Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Nu exclud ca PSD să dea preşedintele şi PNL premierul; Voicu: Ponta să fie premier 4 ani

Joi, 27 Octombrie 2011 (18:18:55)

Liderul PSD Adrian Năstase afirmă, într-un interviu, că nu exclude ca, în 2014, PSD să preia candidatura pentru prezidenţiale şi PNL să dea premierul, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu replicând că Victor Ponta este candidat ideal pentru şefia Guvernului, pe care trebuie să o exercite minimum 4 ani.

Adrian Năstase a declarat, într-un interviu pentru "Evenimentul Zilei", că nu exclude ca, în 2014, să se facă o rocadă în USL în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, astfel încât PSD să dea candidatul pentru funcţia supremă în stat, iar premierul să fie liberal.

Năstase afirmă că alegerile prezidenţiale vor depinde de ce se va întâmpla la parlamentare. "Până atunci mai este destul timp, dacă nu vom face alegeri anticipate în urma unei suspendări a preşedintelui actual. În condiţiile astea trebuie să ţinem seama că o alianţă cum este alianţa noastră nu poate să dea avantaje numai unuia dintre partide, ci trebuie să împartă cumva candidaturile, şi atunci, dacă nouă ne-a revenit responsabilitatea şefului de guvern, atunci în mod firesc PNL-ului trebuie să-i revină responsabilitatea candidaturii pentru preşedinte. Ca o chestiune de principiu, gândind acum cum stau lucrurile. Poate în 2014 se va face o rocadă, va veni la guvern, nu ştiu, cineva de la liberali şi vine un preşedinte de la PSD. Discutăm despre variante absolut teoretice, dar vreau să fie foarte clar că noi nu ne propunem să-i păcălim pe liberali şi vrem cu bună credinţă o aplicare rezonabilă şi corectă a înţelegerii pe care am făcut-o", a spus Năstase.

Întrebat dacă nu exclude o schimbare a rolurilor între PSD şi PNL în cursul acestei alianţe, Năastase a răspuns: "Nu o exclud, dar rămâne strict între noi, pentru că nu aş vrea să speculaţi această chestiune pe ideea că eu nu sunt de acord cu Crin Antonescu. Deci vreau să fie foarte clar: am o foarte mare apreciere pentru Crin Antonescu şi eu consider că, la acest moment, este categoric candidatul nostru virtual pentru alegerile prezidenţiale".

În replică, prim-vicepreşedintele liberal Mihai Voicu a declarat, pentru MEDIAFAX, că PNL consideră că Victor Ponta este un om politic cu o credibilitate ridicată şi totodată candidatul ideal pentru postul de premier şi că trebuie să exercite această funcţie pentru minimum patru ani.

Mihai Voicu a precizat că din punctul de vedere al PNL lucrurile sunt clare şi în ceea ce priveşte candidatura pentru funcţia de şef al statului având în vedere că în toate sondajele de opinie Crin Antonescu este indicat ca deţinând cea mai mare intenţie de vot pentru această poziţie.

"Din acest punct de vedere chiar dacă strict pe prevederile protocolului USL lucrurile nu sunt stabilite în practică ne îndreptăm spre un lucru destul de simplu şi cunoscut de altfel: Victor Ponta prim-ministru, Crin Antonescu preşedinte al României", a spus Mihai Voicu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Nu exclud ca PSD să dea preşedintele şi PNL premierul; Voicu: Ponta să fie premier 4 ani.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Nu exclud ca PSD să dea preşedintele şi PNL premierul; Voicu: Ponta să fie premier 4 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei