Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarna viitoare

Căldura sucevenilor ar putea fi asigurată de CAF-urile din spatele Ambro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Suceava îşi doreşte ca, odată cu ieşirea din iarnă, să nu mai folosească centrala pe cărbune de la Termica pentru asigurarea căldurii sucevenilor în iarna 2012 – 2013.
Motivul îl reprezintă costurile foarte mari, mai ales în condiţiile în care din 2012 nu se mai acordă nici un fel de subvenţii de la bugetul de stat pentru producerea căldurii.
Ion Lungu a prezentat în mare cheltuielile pe care le implică asigurarea căldurii de la Termica:
“În 2011, Primăria Suceava a achitat 2,620 milioane de euro subvenţii la Termica. În total au fost acordate subvenţii de aproape cinci milioane de euro, din care 2,7 milioane de euro de la primărie şi 2,3 milioane de euro de la bugetul de stat. Este ultimul an în care mai putem funcţiona în asemenea condiţii, mai ales că din 2012 nu se mai acordă nici un fel de subvenţii de la bugetul de stat. Marea noastră speranţă se leagă de noua centrală termică”.
Conform contractului semnat de Adrem Invest cu municipalitatea suceveană, termenul de punere în funcţiune a noii centrale este luna mai 2013.
“În urma discuţiilor cu constructorul, se vor face eforturi să fie funcţională noua centrală măcar parţial şi să suplinim necesarul de căldură prin punerea în funcţiune a CAF-urilor din spatele Ambro în iarna 2012 – 2013”, a precizat Ion Lungu.
Edilul sucevean spune că renunţarea la actuala modalitate de producere a energiei termice este absolut necesară:
“Anul acesta a trebuit să asigurăm 250 miliarde lei vechi subvenţii la Termica, în condiţiile în care de la populaţie se încasează taxe şi impozite de maxim 50 de miliarde de lei vechi pe an. Nu avem cum achita de cinci ori mai mult subvenţii la Termica. Vom face tot posibilul ca sucevenii să aibă asigurată căldura şi apa caldă, ne vom stabili strategia şi în funcţie de investitor, dar în nici un caz nu vom mai putea funcţiona pe cărbune, unde costurile de aprovizionare sunt destul de mari. Primăria Suceava nu mai poate face faţă acestor cheltuieli”.
Noua centrală termică a Sucevei, dimensionată la necesităţile populaţiei, ar urma să producă căldură din arderea biomasei şi pe bază de gaz metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura sucevenilor ar putea fi asigurată de CAF-urile din spatele Ambro.
 Vizualizări articol: 2364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Căldura sucevenilor ar putea fi asigurată de CAF-urile din spatele Ambro3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Obs trimis de
( 5 ian 2012, 11:20:07
individul asta ,inca mahmur dupa revelionul din lunca sucevei,("grinch"-ul a furat revelionul din centu)baga texte numa' de el crezute.n-a dat in viata vietilor lui atitia bani la termica. daca-i dadea nu era in faliment. caldura nu se poate da numai cu caf-urile.tehnic nu e posibil.sunt prea paradite.adrem-ul...niste amarasteni care au facut un gard din teava de la fier vechi si nu se arata a avea bani pt o centrala noua.in rest toate bune si accesati youtube(iulian iancu termica suceava).
1.1  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 14:11:08
Sa fiti gospodari! Centrala veche sa fie pusa in conservare! ... Cine stie!... Fereasca-L!
1.2  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 15:08:25
Emile sa stai tu in centru si sa-ti urle difuzoarele toata noapte la orice manifestatie si dupa aceea mai vorbim. Stiu ca plangi dupa termica , unde mai gasesti asa salarii? Opinia ta nu se suprapune cu opinia altora.
1.3  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 15:26:03
habar n-ai ce inseamna centrala pe gaz si cit vei plati...
1.4  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 15:29:45
subscriu la ce spune Emil . Ce face guşatu' din oraş n-o să poată descâlci nici în 2 mandate următorul primar
p.s. Eu sunt mai naiv,aşea , şi cred că nu mai iese ăsta înc-odatăconfused
1.5  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 15:33:29
"Nea Spanu",de ce vorbesti in necunostinta de cauza ? Stii mataluta ce a facut acest "rotofei" din Prelipca ptr Termica ? Nimic.Doar a falimentat singura societate din orasul Suceava care produce o marfa.Toata populatia orasului stie ca este caldura in Suceava berechet la un pret bun,comparativ cu alte orase din Romanica.Pana aici totul este ok,numai ca "rotofeiului" i-a venit o idee din "putul gandirii" de "economist" comunist,sa inchida Termica.Fiind dator vandul catre aceasta societate,a incercat si a reusit se spune,sa o decapitalizeze cu cca 700 mld lei vechi,suma ce reprezenta aprox 70% din datoria pe care o avea fata de TERMICA.Adica cu alte cuvinte,nu a platit datoria de cca 1.000(una mie) de mld lei vechi catre Termica si a "sters' cu buretele aprox 800 mld lei vechi.Ajutat de o firma de consultanta a unui "trepadus" ce se afiseaza si azi pe la televiziunile lui "Felix motanul" din Bucuresti,"rotofeiul portocaliu" si suita de "elite" de la societate, au contribuit la aceasta "inginerie financiara".Astazi cand vorbim,s-au mai adunat cca 500 mld lei vechi datoria primariei catre Termica,stii asta ?"La limita legii" asa cum ii place sa spuna marelui "economist " din Prelipca,incet incet falimenteaza societatea.Sa vezi ce "bine " o sa le fie sucevenilor,cu "noua centrala" dupa ce reuseste "rotofeiul" inca un mandat la primarie,o sa fie totul ieftin,gigacaloria,apa calda,etc,etc ! Cat despre "reactoarele" de la Ambro pe care le are in "tatarcuta" "rotofeiul",acestea sunt niste "bombe" ce se vor sparge de cate 2-3 ori pe saptamana,adica,suceveanul o sa aiba caldura cand o sa fie " rotofeiul din Arini " presedintele tarii.La calendele grecesti,cum ar spune cetateanul grec.Este adevarat,"rotofeiul" poate "prosti" pensionarul neinformat si votantul portocaliu,cu fel de fel de "balarii electorale' scoase din galeata portocalie sau din jobenul cu minciunele ptr a vota inca odata cu el,in folosul cetateanului" sau "la nivel european".
1.6  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 15:50:56
Apropo : poate ca cetateanul din Suceava a uita cum a fost inainte de revolutie in apartamente . Dansul pinguinului este nimic,fata de "dardaiala" de frig de atunci.Unii insa,o sa-si umple conturile,o sa-si termine vilele si cabanele de la munte si o sa radieze de fericire ca au "prostit" atata vreme populatia. Altii,vor sesiza DNA,parchetul,politia economica,Guvernul,Parlamentul Romaniei,vor informa mass-media centrala cu privire la aceasta societate. Sau macar,asa ma gandesc ca ar trebui sa faca.Cine stie,poate ca totul este ok si asa "trebuie" sa procedeze cu o societate comerciala un edil ?Ma intreb,cum poate un "trepadus" sa inchida o societate comerciala careia ii este dator vandut ? Cum ? Astfel ? Daca "rotofeiul" ar fi fost primar intr-o tara precum Franta,Germania,UK sau oricare alta din UE,acolo,tot asa ar fi procedat ? Ma tem ca nu,iar "maria-sa" ar fi stat vreo 30-40 de ani la " racoare "
1.7  RE: Obs trimis de
( 5 ian 2012, 17:02:28
abcdareeee , ce comentariu mai e si asta ? ai calcat intr.un scuipat de pdl.ist si te.ai inmuiat ? dezamagitor ! s.a dus inspiratia ? e vorba de Lungu , esti ,,pe subiect",hai ....astept
2.   Nu uitati sa-l votati din nou in noiembrie .... trimis de
( 5 ian 2012, 14:58:47
vad ca va place cum conduce orasul ...
3.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2012, 15:38:02
Cosmin Romega..."CAF" nu e un cuvant ci o abreviere. Aceasta abreviere se scrie asa:"C.A.F.".
Publicati fotografii si radeti de greselile altora ( a se vedea "secan hend") dar la voi nu va uitati.
Rade harb de oala sparta....
4.   Energo trimis de
( 5 ian 2012, 17:06:00
lungule ,funia ti se scurteaza, in loc de CAFuri ar trebui sa te gindesti la DNA s ar putea sa ai treaba pe acolo .Atentie suceveni, Lungu cu plavanii lui ,fura voturile oricui.
4.1  RE: Energo trimis de
( 5 ian 2012, 17:08:00
Doar din curioziatate..e C.N.P-ul tau?
5.   Totul e documentat trimis de
( 5 ian 2012, 21:44:49
pe youtube va expune domnul iulian iancu termica suceava cum sta treaba cu afacerile energetice din Suceava. Da-ti cautare pe www punct youtube punct com si cautati ,,iulian iancu termica suceava ". Succes! Lungu e jmecher mare, nici in 50 de ani nu platim datoriile care le face Suceavei si sucevenilor!
6.   Minciunile primarului trimis de
( 6 ian 2012, 13:13:41
in anul 2004 in campania sa electorala a promis ca daca este ales primar va inchide C.E.T._ul,pe motiv ca furnizeaza enegie termica scumpa populatiei si va construi centrale termice de cartier pe gaz metan producatoare de energie termica ieftina.si chiar a reusit sa construiasca o centrala pe gaz metan in zona Garii Burdujeni alimentand blocurile ANL.Va rog oameni buni interesativa de la locatarii din blocurile respective cat plateau caldura la un apartament cu 2 camere energia,termica produsa de aceasta centrala.daca nu stiai va spun eu in jur de 6-7 milioane lei vechi.ulterior oamenii facand plangere primariei,primarul nu a avut incotro,iar aceste blocuri au fost racordate la CET-ul mare.Ma intreb cine plateste aceasta investitie pentru aceasta centrala nerentabila?Nu cumva noi fraierii de cetateni! Iar pentru noua centrala de o avengura mult mai mare si construita cu imprumut din banca de peste 65 milioane de euro care returnati inapoi la banca depaseste dublu suma si aceasta centrala va avea aceiasi soarta cu prima cine vor plati banii acestia tot noi cetatenii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei