Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăzăroiu: Termenul de sfârşitul lunii septembrie pentru Legea asistenţei sociale este crucial

Marţi, 13 Septembrie 2011 (15:01:25)

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat marţi, după discuţiile de la Comisia de Muncă din Senat, că adoptarea Legii asistenţei sociale, până la sfârşitul lunii septembrie, nu este imposibilă, dar că respectarea acestui termen este crucială pentru a nu pierde încrederea pieţelor financiare.

"Termenul de sfârşitul lui septembrie nu ştiu dacă este imposibil. În orice caz ştiu că este crucial. În ciuda a ceea ce se spune, este în scrisoarea cu Fondul Monetar Internaţional şi îi sfătuiesc pe toţi să să se uite la ce se întâmplă în momentul acesta în lume, pe pieţele monetare internaţionale. Marea problemă a ţărilor este credibilitatea. România, din fericire, prin acest acord cu Fondul, are o brumă de credibilitate pe care şi-a câştigat-o anul trecut şi care se reflectă şi în ratingul dat de agenţii. Asemenea derapaje, să nu ne respectăm nişte termene, seamănă neîncredere pe pieţele financiare internaţionale şi ştirbesc din credibilitatea României", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul a precizat însă că în cadrul comisiei de muncă de la Senat a văzut că există voinţa de a respecta termenele şi de a avea şi o dezbtere reală pe conţinutul legii.

"Cel mai rău lucru pe care îl poate face această comisie sau plenul Senatului, este să amâne legea. Eu cred că sunt nişte amendamente, nici nu sunt foarte multe din câte am văzut, se pot discuta repede astăzi, mâine ar putea intra, cel mai devreme, în plenul Senatului şi apoi să meargă în orice formă. Ea poate fi respinsă de Plenul Senatului, apoi se merge la Cameră şi acolo procedura este accelerată. Eu reamintesc că această lege este de la sfârşitul lui mai. Eu nu vreau să-şi imagineze cineva că am băgat-o ieri în Parlament şi aşteptăm ca în două zile să iasă. Este în procedură de urgenţă", a mai spus Lăzăroiu.

Ministrul a susţinut că nemulţumirea unor membri ai opoziţiei, referitoare la faptul că Ministerul Muncii nu a elaborat întreg pachetul de legi, nu este justificată pentru că acest lucru ar fi însemnat o lipsă de respect chiar faţă de Paralament.

"După ce se adoptă legea cadru, se pun în acord încă 15 legi cu legea cadru. Dacă eu veneam acum cu cele 15 legi, e ca şi cum aş fi asumat că eu ştiu cum arată legea cadru în final, adică i-aş fi suspectat pe parlamentari că nu au niciun cuvânt de spus şi vor accepta pe nemestecate legea cadru. Am zis că e corect să se termine legea cadru, să vedem legea finală şi apoi cele 15 legi subsecvente să le punem în acord cu legea cadru", a mai spus Lăzăroiu.

Proiectul de Lege privind asistenţa socială prevede comasarea celor 54 de ajutoare sociale în nouă categorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Termenul de sfârşitul lunii septembrie pentru Legea asistenţei sociale este crucial.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăzăroiu: Termenul de sfârşitul lunii septembrie pentru Legea asistenţei sociale este crucial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei