Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Sfătuitorii primarului Şerban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine crede că Gabriel Constantin Şerban, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, nu este un om inteligent, se înşală. În ciuda dezastrului din Câmpulung, în ciuda faptului că în oraşul acela fiecare face ce vrea (mai ales dacă are o pilă la primărie), primarul Şerban nu este un om lipsit de inteligenţă.
Primarul Şerban nu are o problemă legată de capacităţile lui intelectuale. Problema lui este reprezentată de oamenii din jur. De când a fost ales în fruntea urbei, Şerban a angajat la primărie, ori în serviciile ce ţin de această instituţie, vreo o sută de oameni. Oameni care îi sunt extrem de fideli. Oameni care l-au ajutat să câştige şi al doilea mandat. Au umblat din casă în casă, pe la vecini, pe la prieteni, pe la rude, şi i-au convins pe toţi că municipiul Câmpulung Moldovenesc are nevoie de primarul Gabriel Constantin Şerban. Şi, în ciuda faptul că în primul mandat al lui Şerban nu s-au mişcat decât vreo două paie prin oraş, oamenii l-au reales primar. A câştigat din primul tur, la fel ca şi alţi primari din judeţ, dar care au muncit pe brânci pentru localităţile lor. În cea mai mare parte, Şerban îşi datorează al doilea mandat celor pe care i-a angajat în primărie în perioada 2004 – 2008. Oameni care, aşa cum spuneam, îi sunt extrem de devotaţi primarului Şerban. Pentru primarul Şerban. Dacă o dăm pe literatură, oameni aceia şi-ar da şi viaţa pentru primarul Şerban. Nu ştiu ce ar face acei oameni pentru omul, pentru cetăţeanul Gabriel Constantin Şerban. Pe oamenii din jurul primarului Şerban îi doare în cot de oraş şi, probabil, şi de cetăţeanul Gabriel Constantin Şerban. Dacă le-ar fi păsat, ar fi iniţiat ceva proiecte pentru binele comunităţii. Poate nu se pricep, e posibilă şi varianta asta. Poate sunt incompetenţi. Iarăşi este o posibilitate. Una peste alta, nu au făcut nimic pentru oraş. Pot fi bănuiţi şi de rea-credinţă şi de incompetenţă. Dacă le-ar fi păsat sau dacă ar fi avut ceva pregătire, l-ar fi tras de mânecă (elegant, evident) pe primarul Şerban: „Şefu, e dezastru în oraş. Hai să facem ceva şi pentru cei care ne plătesc, nu doar pentru noi”. Poate că nu i-ar fi spus chiar aşa. Dar ăsta ar fi trebuit să fie mesajul. Dar nu. Ei îşi văd de micile lor învârteli. Unele mai mari, altele mai mici. Fiecare după cum s-a descurcat. Iar oraşul... Noroc cu Gheorghe Flutur, că a pus în aplicare, aproape cu forţa, ceva proiecte în Câmpulung. Iar în acest timp, oamenii lui Şerban îşi văd în continuare de micile lor învârteli. Care învârteli, ghinion, nu se intersectează cu interesele oraşului.
După ce s-a iscat scandalul în jurul „hingherilor” de maşini, primarul Şerban, în loc să ia măsuri să scape oraşul de viermii aceia, se face că plouă. Tărăgănează lucrurile, sperând că lumea va uita şi scandalul va dispărea de la sine. În loc să se ocupe de hotărârea Consiliului Local, Şerban, sfătuit de un alt om de bine, a dat un interviu de patru pagini într-un ziar local. Un interviu de patru pagini! S-ar răsuci Ceauşescu în mormânt, nici el nu a avut parte de aşa ceva. Cine crede primarul Şerban că a avut răbdare să citească patru pagini de interviu (în care, că tot veni vorba, s-a lăudat cu realizările altora)? Evident, ziarul nu are nici o vină. Interviul a fost, cu siguranţă, plătit. Un lucru legal şi normal. De pierdut a pierdut tot primarul Şerban, în sensul că a aruncat banii pe fereastră. Şi asta, indiferent de ziarul în care ar fi publicat interviul. Şi iarăşi, primarul Şerban a fost sfătuit prost. Mai contează de cine?
Primarul Şerban a pornit bine la drum, în 2004. Cu o echipă de oameni tineri, dornici să mute munţii din loc. Însă, undeva, ceva s-a rupt. Interesele, lăcomia, prostia chiar, în unele cazuri, au făcut ca lucrurile să intre pe o altă turnantă decât cea pe care se pornise. Ce e de făcut acum? Habar n-am şi, sincer, nici nu e treaba mea.
În 2004, Gabriel Constantin Şerban şi Marius Ursaciuc erau tinerii de la care câmpulungenii, respectiv humorenii, aşteptau o schimbare. E aproape o blasfemie astăzi, după două mandate, să pui numele celor doi alături, cu substantivul „primar” în faţă...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfătuitorii primarului Şerban.
 Vizualizări articol: 3597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Sfătuitorii primarului Şerban3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 5 ian 2012, 11:08:49
Multe primării , de fapt , au un “Şerban”
Ăla a ieşit , stupid , ca un păduche-n frunte
Mulţi “ard de prostie” dar îl stingem cu propan
Doar pe nefericitu’ ăsta penibil .. de la munte

2.   CONFIRMARE trimis de
( 5 ian 2012, 12:44:05
D-LE AVRAM,BIETUL COSTANEL,FARA REZERVA DE CADRE DE LA FOSTUL I.P.E.G SI DE LA FOSTA ICS MIXTA,NU REPREZINTA PE NIMENI SI NIMIC.
ESTE UN BIET,, FIR DE IARBA'',IAR ,,COASA'' E LA CATIVA CM DE EL.
CREDETI CA SUNTEM DISPUSI SA DECONTAM NOI ,TOT JAFUL DIN 2004 PANA IN PREZENT???
FOSTII PRIMARI SI COMPLICII LOR,AU SCAPAT PANA IN PREZENT,PTR CA NU S-A TINUT NIMENI DE CAPUL LOR,A FOST O SINGURA PLANGERE PENALA,RETRASA ULTERIOR,CARE VIZA MEGA-AFACEREA ,,OBCIOARA'',REZULTATUL-BEM APA TOT DIN RAUL MOLDOVA.
ATATA TIMP,CAT IN STRUCTURILE STATULUI,EDILICIUNILE'' VOR AVEA CONSATENI,SAU RUDE,SAU CUNOSTINTE CORUPTE,VA FI TOTUSI MAI GREU DE FACUT ,,CURATENIE''.
ESTE ADEVARAT CA CEI IMPLICATI,FAC FRONT COMUN,CU SPERANTA CA VOR SCAPA,DAR SA NU UITE CA SUMELE NIMICITEPANA IN PREZENT,NUMAI IN C-LUNG,AR INSPAIMANTA SI F.M.I.-UL.
ESTE NEVOIE DE LEGEA LUSTRATIEI,SA FIE SCOSI DIN FUNCTII,APOI SUNT USOR DE ,,PRELUCRAT'.SUNTEM EXTREM DE CURIOSI,DACA ACESTI FOSTI TOVARASI,ACTUALMENTE DOMNI ONORABILI,SUNT MAI PRESUS DE LEGE.
ONORABILI ,CAM MULT SPUS,DEOARECE II AUZI ADESEORI SPUNAND CA RAZBUNAREA E ARMA PROSTULUI,ASA CA...
3.   Care-i interesul trimis de
( 5 ian 2012, 13:38:01
d-le Avram senior? aţi scris un articol egal cu mulţimea vidă. în satul C-lung Mold. şi în zona adiacentă, dacă nu ştiaţi, s-a trăit destul de bine cât s-au jos pădurile. cărând pădurile spre porturi toată infrastructura drumurilor a fost nenorocită de camioanele supraîncărcate, dar asta e o altă poveste. ceea ce nu ai înţeles matali este faptul că aşa le place lor să trăiască: la bloc cu garajul plin de lemne, alţii să investească în turism şi producţie, cu străzile sparte, cu hingheri de maşini. minoritatea care suportă asemenea stil de viaţă strânge din dinţi şi speră că poate s-o schimba ceva la alegeri, dar pe cine să aleagă? oamenii sunt descurajaţi şi cred că cea mai mare lovitură pe care ar putea s-o primească este să aleagă un primar care nu are culoarea guvernării!
4.   şi încă o completare trimis de
( 5 ian 2012, 13:43:34
toată campania desfăşurată de fiţuica "ca stă di vorbă cu babele pi şanţ" împotriva primarului miroase de la o "poştă" a articole comandate de tov. Vargan, fiind de notorietate prietenia care va "legat", vă leagă şi o să vă "lege".
5.   Greseli de logica. trimis de
( 5 ian 2012, 16:30:31
De acord ca Serban nu are probleme de inteligenta. Dar nu sunt de acord ca principala problema e legata de oamenii din jurul acestuia, fiindca nu se poate demonstra chestia asta. E greu sa arati ca X sau Y sunt corupti sau hoti sau pprossti (ahhh, motorul asta de cenzura). Principala problema recunoscuta, chiar cu manuta luilaughing) de tov primar Serban e IMPOTENTA. In plus da vina si pe baba aia. Rusinica, rusinica. De ce nu-l ajuta oamenii aia de i-a angajat? De ce cauta sa scoata un ban pe care nu o sa-l vada niciodata? Eh, aici ai fi putut puncta cu un articol tare, dar ai dat cu mucii in fasole.
Tot in logica faptelor, daca a fost pomenit si Ursaciuc, ar fi trebuit sa arati matale proprietatile multor sefi ai CJ din Humor, asa cum reies din declaratiile de avere, dar si apartenenta de netagaduit a lui Ursaciuc la STRUCTURILE SECURISTE ale sistemului REPRESIV CEAUSIT. Si atunci ar fi inteles oricine de ce se baga bani cu nemiliuta la Humor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei