Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De pe 10 ianuarie

Sucevenii vor fi consultaţi pentru a decide ce se va întâmpla cu câinii vagabonzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta câinilor vagabonzi care cutreieră străzile Sucevei, băgând spaima în cei mai mulţi dintre suceveni, va fi decisă prin consultarea publică a locuitorilor oraşului, începând cu data de 10 ianuarie. Atunci, problema câinilor comunitari va fi discutată cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, care vor fi invitaţi la sediul Primăriei Suceava, pentru prima întâlnire din acest an.
 “Principalul subiect de pe ordinea de zi va fi cel legat de consultarea populaţiei privind gestionarea câinilor fără stăpân. Vom invita la această şedinţă şi reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari le vor fi distribuite formulare cu întrebările la care trebuie să răspundă sucevenii în cadrul adunărilor generale care vor fi convocate începând de luna aceasta.
“La fiecare adunare a asociaţiilor de proprietari va fi prezent şi un reprezentant al primăriei care va superviza respectarea procedurilor de consultare a populaţiei, răspunsurile oamenilor urmând să fie introduse în urne de vot”, a spus Ion Lungu.
Cele trei întrebări la care vor avea de răspuns sucevenii sunt:
1.    Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi păstrarea în padocurile amenajate de primărie?
2.    Sunteţi de acord cu capturarea câinilor vagabonzi, sterilizarea lor şi retrimiterea lor pe domeniul public?
3.    Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi?
Şeful municipalităţii sucevene a prezentat propunerea sa de gestionare a problemei câinilor vagabonzi:
“Indiferent dacă va fi promulgată sau nu legea câinilor fără stăpân, vom construi un nou adăpost în lunca Sucevei, să strângem câinii de pe străzi. Până pe 28 februarie vrem să finalizăm consultarea populaţiei prin asociaţiile de proprietari, până la 31 martie să facem inventarierea câinilor de pe străzi, până la 30 iunie să finalizăm amenajarea unui nou adăpost şi până pe 30 septembrie să strângem câinii de pe străzi. Sper să putem duce la bun sfârşit acest proiect. Ne învârtim de prea mulţi ani în jurul cozii – nu mai avem timp de discuţii, simpozioane, ci trebuie să trecem la acţiune şi să strângem câinii de pe străzi”.
În actualul adăpost de câini din lunca Sucevei sunt ţinute aproximativ 1.500 de exemplare, cam tot atâtea estimându-se că s-ar afla în libertate, pe străzile municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii vor fi consultaţi pentru a decide ce se va întâmpla cu câinii vagabonzi.
 Vizualizări articol: 2397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Sucevenii vor fi consultaţi pentru a decide ce se va întâmpla cu câinii vagabonzi4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Javre pe strada,javre la primarie trimis de
( 5 ian 2012, 12:26:14
cum puteti spune ca reprezentantii asociatiilor de proprietari voteaza in locul cetatenilor?Ei sa voteze in locul lor.Faceti sectie de vot pe site-ul primariei sa-si exprime fiecare vointa proprie.Dar stitisi voi,ca si noi,pu**mea rezultatul votului.Asa ca ramaneti fara tzikini de muls de la buget.Javrelor.
Votez eutanasierea.A javrelor de pe strada cat si javrelor din aparatul de stat.
Am zis !
2.   Cata magarie.. trimis de
( 5 ian 2012, 12:39:34
3. Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi? si cu restu domnu lungu ce facem ???? cati caini sunt bolnavi periculosi sau agresivi??? cu cei sanatosi ce facem ??? tot ce vrem nu? esti si tu un caine..ca le tii partea... las ca vin alegerile javro
3.   Pnl trimis de
( 5 ian 2012, 12:43:51
Legea sa fie respectata.
4.   CE CONSULTARE trimis de
( 5 ian 2012, 13:40:00
Sa ii omoare pe toti , care caine nu are stapan sa fie eutanasiat....MOARTE LOR....
5.   EUTANASIERE trimis de
( 5 ian 2012, 15:10:24
EUTANASIEREA LOR FARA NICI UN COMENTARIU
6.   Cutu Cutu & "Patru labute" & Pro Anima trimis de
( 5 ian 2012, 16:06:02
"Domnule" Lungu,de unde intrebarea ,citez : " sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi? ". Pesemne ca o sa-i testezi d-ta pe cei bolnavi,agresivi si periculosi ? Ceilalti o sa fie liberi ,doar sunt cu stapanul plecat la piata,la Mall,la munca in UE sau 'cu pluta",nu ? Cu alte cuvinte,"prostim" populatia cu astfel de intrebari de  ☭ ,"foootem" banii contribuabililor,nu rezolvam nimic ,dar ne afisam cu inca o noua "realizare",nu ? "Frumoase" termenele(pana pe 28 sau 29 ca doar este an bisect),pana pe 31,iarasi 30 si inca un 30.
6.1  RE: Cutu Cutu & "Patru labute" & Pro Anima trimis de
( 6 ian 2012, 00:14:09
Cu intrebarea de kko nr 3,"rotofeiul" impusca 2 iepuri :1.Nu se pune rau cu babele ce pupa cainii in bot toata ziua,asadar voturi asigurate de la bocitoarele fara ocupatie.
2. Poate "foooote" banii contribuabililor dupa bunul plac,motivand ca Azorel ieri era sanatos si azi l-a prins raceala,deci trebuie tratat "in Lunca Sucevei" la padocurile construite de firma x din banii nostri,cu facturile incarcate si platite cum se face in Romanica,nu-i asa "dom' primar" ?Cat despre consultarea populatiei ce iti plateste salariul "dom' primar",nu astfel se procedeaza.Nu cei 10-15 oameni ce se aduna la o "sedinta" cu tuica sunt reprezentativi,doar urnele pot hotari soarta cainilor comunitari.
Intrebarea "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi, periculoşi sau agresivi ?",poate fi completata cu urmatoarele :...caini care sunt mari,mici,au dintii cariati,urechile clapauge,zgarda sau covrigi in coada,parul lins sau cret,etc.Numai cu aceasta completare a intrebarii puteti "rezolva" sigur si ireversibil
bugetul alocat, fara riscul de a fi intrebat de fisc daca s-a respectat legea,ca deh....Azorel,creste,isi schimba blana,se imbolnaveste,ii poate cadea covrigul de pe coada si nici Aghiuta nu mai stie cum s-a umflat factura,nu "dom' primar",ca si asa campania electorala se apropie cu pasi repezi si trebuie adunati niscaiva bani ? Sau trebuie orez si varza ptr "ziua sarmalelor" ,acordate in mod traditional sucevenilor pe 15 iunie de mataluta.Cumparati-va un maturoi deoarece vine primavara si incepeti "maturatul electoral" printre blocuri,spre a se minuna babele naive cu (abonamentul primit gratuit) din banii sucevenilor.
7.   Eu am evidentiat de la inceput marlania PDL trimis de
( 5 ian 2012, 16:54:03
Eu am sesizat de la inceput marlania PDL din acele intrebari.

Intrebarea 3 trebuia sa fie prima si trebuia sa fie: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi, dupa un termen de 15 zile in care pot fi adoptati?" (si un caine sa poata fi adoptat o data s anu mearga lumea sa-si recupereze javrele la nesfarsit)

Dar va garantez eu ca vor face tot posibilul ca sa iasa aia cu pastrarea cainilor in padocuri ca sa stoarca bani pe intretinerea lor. Ca oricum nu numara nimeni cati caini sunt cu adevarat intretinuti si cat costa in realitate. Felicitari la strans bani de campanie!!
7.1  RE: Eu am evidentiat de la inceput marlania PDL trimis de
( 5 ian 2012, 18:01:34
Corect.
7.2  RE: Eu am evidentiat de la inceput marlania PDL trimis de
( 5 ian 2012, 21:53:39
MIRCEAC are mare dreptate:
Intrebarea 3 trebuia sa fie prima si trebuia sa fie: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi, dupa un termen de 15 zile in care pot fi adoptati?" (si un caine sa poata fi adoptat o data sa nu mearga lumea sa-si recupereze javrele la nesfarsit).
Dar deja s-au fixat termene, totul este ca si aranjat, cainii vor fi tinuti in padocuri si se vor cere bani pentru intretinerea lor, iar pe strada tot vor fi caini. Haideti sa facem o demonstratie in fatza primariei sa nu ne mai ia Lungu de prosti! Sa facem un loc pe net unde sa ne organizam, chiar nu putem, sunt mijloace acum Twitter, meesenger, bloguri, etc.
8.   Intr-o tara civilizata ... trimis de
( 5 ian 2012, 17:33:22
Intr-o tara civilizata, cainii fara stapan nu au ce cauta pe strazi. In Italia unde sunt eu, nu am vazut niciun caine fara stapan pe strada. Acest lucru ar trebui sa se intample si in Romania.
9.   Regulile noastre trimis de
( 5 ian 2012, 18:53:44
Oameni buni, noi chiar nu putem avea grija singuri de aceste javre care ne ameninta copii si parintii si care pana la urma ne ameninta si noua starea de sanatate(si cea mentala si cea fizica)?! Daca nu aveti idei cum sa scapai de ei consultati internet-ul. Este plin de metode ortodoxe si mai putin ortodoxe. Dati-le de mancare cu "desert" si in cateva ore scapati de ei. Mai ales de cei agresivi si bolnavi ca sa citez conducatorii s.ulii de la primaria Sushiava.
10.   Eutanasiere. trimis de
( 5 ian 2012, 20:22:57
Am trait si muncit in 5 mari tari ale lumii si in nici una nu am vazut caini pe strada, aici, in Belgia unde ma aflu acum nici vorba de asa ceva, mai vezi cate o pisica ratacita, dar caini niciodata, in schimb, in Romania - the land of opportunity, nu poti dormi seara de scandalurile potailor si doamne fereste sa te duci sa le tragi vre-o doua ca sa degajeze zona ca a doua zi ai de-a face cu zeci de batranele care-i au in grija si le asigura portia de "ciolan" zilnica. parerea mea, ca tot o duc greu acum ca e criza, e sa fie adormiti, poate or avea noroc in alta viata de o soarta mai buna, de vre-o Briggite Bardot.
10.1  RE: Eutanasiere. trimis de
( 5 ian 2012, 22:32:37
Parerea mea e ca "vreo"se scrie legat...In privinta cainilor-EUTANASIERE,de-s slabi sau grasi,bolnavi cronici sau sanatosi,cred ca legea s-a dat in scopul rezolvarii acestei mari probleme,nu ca sa faca grohacul bani pe spatele cetateanului contribuabil!
11.   Parerea mea trimis de
( 6 ian 2012, 01:07:35
Parerea mea ,eu avand 32 de ani ,este urmatoare; sa va iau toti  ☭  in p..a tuturor celor care strigati eutanasiere.Ma lesinatilor,voi nu va puteti tine pe voi de foame de muriti de banii judetului?Cati din voi astia care mor de banii ce se vor fura sunteti contribuabili ,cati ati fost la o singura sedinta a unei asociatii de proprietari? Da responsabili mai sunteti cand e sa omorati rapid ,fara a va implica intr-un fel .Voi sa va implicati macar pe scara voastra sa strangeti o reclama aruncata sau sa schimbati un bec pe scara!Nu sariti mai rau ca babele alea de care vorbiti aratand cu degetul spre caini (care nu au nici o vina) strigand moarte.Vreti moarte cainilor,duceti-va in p..a mea si omorati-i cu mana voastra ma rapanosilor,sa auziti cum scheauna animalele si eventual puneti va si copiii sa priveasca cum omorati.Vorbiti de civilizatie,de alte tari,dar stiti cum se procedeaza acolo de nu sunt caini pe strada? Eu nu stiu ,dar e bine ca nu sunt si e normal ,insa nu cred ca se omoara orice caine cum este prins.Ati luat cea mai usoara metoda ;sa-i omoram ,pai ce sa fure Lungu ,taranoilor ce sunteti ,atat va duce cazanul ce-l aveti pe umeri .Vi s-a sculat revolta in voi ,vreti moarte si sange .Baaaa nu cainii sunt vinovati ca o ducem rau .In strainatate nu sunt caini vagabonzi ,dar pe strada e plin de caini in lesa pentru ca aia gandesc si nu omoara din prima cum vreti voi.Daca nu vreti sa fure bani pdl-ul ,eu spun sa-i omorati voi pe caini gratuit.Faceti voi un grup si eu va aduc si cainele meu ,da sa-i sugeti si p..a inainte de a-l omora.Vreti sa nu se fure banu ,mergeti la primarie si propuneti solutii,supravegheati ce se intampla cu banii ,nu urlati aici moarte .Cate sesizari de orice fel ati facut la primarie in orice problema ce priveste orasul asta sau cu ce v-ati implicat vreodata ca sa nu se fure banii vostri ,asta daca sunteti contribuabili ,dar ma indoiesc?Ati gasit voi solutia strigand moarte cainilor.Frustratilor!
11.1  RE: Parerea mea trimis de
( 6 ian 2012, 15:51:16
RODODENDRON,cred ca esti ceea ce spui despre altii.Poate ca unii dintre noi vrem si altceva sa se intample in acest oras si sunt sigur ca sunt contribuabil,platesc taxele si impozitele cinstit din salariu.Este adevarat ca atat te duce "bibilica",am vazut asta din textul postat.Cat despre recomandarea pe care o faci celor ce vor sa nu mai existe caini pe strada,pesemne ca QI-ul pe care il detii in custodie este limitat la nivel minim.Traiesti in Suceava,inseamna ca esti un "derbedeu" daca nu vezi ce se intampla in acest oras portocaliu.Detinand un patruped la casa sau in apartament si recomandand altora sa faca ceva cainelui,poti sa probezi tu mai intai pe propriul caine(daca nu ai facut-o deja) .Cred ca pierd timpul raspunzandu-ti ,de aceea ma opresc aici.Cand o sa-ti revii din tampenie,o sa fie prea tarziu.
12.   EUTANASIERE DA. trimis de
( 6 ian 2012, 09:13:16
PAREREA MEA,AI AJUNS LA 32 DE ANI SI NU AI REUSIT SA INVETI NIMIC DE LA VIATA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei