Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hackerul clujean acuzat că a spart serverele NASA şi-a recunoscut fapta

Marţi, 10 Ianuarie 2012 (18:25:02)

 Tânărul clujean acuzat că a spart serverele NASA şi-a recunoscut, marţi, fapta, la primul termen care a avut loc la Judecătoria Cluj-Napoca, sentinţa în acest caz urmând să fie dată peste o săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Judecătoria Cluj-Napoca a avut loc, marţi, primul termen în dosarul în care Robert Butyka este judecat pentru infracţiuni la legi speciale, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru că a spart serverele NASA, cauzând un prejudiciu de peste o jumătate de milion de dolari.

Butyka şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei, iar ulterior avocatul acestuia a cerut ca procesul să se judece cu uşile închise pentru că infracţiunea ar aduce atingere demnităţii inculpatului.

Judecătorul a aprobat cererea, astfel că procesul a avut loc cu uşile închise.

Instanţa se va pronunţa în acest dosar în 17 ianuarie.

Din acest dosar a fost disjuns un altul în care se va judeca latura civilă, după ce National Aeronautics and Space Administration (NASA) s-a constituit parte civilă şi solicită 580.000 de dolari drept despăgubiri.

Acest dosar are termen în data de 13 martie la Judecătoria Cluj-Napoca.

Butyka Robert, în vârstă de 26 ani, din municipiul Cluj-Napoca, a fost reţinut de DIICOT şi a fost arestat preventiv, în 16 noiembrie 2011, pentru 29 de zile, de Judecătoria Cluj-Napoca.

El este acuzat de comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvârşirii acestor infracţiuni, prevăzute de articolul 42, alineatele 1 şi 3, articolele 45 şi 46, alineatul 2, din Legea 161/2003.

În 12 decembrie 2010, Butyka Robert a accesat neautorizat, prin încălcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere aparţinând NASA, preciza DIICOT.

"Prin activitatea infracţională, inculpatul a perturbat în mod grav funcţionarea serverelor, prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date", adăuga sursa citată.

În urma percheziţiei făcute la locuinţa tânărului au fost ridicate mai multe sisteme informatice.

Tânărul are doar nouă clase, nu are studii aprofundate în informatică, însă este foarte priceput în domeniu, afirmau surse din rândul anchetatorilor, care adăugau că el a făcut acest gest doar pentru a demonstra că poate, cauzând un prejudiciu de 500.000 de dolari.

Potrivit acestora, Robert Butyka, ce folosea porecla "Iceman" pe internet, nu are un loc de muncă.

Conform surselor citate, pagubele produse de Butyka au fost de 300.000 de dolari, iar 200.000 de dolari s-au cheltuit pentru repararea daunelor, fiind nevoie de trei luni de muncă în acest sens.

Pe pagina sa de pe o reţea de socializare, tânărul spune că a absolvit "University of Weed" (universitatea de marijuana - n.r.).

În 7 decembrie 2011, Butyka a fost trimis în judecată de Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvârşirii acestor infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hackerul clujean acuzat că a spart serverele NASA şi-a recunoscut fapta.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hackerul clujean acuzat că a spart serverele NASA şi-a recunoscut fapta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei