Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

Bienala de Arhitectură Bucureşti 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava se deschide vineri, 21 octombrie a.c., la ora 14:00, Expoziţia-concurs de Arhitectură Românească din cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010.

 

Din 215 lucrări au fost acceptate în concurs 171, în creştere cu peste 30% comparativ cu ediţia precedentă

Expoziţia itinerată la Suceava (organizată de Uniunea Arhitecţilor din România şi Revista „Zeppelin”, coorganizator fiind Ordinul Arhitecţilor Filiala Nord-Est, realizată cu sprijinul Muzeului Bucovinei, al Ambasadei Olandei, al Institutului Polonez, al Muzeului Naţional de Artă Contemporană şi al Administraţiei Fondului Cultural Naţional) prezintă proiectele înscrise şi nominalizate în cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010.

Potrivit informaţiilor oferite de arh. Constantin Goagea, directorul Revistei „Zeppelin” şi coorganizator al Bienalei, dintre cele 215 lucrări înscrise, în urma preselecţiei au fost acceptate în concurs 171 de lucrări, în creştere cu peste 30% comparativ cu ediţia precedentă, în care au concurat 122 de proiecte.

Componenţa juriului Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010 a fost următoarea: preşedintele juriului - arh. Nanne de Ru (Olanda), membru internaţional în juriu - arh. Lukasz Zagala (Polonia), comisar - arh. Mariana Celac, Uniunea Arhitecţilor din România, arh. Michael Buck (Cluj), arh. Cosmina Goagea (Bucureşti), arh. Beatrice Lucaci (Timişoara), arh. Adrian Soare (Bucureşti) şi arh. Mihai Ţucă (Sibiu).

 

În cadrul expoziţiei de la Suceava vor fi expuse lucrările nominalizate şi premiate

„Anii de boom economic care au precedat criza financiară au prilejuit construcţia de arhitectură contemporană de calitate, iar această perioadă de educare şi evoluţie s-a reflectat şi în lucrările apărute în ultimii doi ani, în care se manifestă apetenţa publicului pentru arhitectura modernă”, apreciază arh. Constantin Goagea.

„În România - subliniază arh. Constantin Goagea - criza a fost mai puţin agresivă decât în alte pieţe, cum a fost Spania de exemplu, ţară în care s-au închis poate cele mai multe birouri de arhitectură. Construirea nu a fost oprită atât de abrupt, iar arhitecţii care au continuat să lucreze au acordat mai mult timp perioadei de concepţie şi de execuţie. Chiar dacă încă nu se poate spune că au apărut soluţii de arhitectură pentru vremuri de criză, arhitecţii au supravieţuit ca profesie şi au înţeles responsabilitatea lor în folosirea inteligentă a resurselor”.

În cadrul expoziţiei de la Suceava vor fi expuse lucrările nominalizate şi premiate. Catalogul Bienalei, care cuprinde toate lucrărilor înscrise în această ediţie, va putea fi achiziţionat de la expoziţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bienala de Arhitectură Bucureşti 2010.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bienala de Arhitectură Bucureşti 20103.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei