Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Se apropie alegerile, să ne pregătim că pot apărea manifestări de ură, aţâţare între etnii

Vineri, 21 Octombrie 2011 (14:00:37)

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, în discursul ţinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar al Târgu Mureşului Bernady Gyorgy, că odată cu apropierea alegerilor pot aparea "manifestări de ură, aţâţare, conflicte între etnii" în Târgu Mureş.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, în faţa câtorva zeci de persoane, în discursul ţinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar al Târgu Mureşului Bernady Gyorgy, că acesta a reuşit să fie "primarul tuturor" şi este nevoie de un primar la fel, în locul edilului actual, Dorin Florea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely, care conduce o fundaţie care poartă numele fostului primar al Târgu Mureşului Bernady Gyorgy, a spus că, dincolo de manifestările culturale găzduite, fundaţia şi-a propus să sprijine "un primar care să fie primarul tuturor", el criticându-l pe actualul primar, Dorin Florea, care a depus coroane la statuia lui Bernady în urmă cu o zi, "singur, nu împreună cu comunitatea".

"Fundaţia consideră că are în momentul de faţă un ţel important - să sprijine un primar care să fie primarul tuturor şi să nu se întâmple ca şi ieri ( joi - n.r.), când primarul Dorin Florea singur a venit aici, nu împreună cu comunitatea, ca şi cum ar fi lucrat pe furiş, şi a pus aici, cu o zi înainte, o coroană", a spus Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a adăugat că odată cu apropierea alegerilor pot aparea "manifestări de ură, aţâţare, conflicte între etnii" în Târgu Mureş.

"În 1990, evenimentele din martie ne-au făcut să suferim (se referă la conflictul interetnic dintre români şi maghiari - n.r.) (...) Să nu lăsăm să se mai întâmple niciodată ceea ce s-a întâmplat în martie 1990. Dar să nu credem că unii nu ar dori să existe între diferitele etnii tensiuni, să nu fie diversiuni. Aşa cum se apropie alegerile, iarăşi trebuie să ne pregătim şi pentru asemenea manifestări de ură, aţâţare, conflicte între etnii. Să nu lăsăm să fie disensiuni între oamenii din Târgu Mureş. Cei din Târgu Mureş merită să trăiască într-un oraş în care construim împreună. Şi în acelaşi timp este foarte important ca viziunea lui Bernady şi ceea ce ne-a lăsat să fie pentru noi un exemplu şi să procedăm respectând ideile şi visul lui Bernady. De aceea trebuie să fim într-o coaliţie inclusiv cu românii din acest oraş", a spus Borbely.

El a subliniat că "trebuie schimbată o mentalitate" şi "acel drum despre care în momentul de faţă unii, în frunte cu primarul Dorin Florea, doresc să credem că este drumul bun", afirmând că nu crede că acesta ar fi drumul pe care se poate "merge mai departe".

La depunerile de coroane de la monumentul fostului primar al Târgu Mureşului Bernady Gyorgy au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, consilierul în Ministerul Sănătăţii Vass Levente, vicepreşedintele CJ Mureş Szabo Arpad şi viceprimarul UDMR al municipiului, Csegzi Sandor.

În cadrul "Zilelor Bernady", organizate de fundaţia condusă de Borbely în perioada 20-21 octombrie, sunt cuprinse concursuri foto şi pentru tineret, vernisaje, depuneri de coroane la mormântul fostului primar şi la statuia acestuia, precum şi decernarea plăcii comemorative "Bernady Gyorgy" şi o gală de operă şi operetă, vineri seara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Se apropie alegerile, să ne pregătim că pot apărea manifestări de ură, aţâţare între etnii.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Se apropie alegerile, să ne pregătim că pot apărea manifestări de ură, aţâţare între etnii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei