANIC TIBEICA,care alaturi de asistenta DOINA TIPA ,in functia de director de ingrijiri si prin cel putin neimplicarea sau chiar sprijinul unor lideri de sindicat au creat un climat tensionat,prin neacordarea unor drepturi salariale ,a tichetelor de masa personalului,amenitari cu reduceri de personal cu toate ca acesta este si asa insuficirent,hartuirea si persecutia celor care nu au o atitudine si un comportament de slugarnicie fata de aceasta conducere.
Pe de alta parte pacientii si rudele acestora care au fost nevoiti sa ajunga la Spitalul RADAUTI au fost nevoiti sa plateasca o serie de taxe absolut ilegale ,ca si cum spitalul ar fi deja privat sau a este doar un experiment pt. determinarea potentialului acestuia,iar accesul in spital este restrictionat prin inchidera automata a usilor,si conditionat tot de plata unor taxe.
3.   Comentariu trimis de
(14 ian 2012, 16:09:37
hăhăiţi bineeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
4.   DIN PACATE O SA SUFERE COPIII NOSTRI. trimis de
(14 ian 2012, 17:21:49
Sincer, a aruncat cu piatra in lac, dar in acelasi si intr-un om care nu merita. Acum sa scoata desteptii, astia ai lui piatra, gen doftorii lui, si sa vorbeaasca cu Arafat in direct, daca mai e in stare, poate asa mai linisteste poporul. E lipsa de respect fata de tot poporul si ca sa vedeti pana unde ajung efectele betiei, o sa va spun psihiatrii.
5.   Ceva pt greata de boc-basex? trimis de
(14 ian 2012, 19:11:39
nu intreg sistemul este putred.
doar ca in functii importante lipsesc managerii bine pregatiti.
e la moda acum sa zica toata lumea despre prostalanii dezinteresati numiti in functii cheie, care se vede ca n-au facut nimic, ca... naaa... au fost numiti pe criterii politice...
asta cu numiri in functii pe criteriul politic a devenit cea mai buna scuza a incompetentei si a coruptiei.

cum vrem sa avem rezultate, daca de la o legislatura la alta, serviciile de informatii sunt preocupate doar la trasul cu urechea politica si la furat cat mai bine alegerile? iar fondurile sistemelor se evapora marsav-prin gaurile functiilor cheie!- atat in romania dar si peste granite.
un exemplu de performanta, buna comunicare, bun simt, initiativa si chef de munca apare la cuplul rimbu-flutur.
felicitari pt ceea ce s-a facut la suceava. si mult mai multa implicare la falticeni si radauti, d-le flutur.
6.   Arafat si Romania...! trimis de
(14 ian 2012, 20:36:25
Doamnelor si domnilor... Propun demisia guvernului si a presidentiei si numirea de catre guver eminentrului Arafat ca Presedinte interimar, Marko Belo prim ministru, primarul de sibiu Vicepremiei, si daca-l aducem si pe Haisan...la economie...alti ministri nu mai trebuie...! Despre afacerile lui Arafat sa va afla in curand...Insa multumesc poporului roman ...ca nu accepta nici o schimbare...E ce-l mai bine asa...In spital si la orice medic spaga ce-l putin 100Euro, pastile de acasa, seringi de la...pardon...acasa, fese si leocoplast...de...acasa...manc de...acasa, 10 lei manopera ptr injectie...de acasa, 5 lei lift...de fiecare tura...de acasa..etc, etc...vai de tine natioune analfabeta si lenesa....ce usor este de manipulat...cand am mai auzit ca se privatizeaza si POMPIERII( ca SMURDul este a lor)...chiar regret epoca Cozmanca &Co...va meritati soarta...iar Albania este in fata Romaniei...si la cativa cm...Rep.Moldova...
Totusi...suntem in fata Transnistriei.... Si acum termin nu inainte de a promite Dan Diaconescu ca scoate in afara legii " Mintea sanatoasa din corpul...nesanatos..."
6.1  RE: Arafat si Romania...! trimis de
(14 ian 2012, 21:28:14
prietene, tu ce fel de cetatenie ai? intreb si eu asa din pura curiozitate.
pt ca nu pari a fi deloc roman.
tu cand scrii comentarii stai cu harta europei in fata? si de la cine ai auzit asa bine si n-ai inteles nimic legat de ''privatizarea pompierilor''??!
nu sistemele sunt vinovate. ci punctual, fiecare ''functie sparta'' prin care se scurg banii si credibilitatea sistemului. care ''functii sparte'' cu intentie si cu buna stiinta sifoneaza, pt ca opinia publica sa zica: ia uite sistemul este defect.

in concluzie,esti genial! chiar mai tare decat fernandoo...de la caransebes.
cateodata chiar am impresia ca te exprimi cu fesele si nu-ti iese pt c-ai pus prea mult ''leocoplast'' intre ele.
te rog iarta-ma, dar nu m-am putut abtine.
7.   Esecuri repetate trimis de
(15 ian 2012, 11:44:33
Trebuie sa fim realisti.Nici o guvernare umana nu a reusit pana-n prezent sa aduca prosperitate, pace, si liniste mondiala.Omul pe Pamant nu este alceva decat umbra ,si praf.Cea ce ne promite Dumnezeu se va realiza cu siguranta ! Guvernantii din lumea intreaga promit , dar realizari putine.Oamenii se asteapta sa o duca mai bine,dar din pacate sperantele ramase sunt putine.Ce a promis dl.presedinte Basescu stie toata lumea.S-a tinut de promisiuni? Puterea ii orbeste pe multi...
( In final cat ii trebuie unui om sa treaiasca decent ? ) Sa nu uitam ca moartea ne rapune pe toti si de alt fel ca multi altii si dl presedinte va merge spre drumul de veci cu pantofi noi in picioare si cu vata in nas . Dar pana atunci doresc dl-ui presedinde viata lunga,- si sa se intoarca pe mare la meseria lui ! - si .... vant puternic din spate ! Si poate va gasi o insula pustie unde va locui ca legendarul Robinson 28 ani singur, si sa ne lase pe noi cu ale noastre .
7.1  RE: Esecuri repetate trimis de
(15 ian 2012, 16:52:45
ar fi prea usor pentru el si sleahta lui de curve si golani sa plece doar si sa ne lase! Ar trebui judecati public, confiscat aveile si apoi la bulau pe viata!
8.   .... trimis de
(15 ian 2012, 12:44:56
UUuuuu PDL-ul jos Basescu hotilor
9.   Basescu da tonul nerespectarii legii trimis de
(15 ian 2012, 13:31:39
basescule retrage imediat prin boc cel mic toate ordonantele criminale prin care ati furat din veniturile bugetarilor! voi ati furat din buzunarele oamenilor, justitia va demascat si demonstrat furtul. cine va permite sa va bateti joc si sa aruncati prin ordonante mizerabile agonia oamenilor pana in 2016?

securistilor, v-ati facut firme de recuperat ''creante''(adica munca cinstita dar furata a romanilor) si veniti nerusinatilor in fata oamenilor sa dati firmituri din ce-ati furat impreuna cu basexu-boc? astea sunt preocuparile moderne ale serviciilor?
rusine basescu! rusine tradatorilor din serviciile de informatii! in timp ce voi ati acceptat sa mentineti un climat de saracie crunta, RMGC cauta sa praduiasca rosia montana...cat timp veti mai fi slugi ale fmi si a slugoiului prezidential al fmi?
10.   IESITI IN STRADA NU VA DA TI MARI PE NET trimis de
(15 ian 2012, 18:56:36
DE CE NU AVETI SIMTUL RASPUNDERII SA IESITI IN STRADA? GEABA SUNTETI TARANI CU MUSCHI,DACA STATI PE WC....BINE VA FACE BASELUUUUUUUUUUU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei