Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Miza schimbărilor din educaţie este reaşezarea şcolii în jurul câtorva valori tradiţionale

Vineri, 21 Octombrie 2011 (14:47:47)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că miza esenţială a schimbărilor din educaţie este reaşezarea şcolii şi a societăţii româneşti în jurul câtorva valori tradiţionale, cum sunt perseverenţa, onestitatea şi generozitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la festivitatea împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr", că şcoala românească trece la ora actuală printr-un proces de schimbare profundă.

"Şcoala românească trece în aceste momente printr-un proces de schimbare profundă. De fiecare dată când treci printr-un proces de schimbare trebuie să te raportezi la ceva foarte solid. Lucrurile la care aş vrea să ne raportăm cu toţii sunt câteva valori fundamentale pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne fundamentăm ceea ce facem în educaţie. Şcoala oferă conţinuturi, dar, dincolo de ele, şcoala oferă valori. Reaşezarea şcolii româneşti, a societăţii româneşti în jurul câtorva valori tradiţionale şi în jurul cărora naţiunea noastră s-a strâns întotdeauna în momente dificile, cred că aceasta este miza esenţială pe care o avem în aceste schimbări. Poate unul dintre cele mai grave lucruri care ni s-au întâmplat în ultimii 20 de ani este faptul că societatea românească nu a ştiut întotdeauna să se aşeze în jurul valorilor. Piramida socială a valorilor a fost profund distorsionată în ultimii 20 de ani. Misiunea noastră este să reaşezăm societatea românească pe valorile care ne-au consacrat: perseverenţa, onestitatea, generozitatea", a spus Daniel Funeriu.

Potrivit acestuia, Colegiul Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr" este unul dintre cele mai potrivite locuri din care poate da acest mesaj, "de reaşezare a valorilor româneşti pe câteva valori simple, dar pe care uneori le uităm cu prea multă nonşalanţă".

La festivitate au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, şi actorul Dorel Vişan, fost absolvent al colegiului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Miza schimbărilor din educaţie este reaşezarea şcolii în jurul câtorva valori tradiţionale.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Miza schimbărilor din educaţie este reaşezarea şcolii în jurul câtorva valori tradiţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei