Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Megainvestiţie

Proiectul de modernizare a aeroportului, în valoare de 39 de milioane de euro, a fost aprobat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de evaluare din Ministerul Transporturilor a aprobat proiectul de modernizare a aeroportului de la Salcea promovat de Consiliul Judeţean Suceava, proiect în valoare de 39 de milioane de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că proiectul a întrunit 67,75 de puncte, fiind admis pentru a fi finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Transporturi.  El a precizat că  95% din bani vin de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României, iar diferenţa de 5% de la bugetul Consiliului Judeţean, ca şi contribuţie proprie.

Proiectul de modernizare a aeroportului presupune extinderea pistei de la 1.800 de metri la 2.400 de metri, construcţia unei piste flexibile care să permită şi decolarea avioanelor cargo, modernizarea sistemului de balizaj şi construirea unui nou turn de control.

Potrivit lui Flutur, această investiţie reprezintă „un pas uriaş în modernizarea judeţului, pentru dezvoltare economică, pentru turism şi pentru confortul populaţiei”.

„Şi pentru mine, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, este una din cele mai importante investiţii, este poarta de intrare în judeţul Suceava. De ce spun asta? Pentru că în general investitorii cu bani care ar dori să vină în zonă pun o întrebare. Cum ajung la Suceava? Dacă de multe ori un investitorii trebuie să vină până la Bacău sau la Iaşi că nu au cursă directă sau trebuie să aştepte să vină repede la Suceava e din cauză că nu avem suficiente curse spre Suceava, e din cauză că nu exista o siguranţă şi atunci eu zic că modernizarea aeroportului este primul pas pentru a avea curajul să chemăm investitori cu bani în Suceava. Amintesc aici faptul că ne-am chinuit foarte mult în aceşti ani să găsim bani am încercat fel de fel de scheme de finanţare, am încercat credit furnizor în care să găsim finanţatori care să pună ei

 bani, am aşteptat legea parteneriatului public privat, am încercat să facem noi, Consiliul Judeţean, împrumuturi, dar gradul de îndatorare nu ne-a permis şi atunci automat ne-am văzut obligaţi să accesăm proiecte europene”, a declarat Flutur.

 

„Vrem să exportăm produse alimentare de pe aeroportul de la Salcea”

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că nu sunt probleme juridice cu terenul necesar extinderii pistei, acesta fiind cumpărat şi intabulat de Consiliul Judeţean. Flutur a mai spus că visul lui este acela ca de pe aeroportul de la Salcea să se facă export de produse alimentare în ţările Uniunii Europene şi nu numai.

„Potrivit studiului de fezabilitate, aeroportul ar urma să fie utilizat nu doar de călători din judeţul Suceava care ar dori să meargă la Bucureşti, Viena sau Roma, ci şi de călători din regiunea Cernăuţi şi Republica Moldova. Intenţia noastră este să deschidem agenţii de turism şi de voiaj pentru cei care doresc să-şi procure bilete şi viză, pentru cei din Republica Moldova, în special din zona Bălţi, care pot să vină pe podul de la Rădăuţi Prut prin Darabani,  Dorohoi la Suceava şi să ia curse de zbor în toată lumea”, a spus Flutur.
Contractul de finanţare pentru modernizarea aeroportului de la Salcea va fi semnat în perioada imediat următoare, după care vor fi demarate licitaţiile pentru achiziţiile publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de modernizare a aeroportului, în valoare de 39 de milioane de euro, a fost aprobat.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 12 voturi
Proiectul de modernizare a aeroportului, în valoare de 39 de milioane de euro, a fost aprobat4.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oooohhhh trimis de
(21 oct 2011, 11:33:12
iti dai seama ca jumate din bani vin in buzunaru' lu' flutur prin firmele prietene PDL locale...mult succes d-le flutur...
1.1  RE: Oooohhhh trimis de
(21 oct 2011, 18:14:45
LEANASICOSTEL,

lasa-ne, tata...doar banii vin de la Uniunea Europeană !
Nu simtiti pulsul innoirilor din lumea civilizata? Vreiti sa raminem tot la nivelul anilor 80?
Unde va este patiotismul local, nu vreti sa se faca export sa ne dezvoltam si noi? Erati bucuros daca obtinea Iasul!? Suntem ultima tara din Europa ca nivel de trai si civilizatie…cit sa mai asteptam!?.
Trebuie sa luam si noi legatura cu lumea sau sa fim vizitati .
2.   Monitorul trimis de
(21 oct 2011, 11:45:00
Cind vad si eu o ancheta a monitorului cu hotii judetului cu anchete si dezvaluiri unde se duc banii si cine invirte proiectele ....etc ???. M am saturat sa citesec stiri de doi bani .
3.   Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(21 oct 2011, 12:08:33
Nu am comentat aici ca sa ma laud, insa am rude in strainatate si sincer m-am saturat sa merg pana la Bucuresti, Bacau, Cluj si Targu-Mures sa le iau de la aeroport. Ar fi o investitie mai mult decat binevenita si sincer nu ma intereseaza cati bani se duc la firmele PDL, atat timp cat aeroportul va fi modernizat si va opera zboururi ca la Bacau,Cluj,etc. Cum autostrazi nu vom avea in viata asta, singura sansa sa ne legam cu Europa e aeroportul.
3.1  RE: Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(21 oct 2011, 12:59:57
Iti dau o veste prosta: vei merge in continuare la Bucuresti, Cluj sau Bacau - Suceava nu are absolut nici o forta sa atraga companiile aeriene. Lipsa calatorilor si tariferele percepute de aeroportul din Suceava sunt doua cauze care vor exista si in viitor.
3.2  RE: Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(21 oct 2011, 13:09:09
O sa fiu de acord cu tine atunci cand Suceava o sa aiba cel putin trei sferturi din industria si invatamantul superior al Iasului. Nu vad ce rusine e sa recunosc ca asta sunt acum si sa trag tare pe viitor. Ai vazut ca atunci cand e vorba de regionalizare astia fug de Iasi ca dracu` de tamaie. Asta, ultima cu Bt-Sv, Is-Vs si Nt-Bc mi se pare corecta.
3.3  RE: Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(21 oct 2011, 15:13:07
Calatori sunt destui, stim bine cati din zona noastra sunt plecati in strainatate. Mergeti pe aeroportul din Cluj cand aterizeaza cursele Wizz din Italia, sa vedeti atunci cati sunt din zona noastra. Insa referitor la tarifele percepute, nu cred ca sunt batute in cuie, nu cred ca nu pot fi modificate.
3.4  RE: Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(21 oct 2011, 17:09:22
BOY.CA.TINE, probabil sunt varza cu stiintele, astepti sa cada pe tine troscotul. Nu intelegi ca in lumea asta guverneaza banul, mandria pe moment si poate chestia de a fi roman.
3.5  RE: Speram sa fie bine..ca sa nu fie rau :) trimis de
(22 oct 2011, 09:45:29
Pemtru moment nimeni n-a pierdut, fizic nu exista, aici e vorba de dualismul dintre puterea locala si cea centrala. Cand au aceeasi culoare merg proiectele, cand exista curcubeul ai sa ramai cu, caruta-n drum. PROIECTELE TREBUIESC FACUTE BETON SI CU BANII ASIGURATI PANA LA FINALIZAREA LOR. Daca nu sunt fezabile sa vina fluturas si sa c.a,c,e banii el si urmasii lui. Aiasta inseamna raspundere.
4.   Eu zic merci ca Monitorul nu sterge total comentar trimis de
(21 oct 2011, 12:09:59
Domnule primviecesecundopremier, fa o pista de 3000 de metrii dar dupa proiect beton, adica nemtesc, cap-coada, cu 3-sau 5 terminale pentru parcare sau decolare. Restul e vrajeala pe care nici 50 de bani nu merita sa arunci. Berceanu a spus-o clar ca nicaieri in lume n-ai sa vezi doua aeroporturi de acelasi calibru la 120 de km unul de altul. M-as mira sa piarda Iasul si atunci pana dispai matele banii or sa fie ingropat aiurea, banu ca daca sunt europeni ii da tot suceveanu` inapoi ca vine olful. Am mai zis ca va faceti de cap si nu mai raspundeti cu nimic dupa ce nu mai sunteti alesi. N-ai invatat lectia cu utilitati si mediu, cand aveai papagalul cel mai mare ca trebuie sa-i scoti din rahat pe fostii si oare de ce, va acoperiti unii pe altii si profitati de prostia si naivitatea romanilor.
4.1  RE: Eu zic merci ca Monitorul nu sterge total comentar trimis de
(21 oct 2011, 12:26:53
Domnule ALOEV, se pare ca nu ai aflat un lucru: Iasul a pierdut. Si inca de mult. E foarte mare suparare la Iasi ca acesti bani se vor da Sucevei, dar asta e. Personal, sunt perfect de acord cu BOIKA - principalul este sa faca aceasta investitie.
5.   * trimis de
(21 oct 2011, 12:39:15
Totul bălteşte ( fleoşc ! ) .. lipsa de caractere
Face ca România să fie închisoarea românilor
Abandonaţi fiind ( nu prin demisie .. ci prin concediere )
Şi condamnaţi ( mortificaţi de spaimă ) în gheara stăpânilor

Suntem iremediabil şi pe veci .. români
Minţim , furăm ! să schimbăm numele din România în Hoţia
În stare de agregare contondentă ne’mbătăm cu minciuni
Dacă iese banu’ ne vindem şi .. autonomia

Românu-i ca o frânghie de care se trage’n ambele sensuri
Îşi împrumută fericirea dintr-o manea ( adeseori )
Deşi-i personajul principal în piesa cu 1.000 de abuzuri
În final zâmbeşte tâmp şi-i dă ,, călăului ’’ flori
6.   Bravo! trimis de
(21 oct 2011, 12:47:17
proiectul de modernizare e binevenit, sa dea Dumnezeu sa-l vedem si finalizat. intr-adevar este o poarta deschisa investitorilor si, de ce nu, turismului! in rest multe comentarii egoiste si minti inguste! mai lasati capra vecinului in pace! numai bine!
6.1  RE: Bravo! trimis de
(21 oct 2011, 13:02:20
Daca tu iti imaginezi ca se vor cara cartofii, merele si costita cu avionul de pe Suceava inspre tari UE, te anunt ca te inseli. Cat despre turisti - nu avem suficienti.
7.   RE: BOIKA trimis de
(21 oct 2011, 14:51:18
tu ce dracu mai stai intara daca ti-e asa greu sa mergi la cluj sau bacau sau bucuresti draga BOIKA??? care-te fraiere si tu langa rudele tale!!!
P.S. Pe noi ne intereseaza ca vor castiga firmele prietene PDL, pentru ca sunt banii nostri, chiar daca vin de la UE, sa nu uitati ca tot banii nostri sunt, si noi cotizam la UE, deci tot banii nostri!!!
8.   RE: BOIKA trimis de
(21 oct 2011, 14:52:40
tu ce dracu mai stai intara daca ti-e asa greu sa mergi la cluj sau bacau sau bucuresti draga BOIKA??? care-te fraiere si tu langa rudele tale!!!
P.S. Pe noi ne intereseaza ca vor castiga firmele prietene PDL, pentru ca sunt banii nostri, chiar daca vin de la UE, sa nu uitati ca tot banii nostri sunt, si noi cotizam la UE, deci tot banii nostri!!!
8.1  RE: RE: BOIKA trimis de
(21 oct 2011, 15:23:04
Stai linistit, curand voi pleca si eu, m-am saturat sa traiesc langa prosti ca tine. Nu am chef sa merg la Bucuresti sau Cluj pentru ca pierzi o zi intreaga pe drum, pt ca astia au furat banii si n-au fost in stare sa faca o autostrada.Plus costul benzinei pt sutele de kilometri pe care le faci pana la aeroport. Dar nu ma astept sa intelegi, pari la fel de prost ca nikul tau.
Eu ma refeream ca ar fi bine sa fie dusa la bun sfarsit investitia, sa nu fie furati toti bani. Nu ma deranjeaza ca si-ar trage banii Flutur si PDL-ul, pt ca oricum isi trag. Asta nu e o noutate. Insa doar asa am avea o sansa la un aeroport cat de cat normal.Stiu ca sunt tot banii nostri, n-am nevoie de lectiile tale de economie dobandite pe internet.Tu ce peferi prostule? Sa nu facem nimic, doar din cauza ca isi trag altii comisioane? Eu as vrea sa vad cativa kilometri de autostrada, un aeroport modernizat, drumuri modernizate, trotuare pavate, chiar daca asta inseamna ca si altii isi iau comisioanele aferente.
9.   Re: boika trimis de
(21 oct 2011, 20:12:26
iti urez drum bun si cale batuta fara intoarcere!!!
10.   .... trimis de
(21 oct 2011, 20:36:16
In romania incepe campania electorala cumva?...Ca il vad pe Flutur mereu pe prima pagina..si cum apar comentarii care nu prea-s comode dispare articolul si apare altul...Cum a fost si chestia cu cautatul investitorilor cu traista in spate...
Mai intii clarific ca investitia e un lucru bun si speram, cum spune cineva mai sus ca nu vor ''minca '' banii inainte de terminarea lucrarii...
Cit despre exportul de produse alimentare...vorbe ieftine de doi lei aruncate in vint...Atit timp cit nu exista o infrastructura pentru recoltarea acestor produse de la producatori si distribuirea lor pe piata cum faci sa le exporti? Si ar trebui in primul rind sa alimenteze piata locala..cind ma intorc acasa mi-ar place sa cumpar rosii din romania nu olandeze,harbuz made in romania nu de dabuleni si cultivat in bulgaria...am intrat intr-un magazin mic in falticeni si am cerut pulpe de pui romanesti..NU AVEAU..erau turcesti,americane..ceva de genul asta..
Si ideea e copiata...
11.   .... trimis de
(21 oct 2011, 20:51:03
Se pare ca ar fi fost unul din motivele pt care nokia aplecat din romania,nemodernizarea aeroportului din Cluj...
Si e foarte interesant ca vrea sa atraga investitorii ''cu bani''...Nu stiam ca exista si cei fara bani...
12.   Pareri trimis de
(21 oct 2011, 22:13:25
toti va da-ti cu parerea, dar sunteti cam varza. (nu gramatical). habar nu aveti ce vorbiti. mergeti la buc, cluj si ve-ti vedea cati suceveni sunt de ex doar la 2-3 curse externe. cei care au ceva impotriva le doresc calatorie placuta cu 2 copii de la ora 14 - 15 sa ajunga in buc si sa ajunga la sv la 4 - 5 dimineata. dar .... multe pareri de la unii care habar nu au. si cel cu 2 aeropoarte la 120 km ...... vezi londra cu cele 4 ale sale. la noi daca se face de ce se face, daca nu de ce nu si tot asa.
13.   Bu trimis de
(21 oct 2011, 23:10:40
Ca se face.... ca nu se face..tot ne descurcam noi cumva... Tot atata va stricati aici...mai ales ABCDAR e cel mai stricat.
14.   Raspuns trimis de
(22 oct 2011, 09:57:06
1.Ce-mi plac mie astia care-s interesati grozav de firmele prietene PDL. Parca mai ieri era psd-ul lu' marza si tot asa se scurgeau banii.... prin urmare in dos ma doare unde si cum se duc banii daca in urma ramane ceva
2.mai era una care explica de marea capitala culturala numita Iasi. Corect, numai ca ei au ramas la acelasi nivel ca in 1999 . Doar studentii mai misca orasul ala....in rest nimic... nici productie, nici resurse
3.posibil sa n-avem suficienti calatori care sa justifice cursele. Si ce? nu merita sa incerci sa dezvolti un aeroport din bani europeni? s-avem pardon ..... sa faca astia aeroport si incet incet se vor schimba treburile
4. Cu exporturile.....fantezii erotice de-ale domnului flutur. Numai ca in momentul asta au aparut niste mosieri grei in suceava, neamt si botosani, si s-ar putea ca peste vreo 5-6 ani sa zic "ba, am fost un ignorant, ideea lui s-a dovedit rezonabila"
15.   Azi plec la tg mures trimis de
(22 oct 2011, 16:24:37
Astazi plec la TgMures. De ce? Pentru ca directorul actual de la aeroport a pierdut toate cursele spre europa. Un mosh pensionar, care nu stie altceva decat sa-si plimbe amanta pe la Londra si pe la simpozioane, cu geep la scara, dat de consiliu, fara limita de km. Felicitari Dle Flutur pentru proiect insa poti sa faci si doua piste ca tot degeaba. Daca pui un incompetent la conducere tot nu o sa fie avioane. Cu niste papuci inglodati ,un costum din anii 90 si fara sa ai habar de vre'o limba straineza nu te baga nimeni in seama nu o sa poti aduce niciodata avioane! Nu e suficient sa-ti tragi amanta pe palier si sa-ti angajezi toate neamurile si prietenii in functii bine platite, DOMNULE DIRECTOR! Mai trebuie sa aduci si avioane...daca esti in stare. De ce trebuie sa mergem pe la Mures, Iasi, Cluj, Bucuresti ca sa ajungem in Europa, de ce ocupi locul de munca al unui tanar, DOMNULE DIRECTOR PENSIONAR?? i n c o m p e t e n t a consiliului judetean de a promova un manager tanar si capablil si nu un pensionar zburdalnic !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei