Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2011 - Anul XVI, nr. 282 (4880)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Martori din dosarul deputatului Dan Păsat: "Spunea că-mi rupe capul sau să am grija familiei"

Marţi, 29 Noiembrie 2011 (18:53:46)

Primii doi martori audiaţi, luni, de instanţa supremă în dosarul deputatului Dan Păsat, au arătat că acesta îi ameninţa frecvent cu afirmaţiii precum "îţi rup capul" sau "ai grijă de familie, de copii", îi injura frecvent şi că, acesta, împreună cu o altă persoană, i-au agresat fizic.

Instanţa supremă a reluat, marţi, procesul în care deputatul PDL Dan Păsat este judecat pentru trei infracţiuni de şantaj şi pentru şapte operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia pe care o persoană o îndeplineşte o persoană în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau bunuri.

Judecătorii i-au audiat pe Costin Ionuţ Ionel şi Adrian Marian Ionel, patronii societăţii Agro Clas Teleorman, pe care Păsat, ajutat de complicele său, Marin Constantin, i-a ameninţat şi agresat fizic pentru a-i convinge să-i subcontracteze şi să-i cedeze parte din mai multe contracte derulate de acea firmă cu primăriile a două localităţi.

În faţa judecătorilor, Costin Ionuţ Ionel a declarat că Dan Păsat l-a sunat după ce firma sa, Agro Clas, a câştigat o licitaţie pentru un contract de aducţiune de apă potabilă în comuna Toporu. Martorul a spus că, din cauza informaţiilor pe care le deţinea, a acceptat la acel moment să cedeze, prin forma subcontractării, jumătate din valoarea contractorului, societăţii lui Dan Păsat, Prod Invest.

Concret, a explicat omul de afaceri, Dan Păsat l-a sunat în acest sens. Costin Ionel a arătat că după ce s-a încheiat constractul de subantrepriză societatea lui Păsat nu a îndeplinit sarcinile, respectiv "au tras nişte conducte şi au săpat nişte şanţuri".

"La un moment dat am fost sunat de Dan Păsat care mi-a propus mie şi fratelui meu, pentru a avea liniştea necesară, să subcontractăm cu firma lui. Era vorba de evitarea unor controale ale autorităţilor. Am plătit şapte miliarde vechi în avans în două tranşe. ... . La refuzul meu am fost ameninţat de Dan Păsat care-mi zicea că «începe iureşul, că-mi rupe capul, că am familie». ... . Mă înjura tot timpul", le-a spus Ionel celor trei judecători.

Omul de afaceri a relatat şi episodul din octombrie-noiembrie 2009 când Dan Păsat însoţit de complicele său, Marin Constantin, zis Marin boxerul, i-a agresat fizic într-un birou din sediul firmei lor.

"În birou eram eu cu fratele meu, Dan Păsat şi Marin Constantin. La un moment dat Constantin a scos un cuţit cu care m-a ameninţat, spunându-mi să semnez un document pentru Dan Păsat. Marin Constantin l-a lovit cu pumnul în faţă pe fratele meu iar pe mine Dan Păsat, cu palma, pumnul, nu mai reţin precis. Fratele meu a semnat, eu nu. ... . Pentru că discuţiile s-au purtat pe tonuri foarte violente cred că toate lumea din afara biroului a putut auzi cele spuse acolo", a mai relatat martorul în faţa instanţei.

În final martorul Costin Ionel a precizat că toate semnăturile pe care le-a dat "au fost date sub presiune" şi că de teamă şi-a mutat sediul firmei din bulevardul Timişoara în cartierul bucureştean Crângaşi.

Fratele acestuia, Adrian Marian Ionel a relatat în detaliu episodul agresiunii din biroul firmei Agro Clas precum şi injuriile, ameninţările şi presiunile deputatului, arătând în plus că "Marin boxeru a scos un cuţit despre care a spus că se numeşte Cristian, parcă, şi ca a tăiat pe mulţi cu el şi că poate şi mai mulţi".

În final martorul Adrian Ionel a precizat că la un moment dat, după sesizarea anchetatorilor, şi-a mutat copiii la o altă adresă de teamă.

Deputatul PDL Dan Păsat a fost trimis în judecată, în 8 aprilie, de DNA.

În 7 octombrie 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Păsat Dan. În 8 februarie, plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot solicitarea DNA.

Prin urmare, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara faţă de Dan Păsat şi Marin Constantin.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinându-le lui Dan Păsat şi Constantin Marin, în vederea reparării pagubei cauzate prin săvârşirea infracţiunii şi în vederea confiscării speciale, până la concurenţa sumei de 1.836.608,59 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martori din dosarul deputatului Dan Păsat: "Spunea că-mi rupe capul sau să am grija familiei".
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Martori din dosarul deputatului Dan Păsat: "Spunea că-mi rupe capul sau să am grija familiei"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei