Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 oct 2011 - Anul XVI, nr. 249 (4847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către Comisia Europeană

Vineri, 21 Octombrie 2011 (18:01:42)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, referitor la afirmaţiile vicepreşedintelui CE Joaquin Almunia, legate de contractele Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, că Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către CE pentru a rezolva toate aspectele ridicate.

Întrebat, vineri, cum comentează declaraţiile vicepreşedintelui CE, Joaquin Almunia, potrivit cărora Comisia Europeană analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie cu amănuntul, pe motiv că acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pieţei, Boc a afirmat, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia Vâlcele-Apahida, că Almunia a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Concurenţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către CE pentru a rezolva toate aspectele pe care CE le-a ridicat şi le ridică. Comisarul Almunia a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi a subliniat faptul că există deschidere totală din partea Guvernului României de a prezenta toate datele necesare conform legii în vigoare. Vom vedea care va fi rezultatul analizei", a spus Emil Boc.

Comisia Europeană (CE) analizează contractele încheiate de Hidroelectrica cu Arcelor Mittal Galaţi şi Alro Slatina, dar şi cu unii distribuitori de energie cu amănuntul, pe motiv că acestea s-au realizat la tarife sub nivelul pieţei, a declarat vineri Joaquin Almunia, vicepreşedinte al CE.

"Ştiu că trecem prin vremuri grele, dar subvenţiile indirecte nu sunt o soluţie pentru a rezolva anumite probleme din diverse sectoare. Prin tarife reduse la electricitate acordate anumitor jucători, se reduce preţul de cost la beneficiar, dar sunt periculoase pentru concurenţă. Analizăm un potenţial ajutor primit de Arcelor Mittal şi Alro, prin care Hidroelectica le-a acordat tarife reduse şi, de asemenea, analizăm contractele Hidroelectrica cu distribuitorii cu amănuntul şi cu alţi clienţi industriali. Consumatorii industriali din alte sectoare sunt afectaţi pentru că trebuie să plătească preţuri mai mari din cauza distorsionării pieţei", a spus Almunia, care este şi comisar pentru Concurenţă, prezent la conferinţa "Concurenţa în sectoare cheie ale economiei româneşti". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către Comisia Europeană.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul României este deschis comunicării tuturor informaţiilor către Comisia Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei