Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CMR: Preşedintele Băsescu, în loc să fie moderator, a intervenit generând demisia lui Raed Arafat

Marţi, 10 Ianuarie 2012 (13:55:46)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, marţi, că regretă faptul că şeful statului, în loc să fie moderator, a intervenit şi a generat demisia lui Raed Arafat, precizând că speră ca în locul acestuia "să nu vină un saltimbanc, un clovn".

"Raed Arafat este un profesionist care a realizat un proiect şi pe care l-a dus până la capăt, dar a cărui voce nu a mai fost ascultată, deşi el este cel care a creat un sistem integrat de urgenţă care funcţionează foarte bine în România", a spus profesorul Vasile Astărăstoae.

El a mai spus că regretă faptul că preşedintele Traian Băsescu, în loc să fie moderator pe o lege foarte importantă, a intervenit într-o emisiune televizată şi a generat demisia subsecretarului de stat Raed Arafat.

"Măcar în ceasul al doisprezecelea ar trebui să se înţeleagă că profesioniştii trebuie ascultaţi, nu blamaţi. Avem nevoie de un dialog real, nu formal. Da, Raed Arafat este un profesionist şi regret faptul că şi-a dat demisia", a mai spus preşedintele CMR.

Astărăstoae şi-a exprimat speranţa că acela care îi va urma în funcţie va fi un profesionist.

"Sper ca în locul lui Raed Arafat să vină un profesionist aşa cum este el. Sper să nu vină un saltimbanc, un clovn", a spus Vasile Astărăstoae.

El a adăugat că noua lege a sănătăţii trebuie discutată nu o lună - două, ci mai mult şi că trebuie evaluat şi impactul acesteia asupra populaţiei.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CMR: Preşedintele Băsescu, în loc să fie moderator, a intervenit generând demisia lui Raed Arafat.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CMR: Preşedintele Băsescu, în loc să fie moderator, a intervenit generând demisia lui Raed Arafat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei