Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsă blândă

Un an de închisoare cu suspendare pentru un şofer fără permis, care a omorât o tânără

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere şi a accidentat mortal o fată de 17 ani care se deplasa pe marginea şoselei. Pedeapsa a fost stabilită de magistraţii Judecătoriei Rădăuţi, pe 21 decembrie, şi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa superioară.
Accidentul pentru care a fost condamnat Ilie Coroamă, domiciliat în Voitinel, s-a petrecut tocmai în septembrie 2009, noaptea, în jurul orei 23.15. Tânăra omorâtă, Marta Croitor, se deplasa, pe marginea drumului, împreună cu două consătene. Un Mercedes care venea din spate, înmatriculat în Irlanda, a acroşat-o pe victimă, care se afla pe partea dinspre carosabil, proiectând-o la o distanţă de câţiva metri. Cu leziuni grave la cap, fata a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la Spitalul Judeţean Suceava. A mai trăit doar câteva ore, decesul survenind în urma apariţiei unor complicaţii neurologice.
La volan, au stabilit poliţiştii, se afla Ilie Coroamă, pe atunci în vârstă de 28 de ani, şi el localnic din Voitnel.   
După accident, audiat de poliţişti, şoferul a declarat că totul a plecat de la o maşină de pe sensul opus de mers, ale cărei faruri l-au orbit. Din această cauză, susţinea el, a observat prea târziu că pe partea carosabilă, în faţa sa, se deplasau cele trei fete, şi în ciuda faptului că a virat, nu a mai putut evita impactul cu tânăra de 17 ani.
Trebuie spus că fata a avut şi ea o culpă în producerea accidentului, pentru că se deplasa pe partea carosabilă, pe timp de noapte, fără elemente reflectorizante.
Şoferul a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de ucidere din culpă, dar şi conducerea unui autovehicul fără a avea permis.
Autorul accidentului provine dintr-o familie numeroasă din Voitinel, el fiind cel mai mare dintre cei 11 copii ai părinţilor. Tânărul este caracterizat de cei care îl cunosc drept un om credincios, liniştit, departe de profilul unui tânăr teribilist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un an de închisoare cu suspendare pentru un şofer fără permis, care a omorât o tânără.
 Vizualizări articol: 2514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Un an de închisoare cu suspendare pentru un şofer fără permis, care a omorât o tânără3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
( 5 ian 2012, 11:19:25
Dumnezeu sa o ierte pe fata.

Ar trebui si pietonii sa fie atenti, la urma urmei masinile sunt mai puternice, cel mai bine e a te feresti tu de ele nu ele de tinewinking ...
multi oameni nu inteleg asta... am vazut de multe ori in fata mea bunicute cu nepoteii de mana care fugeau prin fata masinii mele in loc sa treaca incet, sau sa astepte 2-3 secunde sa trec ca apoi sa treaca in siguranta, ce inteleg copii cand vad asta de la bunici?
1.1  RE: .... trimis de
( 5 ian 2012, 12:00:49
cum adica sa o ierte ? de ce sa nu o fi pazit ?
1.2  RE: .... trimis de
( 5 ian 2012, 13:43:56
Fara suparare, asta inseamana agresivitate si mârlanie in condusul masinii... Needucatii, mirlanii care se considera puternicii soselelor fac mereu accidentele!... Parca ar fi pe soselele lor personale! Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Nu te lasa sa treci pe zebra sau te grabesc! Incolo, nu au deloc rabdare ca, de, ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot! Astia omoară pe altii nevinovati. Daca mergi mai incet si incerci sa respecti cit de cit viteza legala, se aseaza la curul tau, apasa nervos pe acceleratie si incep frecusul, ca sa te dai deoparte. Ca sa te depaseasca, incep si cu flesuri, claxoane, etc... Si daca totusi nu cedezi, pentru ca vrei sa pastrezi distanta legala fata de cel din fata, prind momentul potrivit si intra falos, aratindu-ti cu pumnul. Asta a ajuns sa fie o regula pe drumurile publice….Se moare, din prostie si mirlanie, iar altii pe acasa jelesc si sufera!!
Specimenile astea si altii ca ei, omoara fara remuscare, animalutele, copii si batrinii neputinciosi...
2.   ? trimis de
( 5 ian 2012, 11:25:34
2 ani de judecata, om omorat, sofer fara permis orbit de faruri, 1 an de puscarie cu suspendare.

Iata cum magistratii ne dau idei despre cum sa-ti omori dusmanii fara sa intri la zdup. De ce sa fii cretin si sa-ti omoridusmanii prin metode clasice?? Urmaresti cand sunt pe strada ii calci masina si gata. Crima perfecta. Esti liber. I-ai calcat din greseala...
Concluzia? Crima perfecta in Romania se poate face cu o masina. Justitia incurajeaza asa ceva.

Aviz celor care doresc sa nu mai faca inchisoare.

ps: oare la jegosii astia de judecatori nu le calca nimeni odraslele? Se intoarce roata si atunci o sa plateasca si ei!
3.   ..... trimis de
( 5 ian 2012, 11:28:32
de pedeapsa lumeasca a scapat , acest teribilist catalogat credincios din pricina afacerilor care le are cu preotul satului . am niste prietenasi care il cunosc bine . asta-i justitia , te omoara un cocalar si nu pateste nimic . cat despre acest cocalar a avut de-a face cu politia din irlanda , deoarece a batut o tanara irlandeza , si a mai furat 2 lanturi de aur dintr-o bijuterie , nu e cheie de biserica . are multi bani pe el , si multe afaceri cu popa din voitinel
4.   Fara cuvinte trimis de
( 5 ian 2012, 11:43:35
In primul rand nu ai ce cauta la volan fara PERMIS DE CONDUCERE. Si mai ales pe drumurile publice. Ca a fost orbit de faruri asta nu este o scuza. Pe unde sa circule pietonii daca in majoritatea zonelor rurale nu exista trotuare pt pietoni. Cu ce viteza a circulat de nu a mai putut evita impactul? Avem niste judecatori de tot rasul. Poftim exemplu demn de urmat de toti pustii teribilisti si de toti inconstientii . Daca asta a luat cu suspendare dupa ce a omorat un om la ce sa te mai astepti?!! Daca era fiica judecatorului fata ucisa? Ii mai dadea cu suspendare???
5.   Hmm trimis de
( 5 ian 2012, 12:35:52
Se face vinovat pentru faptul ca nu avea permis de conducere...si i.ar trebui vreo 2 ani pentru conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere.. Cat despre victima are si ea partea ei de vina..f multi circula seara pe marginea soselei si de cele mai multe ori cand din contrasens iti vine o alta masina nu reusesti sa.i vezi..
6.   Traiasca corupti si mita din aparatul judiciar !!! trimis de
( 5 ian 2012, 12:48:21
oare voi magistartilor, nu va e rusine de sentinta data ??!!!!
va vine si voua...randul , numai ca voi veti fi judecati pe...drept si fara...suspendare.
asa sa va ajute domnul, precum si voi ati ajutat in numele....binelui !!
7.   Justitia p..ii trimis de
( 5 ian 2012, 13:14:15
Domnule jurnalist, din cate stiu eu aceste procese sunt publice. De ce nu ne dati si numele mui....ui pardon judecatorului care a dat sentinta? Nu de alta dar sa stim si noi in preajma cui sa ne intamplam atunci cand "ne vor orbi farurile unei masini care vine din sens opus"... Mult mai putin vinovat este soferul care a facut nenorocirea decat javrele care l-au lasat liber! Va doresc sa va va calce TIR-ul!
7.1  RE: Justitia p..ii trimis de
( 5 ian 2012, 13:30:03
Asa este !
Subscriu!
8.   Pt Lukanu trimis de
( 5 ian 2012, 13:25:24
Am permis de peste 30 de ani. Stii de cate ori am fost orbit* de farururile masinilor ce veneau pe contrasens ? Nu cred ca-ti poti imagina! Si totusi, nu am calcat nici un caine(ca nici astia nu circula preventiv)!Asa ca asta cu orbirea e ...abureala!Cand ai luat permisul ti-ai asumat niste raspunderi !Iar daca nu ai permis...e si mai grav. Judecatori, meditati la ideea lui AL2011 !
8.1  RE: Pt Lukanu trimis de
( 5 ian 2012, 14:00:04
magus..si bunicamiu avea permis de 40 de ani..dar il tinea in dulap... hai lasa cu vechimea ta..zi mersi ca nu ai avut ghinionul sa o patesti.. e destul o singura data.. nu tin partea soferului care a accidentat...dar tu lasa 30 de ani ai tai ...
8.2  RE: Pt Lukanu trimis de
( 5 ian 2012, 14:59:23
Conteaza de cati ani ai permisul, in cazul in care conduci zi de zi. Problema cea mare aici nu este orbirea soferului de faruri, ci faptul ca s-a urcat la volan fara a avea permis. Iar din aceasta ipostaza, fara permis, a omorat un om. Ca o paranteza, daca esti orbit de farurile masinii din fata, instinctiv reduci semnificativ viteza. Eu asa fac si cred ca asa face orice sofer responsabil. Dar asta inseamna, in primul rand, sa ai permis. Probabil ca daca era si baut, judecatorii din Radauti ii dadeau 6 luni cu suspendare. Halal justitie!
9.   Mda trimis de
( 5 ian 2012, 15:06:06
Nu vreau sa fiu demagog, dar tipu asta avea si masina de irlanda cu volan pe dreapta, poate si aia fara acte, nu avea permis de conducere a omorat si o tanara si a luat cu suspendare iar acu ceva timp a fost prin la volan un tip care nu a vrut sa sufle in etilotest si a primit 3 luni cu executare, deci unde e justitia?happy
10.   Cate interventii au fost in doi ani la judecatori trimis de
( 5 ian 2012, 16:36:24
Justitie ma, pe aia mari in cazuri importante de coruptie ii achita (si apoi spun "ce tipati la noi ca doar nu-i sentinta definitiva") de parca prima sentinta e la misto.

"Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani." In momentul in care ai omorat si o persoana am impresia ca se aplica maximul.... si cu executare. Felicitari domnilor judecatorii salarii mari ca sa nu fiti coruptibili... problema ca la om cat iai da tot mai mult vrea!
11.   Incredibil! trimis de
( 5 ian 2012, 17:18:33
Asa ceva se poate intampla doar in Romania, cea mai corupta tara din Europa!
12.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 19:30:45
eu cred ca ar fi interesant sa ne mutam cu masinile in parcarea palatului de justitie si sa vinam niste judecatori care dau asemenea sentinte. la un an cu suspendare e mai palpitant decit sa facem niste drifturi prin parcarile hipermarketurilor
13.   Judecatori de cacao trimis de
( 5 ian 2012, 20:01:54
a fost un accident in radauti linga spirt mortal pe trecerea de pietoni a fugit dela locul accidentului liber mersi acesti nemernici de soferi sa le calce nevestele nemernicilor de judecatori cacanari pun in libertate orcum orice numai ptbani sa le bage in ☭ cite un par

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei