Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Comunele din apropierea Sucevei, puncte negre pe harta accidentelor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunele din jurul Sucevei sunt printre cele mai periculoase din punct de vedere al riscului rutier. O arată statisticile Poliţiei Rutiere, din păcate în acest an existând o tendinţă generală de creştere a tragediilor de pe şosele.

Concret, în primele nouă luni ale acestui an, în cele 22 de comune din zona Sucevei, arondate Poliţiei municipiului Suceava, s-au produs 149 de accidente rutiere, soldate cu zece morţi, 46 de răniţi grav şi 143 de persoane rănite uşor. Faţă de aceeaşi perioadă din 2010 au fost cu 37 mai multe accidente, astfel că au fost şi mai multe victime (numărul persoanelor decedate a fost cu 2 mai mare decât cel de anul trecut, iar cel al persoanelor rănite grav a fost mai mare cu 14).

 

Cele mai multe accidente la Şcheia, cei mai mulţi morţi la Bosanci

Dispunerea evenimentelor rutiere pe fiecare comună în parte arată în mod clar că cele mai multe accidente se petrec pe şosele din apropierea municipiului Suceava.

Cele mai multe accidente au fost înregistrate în Şcheia - 24, la distanţă apreciabilă fiind comuna Bosanci, unde, în primele nouă luni, s-au produs 17 accidente. Totuşi, în accidentele de la Şcheia s-au înregistrat doar răniţi grav, în timp ce accidentele de la Bosanci s-au soldat cu trei morţi.     

După Şcheia şi Bosanci, următoarele comune ca număr de accidente sunt Pătrăuţi şi Ilişeşti, în fiecare înregistrându-se câte zece evenimente rutiere. Pe poziţia a cincia în acest nedorit clasament se află comuna Dărmăneşti, unde, în nouă luni, s-au înregistrat nouă accidente rutiere.

 

Foarte multe accidente în iulie şi august

Statisticile poliţiei mai arată că cele mai multe accidente s-au petrecut în lunile iulie şi august. Vârful a fost atins în luna august, când s-au petrecut 35 de accidente, în timp ce în ianuarie au fost doar opt accidente, în februarie şase şi în martie 12.

Calitatea bună a drumurilor şi viteza mare de deplasare după ieşirea din zona aglomerată a oraşului, acestea ar fi explicaţiile numărului mare de accidente, cred poliţiştii.  

Dacă în municipiul Suceava cele mai multe accidente sunt de tipul coliziune maşină-pieton, pe şoselele din afara oraşului situaţia stă diametral opus. Principala cauză de producere a accidentelor este viteza, cele mai multe accidente grave petrecându-se după coliziuni laterale între maşini (depăşiri imprudente ori ieşirea de pe un drum secundar fără a acorda prioritate), după care urmează răsturnările.

 

Mai rău ca anul trecut, dar mai bine ca în 2009 

„Comparativ cu anul trecut, avem creşteri la mai toate capitolele, însă, pe de altă parte, comparativ cu 2009, avem mult mai puţini decedaţi pe şosele. De exemplu, în acest an, în primele nouă luni, avem zece morţi în zona rurală şi trei în municipiul Suceava, în timp ce în 2009, în aceeaşi perioadă, am avut 30 de morţi”, a ţinut să precizeze comisarul-şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava.

Aşadar, anul trecut s-a înregistrat o scădere accentuată a accidentelor însă, în 2011, tendinţa este din nou de creştere.

Poliţiştii cred că numărul crescut de radare a dus, anul trecut, la scăderea numărului tragediilor de pe şosele, însă se constată că în 2011 şoferii s-au obişnuit cu prezenţa acestora şi nu mai sunt la fel de prudenţi.

 

Foarte multe nereguli constatate de poliţie în trafic

La capitolul acţiuni de control în trafic, în acest an poliţiştii au bătut toate recordurile, aplicând şi foarte multe sancţiuni.

În nouă luni, agenţii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava au constatat în trafic 416 infracţiuni, cu 135 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2010. De asemenea, ei au reţinut nu mai puţin de 758 de permise de conducere, cu 336 mai multe decât în 2010.

În acţiunile pe linia combaterii excesului de viteză s-au aplicat aproape 3.900 de amenzi, 133 dintre şoferii depistaţi de radare fiind lăsaţi şi fără permise de conducere (depăşiseră limita legală cu mai mult de 50 de kilometri la oră).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunele din apropierea Sucevei, puncte negre pe harta accidentelor rutiere.
 Vizualizări articol: 2323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Comunele din apropierea Sucevei, puncte negre pe harta accidentelor rutiere4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei