Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aglomeraţie la ghişee

Peste o mie de suceveni s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele chiar din prima zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii s-au grăbit să scape de grija taxelor şi impozitelor locale chiar din prima zi în care a fost posibilă achitarea acestora, aceştia fiind prezenţi în număr mare la ghişeele Primăriei Suceava chiar de la primele ore ale dimineţii.

Unii dintre ei au ţinut morţiş să fie chiar primii cetăţeni care îşi achită obligaţiile către bugetul local şi s-au adunat în faţa sediului primăriei chiar de la 7 dimineaţa, aşteptând răbdători începerea programului.

Până la 08.00, când au fost deschise ghişeele şi casieriile primăriei, mai bine de 50 de oameni erau deja adunaţi la uşă, dornici să îşi plătească taxele şi impozitele locale pentru 2012.

 

Ion Lungu, primul sucevean care şi-a plătit impozitele pentru acest an

La fel ca în anii precedenţi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost primul sucevean care şi-a achitat contribuţiile către bugetul local, beneficiind şi de o reducere de 10%.

“Conform tradiţiei, şi în acest an am achitat primul taxele şi impozitele locale – 281,5 lei. Din cei 295 de lei cât aveam de plată în mod normal, am beneficiat de o reducere de 13,5 lei”, a precizat Ion Lungu.

Edilul sucevean a avut de plătit 121,5 lei impozit pe clădire, pentru apartamentul deţinut în municipiul Suceava, 64 de lei impozit pe mijlocul de transport şi 96 de lei taxa de ecologizare.

 

Reducerea de 10%, oferită şi persoanelor juridice

Primarul Ion Lungu a făcut apel la suceveni să îşi achite taxele şi impozitele locale în prima parte a anului, pentru a beneficia de reducerea de 10%.

“Începând de anul acesta, şi agenţii economici au o reducere de 10% la plata integrală a sumelor datorate, până la 31 martie”, a precizat Ion Lungu, care vrea ca prin această măsură municipalitatea să sprijine şi mediul de afaceri sucevean.

 

Peste o mie de plăţi efectuate doar în prima zi

Numărul mare de suceveni care au vrut să scape de grija taxelor şi impozitelor pe 2012 a fost vizibil nu doar la ghişee, unde pe tot parcursul zilei au fost cozi de zeci de persoane, ci şi în volumul mare de plăţi efectuate.

Tocmai de aceea, primarul Ion Lungu declara ieri dimineaţă:

“Facem tot posibilul să fim cât mai operativi în încasarea taxelor şi impozitelor locale, am vorbit la Direcţia Economică şi la compartimentul de specialitate să se mobilizeze şi, dacă este cazul, să stea şi după programul de lucru, să fie deschise casieriile până se încasează de la toţi cei care vin în acest scop”.

Numărul plăţilor efectuate în data de 9 ianuarie, adică în prima zi în care a fost posibilă achitarea taxelor şi impozitelor, a fost de peste o mie, de la contribuabili fiind încasate peste 250.000 de lei (2,5 miliarde de lei vechi).

Sucevenii care vor să îşi achite contribuţiile la bugetul local pot face acest lucru cu banii jos, la casieriile Primăriei Suceava, cu cardul, direct la ghişee, fără a le fi perceput vreun comision de retragere a banilor din cont, sau online, atât prin serviciul eTax, care poate fi accesat la adresa www.primsv-de.ro, cât şi prin sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor, disponibil pe siteul www.ghiseul.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de suceveni s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele chiar din prima zi.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Peste o mie de suceveni s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele chiar din prima zi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aceeasi... trimis de
(10 ian 2012, 23:08:52
...care vor vota portocaliu in schimbul "spagii electorale" din campania deja inceputa.
2.   *Aceiasi trimis de
(10 ian 2012, 23:11:29
din graba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei