Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Concurenţei va începe o investigaţie de cunoaştere a pieţei gazelor naturale

Joi, 5 Ianuarie 2012 (14:07:47)

Consiliul Concurenţei vrea să înceapă în acest an o investigaţie de cunoaştere a pieţei gazelor naturale şi va colabora cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

"Vom finaliza raportul care are ca obiectiv cunoaşterea pieţei energiei electrice şi vom face o investigaţie de acest tip şi pe piaţa gazelor. Aceste studii şi implicarea noastră în realizarea legilor care privesc anumite pieţe merg mână în mână. Vrem să începem investigaţia pe piaţa gazelor la perioada imediat următoare, depinde însă şi de ANRE, cu care vreau să avem o colaborare. Nu vreau să fie doar jocul nostru, ne interesează cât de bine funcţionează piaţa, pentru că sunt atât componente care sunt concurenţiale, cât şi de reglementare", a spus Chiriţoiu.

În toamna anului 2011, Consiliul Concurenţei a declanşat, în premieră, o investigatie pe baza indiciilor furnizate de Parchet - DIICOT pentru o posibilă înţelegere între 23 companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la 11 licitaţii organizate de Transgaz şi Romgaz pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

DIICOT a anunţat miercuri că 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ANRE şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti (InterAgro, n.r) sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Potrivit sursei citate, "în sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane de dolari patrimoniului Romgaz şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional".

Pe lângă investigaţia privind cunoaşterea pieţei energiei electrice, Chiriţoiu a arătat că autoritatea de concurenţă va finaliza şi cazul legat de piaţa de retail, care vizează firmele membre ale grupurilor Metro, Rewe, Mega Image, CDE R Interex.

Investigaţiile privesc posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare, cu potenţiale efecte asupra bunăstării consumatorilor finali.

O investigaţie vizează societăţile membre ale grupului Metro - Metro Cash & Carry Romania, real, -Hypermarket Romania, MGB Metro Buying Group - şi furnizorii acestora. A doua investigaţie are în vedere societăţile grupului Rewe (Selgros Cash & Carry SRL şi Billa Romania), în timp ce a treia şi a patra privesc societăţile Mega Image, CDE R Interex şi furnizorii acestora.

Activitatea desfăşurată de către aceste societăţi reprezintă aproximativ 40% din valoarea totală a comerţului modern alimentar românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Concurenţei va începe o investigaţie de cunoaştere a pieţei gazelor naturale.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Concurenţei va începe o investigaţie de cunoaştere a pieţei gazelor naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei