Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Sunt dispus să revin la munca pe care am făcut-o, dacă experţii sunt lăsaţi să lucreze

Marţi, 10 Ianuarie 2012 (16:08:31)

Raed Arafat a declarat, marţi că este dispus să revină la munca pe care a făcut-o, nu la funcţie, cu condiţia să fie lăsaţi experţii să lucreze şi că probabil îşi va lua concediu fără plată două - trei luni, pentru ca să organizeze dezbateri privind propunerile pentru sistemul de urgenţă.

"Sunt dispus să revin la astfel de muncă, nu la funcţie, cu condiţia ca să fie lăsaţi să lucreze cei care sunt experţi şi care cunosc foarte bine sistemul", a precizat fostul subsecretar de stat Raed Arafat.

Întrebat ce va face după ce va pleca din minister, Raed Arafat a răspus că are post în spitalul din Mureş. "Am post în spitalul din Mureş, o să mă întorc la noi", a susţinut fostul subsecretar de stat.

El a spus că încă nu ştie cu exactitate ce va face şi că se gândeşte că poate chiar îşi va lua concediu fără plată două-trei luni.

"Poate cer concediu fără plată două-trei luni ca să organizez dezbateri privind noul proiect al Legii sănătăţii, capitolul urgenţă. Vreau să organizez şi alte întâlniri întrucât vreau să prezint mai multe date legate de activitatea sectorului de urgenţă, întrucât actuala propunere va rupe sistemul integrat care funcţionează acum", a adăugat Arafat.

În legătură cu întâlnirile organizate de către Comisia prezidenţială, MS şi CNAS privind noul proiect, capitolul urgenţă, Raed Arafat a spus că a fost primit numai la primele două întâlniri, la următoarele fiindu-i interzis accesul.

"Domnii Vlădescu, Păunescu şi Duţă m-au acceptat la primele două întâlniri. Niciunul dintre ei nu are experienţă în sistemul medical de urgenţă. La a treia întâlnire nu am mai participat întrucât i s-a solicitat ministrului să nu mai participe Arafat la şedinţele ministerului", a adăugat Arafat.

El a spus că totuşi colegii din Ministerul Sănătăţii i-au susţinut în continuare punctul de vedere şi anume că urgenţa nu trebuie fragmentată.

"Am făcut propuneri să păstrăm Legea 95, titlul urgenţă, dar propunerea a fost respinsă", a mai spus Arafat.

El a recunoscut că a primit un telefon de la preşedinte după ce acesta a fost informat că doctorul Arafat este împotriva reformei, blochează reforma.

"Nu se poate spune de doctorul Arafat aşa ceva. Preşedintele mi-a spus dacă nu vă convine ce scriu ei, lăsaţi-i să scrie şi vedem după aceea. Am solicitat întâlniri repetate, dar nu a mai avut loc nicio întâlnire detaliată. Sistemul de urgenţă trebuie discutat tehnic. Colegii care au redactat proiectul nu au nici cea mai mică experienţă", a mai spus fostul subsecretar de stat.

El a ţinut să precizeze că prin toate intervenţiile lui se luptă pe idei şi concepte de viitor.

"Nu pot să nu mulţumesc actualului Guvern pentru susţinerea pe care mi-a acordat-o, pentru investiţii, noi aici ne luptăm pe idei şi concepte de viitor. Am lucrat cu cinci miniştri, Nicolăescu, Balzac, Videanu şi Rittli, toată lumea are semnătură pe acest sistem. Urgenţa nu poate funcţiona pe principiul aprozarelor, al magazinelor, este un sistem strategic", a mai spus Raed Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Sunt dispus să revin la munca pe care am făcut-o, dacă experţii sunt lăsaţi să lucreze.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Sunt dispus să revin la munca pe care am făcut-o, dacă experţii sunt lăsaţi să lucreze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei