Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2011 - Anul XVI, nr. 231 (4829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CSM despre desfiinţarea instanţelor mici: Trebuie să ne gândim la o reorganizare

Vineri, 30 Septembrie 2011 (16:22:54)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Horaţiu Dumbravă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că CSM susţine în continuare că ar trebui gândită "o reorganizare" a instanţelor din România şi chiar desfiinţarea instanţelor mici.

Horaţiu Dumbravă a spus că CSM, împreună cu Ministerul Justiţiei, a făcut o propunere de reorganizare şi desfiinţare a instanţelor de judecată mici, care a fost discutată în Parlament.

"Această propunere a ajuns în Parlament şi a ieşit ce a ieşit. Noi ne-am spus părerea, ca şi CSM, că este nevoie de o reorganizare şi din acest punct de vedere şi am fost în ideea de a fi desfiinţate instanţele mici, cele nominalizate de altfel în materialul făcut împreună cu Ministerul Justiţiei", a spus Dumbravă.

Preşedintele CSM a adăugat că în problema desfiinţării instanţelor mici sunt multe lucruri de discutat în ceea ce priveşte accesul justiţiabilului la justiţie.

"Sigur aici sunt multe lucruri de discutat. În ce măsură se asigură accesul justiţiabilului la justiţie pentru că în condiţiile unei crize economice e foarte greu ca un justiţiabil să vină dintr-o localitate îndepărtată, spre exemplu de la Câmpeni la Alba Iulia. E destul de dificil ca şi costuri. Sigur, putem gândi raţiuni pe care să le avem în vedere şi să vedem care instanţe mici ar putea fi desfiinţate", a afirmat Dumbravă.

Întrebat dacă Consiliul Superior al Magistraturii intenţionează să reia ideea desfiinţării instanţelor mici, Horaţiu Dumbravă a spus că fără executiv consiliul nu poate face acest lucru, însă a precizat că este în continuare dispus pentru a gândi o reorganizare şi din acest punct de vedere.

"Fără executiv nu putem, dar noi suntem în ideea că ar trebui să ne gândim la o reorganizare şi din acest punct de vedere", a afirmat Dumbravă.

Întrebat câte instanţe mici ar putea fi propuse pentru desfiinţare, Horaţiu Dumbravă a răspuns că nu poate da un număr exact, precizând doar că este de ordinul zecilor.

La rândul său, preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, judecătorul Adriana Petraşcu, a explicat că în raza Curţii de Apel Alba Iulia a fost propusă pentru desfiinţare instanţa din Agnita, care are un număr mic de cauze şi nu are sediu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Horaţiu Dumbravă, s-a aflat, vineri, la Alba Iulia, unde a vizitat sediile celor trei instanţe din municipiu: Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia.

Senatul a adoptat, în iunie, o lege prin care se desfiinţează douăsprezece instanţe judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea, dată fiind lipsa de activitate a acestora ori activitatea redusă.

În urma votului dat de senatori, vor fi desfiinţate instaţele şi parchetele oraşele Bocşa (judeţul Caraş-Severin), Cernavodă (Constanţa), Băneasa (Constanţa), Bechet (Dolj), Şomcuta Mare (Maramureş), Sângeorgiu de Pădure (Mureş), Scorniceşti (Olt), Urlaţi (Prahova), Jimbolia (Timiş), Murgeni (Vaslui) şi din comunele Comana (Giurgiu) şi Bozovici (judeţul Caraş-Severin).

Iniţial, Guvernul propusese o listă de 24 de instanţe şi parchete care ar fi urmat să fie desfiinţate, numărul acesta fiind redus la opt în urma votului dat în Camera Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CSM despre desfiinţarea instanţelor mici: Trebuie să ne gândim la o reorganizare.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CSM despre desfiinţarea instanţelor mici: Trebuie să ne gândim la o reorganizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei