Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş:Avem multe violări de spaţiu aerian din partea traficanţilor de ţigări din Ucraina şi R.Moldova

Marţi, 29 Noiembrie 2011 (15:59:00)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, marţi, că în acest an spaţiul aerian românesc a fost violat de cel puţin zece ori de traficanţii de ţigări din Ucraina şi din Republica Moldova, precizând că la începutul lui 2012 va avea loc o întâlnire a miniştrilor de interne din cele trei state.

Ministrul Traian Igaş s-a întâlnit, marţi, la Prefectura Iaşi, cu omologul său din Republica Moldova, Alexei Roibu, cei doi participând la ceremonia semnării unui protocol între Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Română şi Serviciul de Grăniceri al Republicii Moldova privind consolidarea cooperării între cele două instituţii la nivel central şi teritorial.

Documentul a fost semnat de către inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Română, chestor principal de poliţie Ioan Buda, şi de directorul general al Serviciului Grăniceri din Republica Moldova, maiorul Roman Revenco.

Prezent la ceremonie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat că documentul semnat la Iaşi reprezintă "un semnal de bună cooperare poliţienească" între România şi Republica Moldova.

"Azi (marţi - n.r.), am stabilit ca la începutul anului viitor, cel mai probabil în luna ianuarie, având şi acceptul ministrului de interne ucrainean, să avem o întâlnire trilaterală, probabil la Cernăuţi, pentru a dezvolta relaţiile de colaborare între cele trei state. Sunt foarte multe probleme pe care încercăm să le gestionăm. Avem foarte multe violări de spaţiu aerian din partea traficanţilor de ţigări. Am înregistrat peste zece penetrări pe parcursul anului 2011, majoritatea venite dinspre Ucraina, dar şi Republica Moldova. Va trebui să gestionăm împreună acest fenomen", a spus ministrul Traian Igaş.

La rândul său, ministrul moldovean de Interne, Alexei Roibu, a confirmat că au existat "câteva cazuri de acest gen", adăugând că "e necesar ca şi partea ucraineană să fie prezentă la masa discuţiilor".

În ceea ce priveşte dotarea Serviciului de Grăniceri din Republica Moldova, ministrul Alexei Roibu a recunoscut că există unele probleme, spunând că nu există maşini dotate cu sisteme de termoviziune.

"Ducem lipsă de aparatură de termoviziune. Mizăm pe colaborarea cu Poliţia de frontieră română. Nu e vorba că noi le dăm drumul traficanţilor să treacă, astfel ca Poliţia Română să-i prindă ulterior. E un schimb continuu şi eficient de informaţii între cele două părţi, Sunt aspecte operative pe care nu le putem dezvălui, dar în niciun caz nu e vorba că intenţionat sunt lăsaţi să treacă", a afirmat ministrul de interne moldovean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş:Avem multe violări de spaţiu aerian din partea traficanţilor de ţigări din Ucraina şi R.Moldova.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş:Avem multe violări de spaţiu aerian din partea traficanţilor de ţigări din Ucraina şi R.Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei