Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România se află pe poziţia a 16-a în rândul ţărilor cu cele mai riscante datorii

Marţi, 10 Ianuarie 2012 (18:35:36)

Costul asigurării datoriilor statului român împotriva riscului de neplată a crescut în trimestrul al patrulea, astfel că România ocupă poziţia a 16-a, faţă de 17 în trimestrul al treilea, într-un top mondial privind riscul de default realizat de firma de monitorizare a pieţei financiare CMA.

Credit default swap-ul (costul de asigurare la restructurare/default - CDS) titlurilor de stat cu maturitatea la cinci ani ale României a crescut de la 4,2 puncte procentuale în trimestrul al treilea la 4,45 puncte procentuale.

Majorarea CDS implică o creştere a costului de asigurare a unei datorii de zece milioane de dolari a României de la 420.000 de dolari la 445.000 de dolari.

CDS-ul determină randamentul cerut de investitorii străini pentru achiziţia de titluri suverane. În plus, influenţează şi costul finanţării externe pentru companii şi bănci.

Probabilitatea cumulativă de default a României a urcat de la 26,2% în trimestrul al treilea la 27,3% în trimestrul al patrulea, se arată în raportul CMA.

Aproape toate ţările au înregistrat creşteri ale costurilor de asigurare a datoriilor în perioada foarte volatilă pe pieţele financiare din noiembrie.

Conform aşteptărilor, Grecia a rămas cea mai riscantă ţară din lume, poziţie pe care a ocupat-o pe parcursul întregului an.

Grecia a avut în trimestrul al patrulea un CDS de 84,53 puncte procentuale şi o probabilitate cumulativă de default de 93,8%. Top zece estre completat de Portugalia, Pakistan, Venezuela, Argentina, Irlanda, Ucraina, Egipt, Ungaria şi Italia.

Mai sigure decât România sunt considerate şi Croaţia, India, Spania, Dubai şi Liban, în timp ce după România se plasează Irak, Vietnam, Islanda şi Bulgaria. Libanul are un CDS de 4,47 puncte procentuale şi o probabilitate de default de 27,6%, în timp ce pentru Irak acestea se situează la 4,3 puncte procentuale şi 26,6%.

Bulgaria, pe locul 20, este considerată o ţară mai puţin riscantă ca România, cu un CDS de 4 puncte procentuale şi o probabilitate de default de 25,2%.

Cel mai sigur stat din lume a rămas în ultimul trimestru al anului trecut Norvegia, cu o probabilitate de default de 3,9% şi un CDS de 0,45 puncte, urmată de SUA, Elveţia, Suedia, Finlanda, Australia, Hong Kong, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi Germania.

În Europa Centrală şi de Est, CMA consideră Ucraina (locul 7) cea mai riscantă ţară, urmată de Ungaria (9), Croaţia (11), România (16), Bulgaria (20), Slovenia (21), Lituania (24), Letonia (25), Slovacia (26), Turcia (29), Rusia (30), Polonia (31), Austria (35), Estonia (45) şi Cehia (46).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România se află pe poziţia a 16-a în rândul ţărilor cu cele mai riscante datorii.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România se află pe poziţia a 16-a în rândul ţărilor cu cele mai riscante datorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei