Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la MS pe probleme de urgenţă, a distrus SMURD Iaşi

Marţi, 10 Ianuarie 2012 (16:06:03)

Deputatul UNPR, doctorul Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a distrus SMURD Iaşi, a declarat, marţi, Raed Arafat, precizând că se gândeşte la ce se va întâmpla cu urgenţa şi că speră ca profesioniştii să fie ascultaţi.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat că l-a desemnat pe doctorul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, consilier onorific pe probleme de urgenţă.

Subsecretarul de stat demisionar Raed Arafat a declarat că se gândeşte deja ce se va întâmpla cu sistemul medical de urgenţă după ce a aflat că a fost numit consilier "cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi".

"Nu am plecat ca să părăsesc sistemul, ci ca să vorbesc. Am văzut ce consilier a fost adus, cel care a distrus SMURD-ul la Iaşi. Mă gândesc ce se va întâmpla cu urgenţa, sper ca profesioniştii să fie ascultaţi", a spus Raed Arafat.

El a precizat că ţine cu bolnavul şi cu sistemul care deserveşte pacientul, dar a aplica concurenţa în urgenţă este cel puţin straniu. Raed Arafat susţine că nu poţi lua un model dintr-un sistem de urgenţă şi să îl aplici în altă ţară fără să vezi care este impactul acestuia.

"În România, sectorul de urgenţă este unul dintre cele mai stabile sectoare, este continuu controlat. Prin noua lege există riscul vulnerabilizării sistemului la dezastre şi catastrofe", a mai spus fostul subsecretar de stat.

El a spus că pleacă trist că nu a terminat ceea ce şi-a propus, dar cu fruntea sus pentru că şi-a spus punctul de vedere, iar obiecţiile faţă de noua Lege a sănătăţii nu va conteni să şi le susţină.

"Astăzi mi-am depus demisia la domnul prim-ministru. Nu reproşez nimic, am fost ajutaţi de Guvern. Cred că trebuie ascultată părerea unor experţi, mai mult decât a altora care au spus doar că doctorul Arafat este împotriva reformei", a adăugat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, actuala Lege a sănătăţii prevede timpi de reacţie, respectiv de ajungere la caz, pentru fiecare segment de urgenţă, în schimb în proiectul noii legi toate aceste prevederi dispar.

Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, după ce acesta şi-a anunţat public decizia de a se retrage din post, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, la intrarea în sediul instituţiei declarând că a fost şi la Cotroceni.

"Am fost solicitat să contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac ", a spus Tudor Ciuhodaru.

Întrebat dacă la Cotroceni i s-a propus şi preluarea funcţiei de subsecretar de stat după plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii, Ciuhodaru a spus că nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate.

"Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este să realizăm un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu deţine adevărul absolut", a adăugat Ciuhodaru.

El a precizat că a primit o solicitare de la ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sănătăţii.

"Am citit această lege, este o lege perfectibilă care oferă mai multe şanse unui pacient din serviciul de urgenţă", a mai spus Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută. În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la MS pe probleme de urgenţă, a distrus SMURD Iaşi.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Tudor Ciuhodaru, numit consilier onorific la MS pe probleme de urgenţă, a distrus SMURD Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei