Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scutul antirachetă, propus spre ratificare de comisiile de politică externă şi apărare ale Senatului

Marţi, 29 Noiembrie 2011 (15:57:04)

Comisiile de apărare şi de politică externă ale Senatului au adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, un raport favorabil prin care se propune plenului ratificarea Acordului dintre România şi SUA pentru amplasarea unor componente ale scutului antirachetă la Deveselu.

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a menţionat că majoritatea cu care senatorii au propus spre ratificare acordul este uzuală în probleme legate de tratate şi acorduri internaţionale.

Corlăţean a precizat că senatorii celor două comisii au ridicat şi problema eliminării vizelor pentru cetăţenii români de către administraţia de la Washington.

"Ţinând cont de parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, parteneriat care are elemente şi strategice, şi politice, şi economice, senatorii celor două comisii şi-au exprimat speranţa că regimul vizelor pentru cetăţenii români va fi cât mai repede ridicat de către administraţia de la Washington, pentru a reflecta tocmai acest caracter strategic, care este egal ca în cazul altor state, cărora nu li se aplică acelaşi regim al vizelor", a afirmat senatorul PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în 16 noiembrie, cu 261 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată cu proiectul de lege pentru ratificarea acestui acord, acesta urmând să fie transmis Senatului, forul decizional.

România şi SUA au semnat, la 13 septembrie, la nivel de miniştri de Externe, Acordul privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România. Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegaţia americană pe durata negocierilor, echipa României fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu. Acordul a fost supus spre ratificare Parlamentului.

Semnarea acordului a avut loc la un an şi jumătate de la începerea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegaţia americană pe durata negocierilor, echipa României fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu.

Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu a fost făcut public în 23 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutul antirachetă, propus spre ratificare de comisiile de politică externă şi apărare ale Senatului.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scutul antirachetă, propus spre ratificare de comisiile de politică externă şi apărare ale Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei