Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turismul românesc de conferinţe,mai scump decât în Ungaria, Cehia sau Bulgaria, scade de la an la an

Marţi, 29 Noiembrie 2011 (16:00:24)

Turismul de conferinţe şi evenimente din România este în scădere de la an la an, din cauza crizei economice şi a preţurilor mari care le depăşesc pe cele practicate de ţările din zonă, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX Roxana Bălcescu, director adjunct al agenţiei de turism CMB Travel.

"Sunt din ce în ce mai puţini cei care practică în România turismul de congrese, conferinţe şi evenimente, atât din cauza crizei economice, cât şi a preţurilor mari practicate. În Ungaria, tarifele sunt mai mici cu 30%, iar în Cehia şi Bulgaria cu 20%, şi vorbim de tot ce înseamnă pachet de conferinţă, adică închirierea sălilor, cazare, echipamente tehnice şi mese", a spus directoarea CMB Travel, agenţie la a cărei cifră de afaceri organizarea de conferinţe şi evenimente contribuie cu 40%.

Ea a spus că în România doar 10% din numărul turiştilor care vin pentru evenimente sunt străini, procentul mic fiind explicat nu doar de tarifele mari, ci şi de infrastructura rutieră proastă.

"România pierde întotdeauna la preţ în faţa ţărilor din zonă. Hotelurile româneşti n-au scăzut preţurilor pentru organizarea de evenimente în ultimii trei ani, cu toată criza economică, ba chiar la sfârşitul verii începuseră să le crească", a spus Bălcescu.

Ea a afirmat că piaţa de conferinţe a scăzut cu 15% în 2009, în 2010 a stagnat, iar în acest an începuse să crească uşor, pentru ca de la începutul toamnei să scadă din nou.

Turiştii străini care vin în România pentru conferinţe şi diverse alte evenimente ajung în general în Bucureşti sau pe Valea Prahovei, Sighişoara şi Sibiu.

"Pentru ei e de neînţeles cum de nu poţi închiria un castel, chiar dacă acesta aparţine statului", a mai spus Roxana Bălcescu.

Ea a adăugat că cele mai active companii la organizarea de team building-uri şi conferinţe sunt cele din industria farmaceutică, auto şi IT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turismul românesc de conferinţe,mai scump decât în Ungaria, Cehia sau Bulgaria, scade de la an la an.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turismul românesc de conferinţe,mai scump decât în Ungaria, Cehia sau Bulgaria, scade de la an la an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei