Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Guvernul trebuie să fie mai atent la sectorul privat

Vineri, 30 Septembrie 2011 (15:03:32)

 Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, susţine că Guvernul trebuie să fie mai atent la sectorul privat ca să reuşească să îi convingă pe investitori să aleagă România pentru a-şi derula investiţiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Elena Udrea a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a sprijini investitorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt foarte multe măsuri care s-au luat şi care nu neapărat au fost cunoscute, pentru că ele sunt şi foarte tehnice, dar care sprijină investitorii", a spus Udrea.

Ministrul a afirmat că principalul lucru pe care Guvernul va trebui să îl facă este să fie mai atent la sectorul privat, pentru a reuşi să îi convingă pe investitori să aleagă România pentru a-şi derula investiţiile şi de a nu îi pierde pe cei care "de multe ori" din cauza "nepăsării unor funcţionari publici" preferă să plece în alte părţi.

"Cred că principalul lucru pe care trebuie să îl facem este să fim mai atenţi la sectorul privat, să fim mai atenţi în a reuşi să convingem investitorii, cu ceea ce face Guvernul, să aleagă România pentru a-şi derula investiţiile şi să nu îi pierdem pe cei care vin şi bat la porţile noastre, la porţile instituţiilor româneşti, şi de multe ori, din cauza nepăsării unor funcţionari publici, preferă să plece în alte părţi", a afirmat Udrea.

Elena Udrea a adăugat că, în opinia sa, acesta a fost şi semnalul pe care a vrut să îl transmită preşedintele Traian Băsescu şi anume că de multe ori aparatul administrativ blochează accesul investitorilor pe piaţa românească.

"Cred că acesta a fost şi semnalul pe care l-a tras preşedintele Traian Băsescu, ştiind că de foarte multe ori aparatul administrativ, funcţionărimea blochează accesul investitorilor pe piaţa românească. Cred că este treaba politicienilor, a noastră la nivel central şi local, să deblocăm atunci când se întâmplă aceste blocaje artificiale create de nepăsarea unor funcţionari", a spus Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

Preşedintele a spus, la plecare spre Polonia, unde participă la un summit-ul Parteneriatului Estic, că avertizase asupra riscului ca multinaţionalele să înceapă să-şi reducă activitatea pe teritoriul României.

"Iata că începe să se întâmple. E un fenomen la care trebuie să ne aşteptăm", a spus Băsescu.

El a menţionat că acest fenomen nu poate fi compensat decât prin crearea de locuri de muncă în baza deciziilor luate de Guvern.

Grupul finlandez Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Guvernul trebuie să fie mai atent la sectorul privat.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: Guvernul trebuie să fie mai atent la sectorul privat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei