Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 oct 2011 - Anul XVI, nr. 254 (4852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei;românii consumă 50% din media europeană

Joi, 27 Octombrie 2011 (16:37:12)

România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei, însă românii continuă să consume în jur de 50 de litri pe an, adică jumătate din media europeană, potrivit unui studiu al producătorului de apă minerală Rio Bucovina transmis joi MEDIAFAX.

Conform studiului, România deţine aproximativ 60% din rezervele de apă ale Europei, dar exploatează doar 20% dintre acestea. În ceea ce priveşte volumul, piaţa de apă îmbuteliată din România atinge circa 11,3 milioane de hectolitri, adică aproximativ 0,16 litri pe zi de persoană.

"Potenţialul de consum al pieţei în ceea ce priveşte apa îmbuteliată este aşadar departe de a fi atins, consumul potenţial putând să ajungă undeva la peste 35 de milioane de hectolitri pe an. Cu toate acestea, creşterea estimată a consumului este una moderată, de aproximativ 5% pe an. În ceea ce priveşte preferinţele, românii consumă în principal mărci de apă minerală naturală şi/sau apă de masă româneşti, peste 60% dintre consumatori sunt femei, peste 80% dintre consumatori consumă apă plată şi/sau carbogazificată ca atare şi numai 17% dintre aceştia combină apa carbogazificată cu băuturi alcoolice", se arată într-un comunicat al Rio Bucovina.

Datele au fost obţinute de companie în decursul acestui an pe baza unei analize a obiceiurilor de consum în oraşele cu peste 50.000 de locuitori din întreaga ţară.

După zonele istorice, Capitala este cel mai mare consumator de apă plată, peste 60% din locuitorii Bucureştiului consumând zilnic acest produs.

Pe regiuni, cel mai mult se consumă apă plată în sudul României şi în Dobrogea, pe locul doi sitându-se Moldova, urmată de Transilvania şi Banat. Consumul de apă îmbuteliată în zonele rurale este limitat de existenţa unei surse de apă alternative, cum ar fi apa de izvor sau de fântînă, aflate în apropierea gospodăriei.

Pe primul loc, din punct de vedere al cantităţii cumpărate ramân ambalajele tip pet, cu precădere cele la doi litri, urmate la foarte mică distanţă de cele la cinci litri.

Proporţia de consum apă plată/carbogazificată (minerală naturală sau de masă) a crescut în favoarea consumului de apă plată. După ultimele date, consumul de apă plată acoperă 56% din piaţă.

"Datele venite din piaţă arată că, începând cu 2009-2010, consumul de apă plată a avut un trend ascendent, în defavoarea celui de apă carbogazificată, atât datorită creşterii folosirii apei plate în pregătirea laptelui sugarului de către mame, dar şi datorită creşterii preocupării populaţiei pentru o viaţă sănatoasă", spune Camelia Hoinărescu, director de marketing la Rio Bucovina.

Cu o cifră de afaceri pe 2010 de 85 milioane lei (aproximativ 20 de milioane de euro) şi o cifră de afaceri previzionată pentru anul fiscal curent de 110 milioane lei (26 milioane euro), Rio Bucovina activează atât domeniul îmbutelierii şi producţiei de apă minerală naturală şi băuturi răcoritoare, cât şi în domeniul distribuţiei de produse alimentare şi nonalimentare din România.

Piaţa de ape minerale din România este estimată la 1,3 miliarde de lei (aproximativ 300 milioane de euro), iar printre principalii producători se numără, alături de Rio Bucovina, Romaqua, Coca-Cola şi European Drinks.

Firma Rio Bucovina, înfiinţată în anul 2006, este deţinută integral de cetăţeanul sirian Ahmad Khatab. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei;românii consumă 50% din media europeană.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei;românii consumă 50% din media europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei