Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cluj: Şomerii de la Nokia vor primi câte 100 sau 200 de euro de la UE pentru haine, tuns şi bărbierit

Joi, 5 Ianuarie 2012 (14:01:05)

Persoanele disponibilizate de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu vor primi câte 100 sau 200 de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) ca "alocaţie de interviu" pentru haine, tuns şi bărbierit, astfel încât să fie cât mai prezentabili la viitoarele interviuri pentru slujbe.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că solicitarea de acordare a unor bani pentru haine, tuns şi bărbierit şomerilor de la Nokia a fost considerată de funcţionarii europeni una "inovativă", care va fi extinsă şi în cazul altor ajutoare financiare acordate prin FEAG.

"Când a fost depus dosarul pentru obţinerea fondurilor de la FEAG, noi am întrebat dacă s-ar putea finanţa o astfel de «alocaţie de interviu» şi ni s-a spus că este o idee foarte bună. A fost considerată o propunere inovativă. Astfel, cei circa 1.400 de angajaţi ai Nokia care se vor înscrie în proiectul de reintegrare profesională vor primi bani de haine, tuns, bărbierit, transport, cazare şi masă astfel încât să fie cât mai prezentabili în cadrul viitoarelor interviuri pentru angajare. O astfel de alocaţie este de 100 de euro, dar există posibilitatea acordării a două tranşe, dacă este vorba de participarea la al doilea interviu în vederea angajării, adică 200 de euro în total. Primele sume ar putea fi alocate începând cu luna februarie 2012", a spus Don.

Directorul AJOFM Cluj a explicat că prin proiectul de accesare a sumelor prin FEAG s-a dorit ca o parte din cele 5 milioane de euro solicitate să intre direct pentru persoanele disponibilizate de la Nokia.

"Circa 2 milioane de euro vor reveni direct şomerilor de la Nokia pentru diverse alocaţii, cum e cea pentru interviu, din cele 5 milioane de euro solicitate. Ar fi vorba de circa 1.000 de euro în total per şomer. Restul de trei milioane de euro sunt pentru cursuri de recalificare şi alte costuri", a precizat Daniel Don.

Potrivit acestuia, şomerii de la Nokia vor fi obligaţi să facă dovada cheltuirii banilor prin chitanţe care să ateste că au cumpărat haine, au plătit o cazare sau un bilet de tren sau că au achitat contravaloarea unui tuns sau bărbierit.

Fabrica Nokia din comuna Jucu s-a închis la începutul lunii decembrie 2011, dar angajaţii vor mai fi plătiţi de companie până în luna martie 2012.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii au fost derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluj: Şomerii de la Nokia vor primi câte 100 sau 200 de euro de la UE pentru haine, tuns şi bărbierit.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluj: Şomerii de la Nokia vor primi câte 100 sau 200 de euro de la UE pentru haine, tuns şi bărbierit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei