Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Adevăratele probleme în ţările europene nu sunt create de cetăţenii români

Marţi, 13 Septembrie 2011 (14:54:07)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, afirmă că "adevăratele probleme în ţările europene nu sunt create de cetăţenii români", precizând că speră ca, în 21-22 septembrie, să aibă posibilitatea să discute personal cu ministrul de Interne francez şi cu ceilalţi miniştri pentru a clarifica aceste aspecte.

"Eu cred că adevăratele probleme în ţările europene nu sunt create de cetăţenii români. Sigur, ne fac şi ei un deserviciu, şi anume că stau, de regulă, în intersecţii, sunt mult mai vizibili decât alţii din alte ţări, decât alţi infractori, alte persoane care aduc deservicii în ţările europene, dar nu noi suntem cei care creăm problemele majore în Uniunea Europeană", a declarat, marţi, la Alba Iulia, Traian Igaş, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul român de Interne şi-a exprimat speranţa că, în 21-22 septembrie, când România îşi va susţine candidatura pentru aderarea la Spaţiul Schengen, să aibă posibilitatea să discute cu ministrul francez de Interne şi cu ceilalţi miniştri de Interne din Uniunea Europeană despre situaţia cetăţenilor români rezidenţi în aceste state.

"Eu sper ca, în perioada 21-22 septembrie, să am posibilitatea să discut personal cu ministrul de Interne francez şi cu ceilalţi miniştri tocmai pentru a clarifica anumite aspecte, aspecte pe care, de altfel, noi le-am mai discutat şi cu alte ocazii şi, dacă aţi putut constata, România şi-a îndeplinit toate obligaţiile în relaţia cu celelalte state, şi anume a trimis de fiecare dată, atunci când au fost solicitări, angajaţi MAI care să preia o parte din problemele pe care le au în relaţia cu cetăţenii români care temporar locuiesc în acele ţări", a spus Igaş.

Întrebat dacă MAI are un plan de măsuri privind combaterea infracţiunilor comise de cetăţenii români în alte state membre UE, Igaş a spus că există astfel de măsuri şi de fiecare dată când au acţionat autorităţile române au dovedit "maximă eficienţă".

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a participat, marţi, la festivităţile dedicate Zilei Pompierilor din România organizate în municipiul Alba Iulia.

Traian Igaş a fost însoţit de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Marcel Sorin Lucaciu.

Festivităţile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Pompierilor din România au cuprins un ceremonial militar, urmat de o defilare la care au participat peste 350 de pompieri şi colaboratori ai acestora şi circa 30 de autospeciale de intervenţie.

În cadrul festivităţilor a fost prezentată tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor şi au fost realizate exerciţii demonstrative.

Din cauza festivităţilor organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Pompierilor din România, circulaţia rutieră în zona cartierului Cetate a fost închisă, pe Bulevardul "1 Decembrie 1918" din faţa Parcului Unirii, între Casa de Cultură a Sindicatelor şi Hotel Cetate.

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, estima, luni, într-un interviu acordat Aujourd'hui en France/Le Parisien, că delincvenţii români reprezintă "un inculpat din zece" la Paris, relata AFP.

"Aproximativ 1.200 de cetăţeni români au fost deferiţi justiţiei (...) în primele şapte luni ale anului la Paris. Delincvenţii români reprezintă un inculpat din zece în capitală", preciza el.

Potrivit ministrului de Interne, "în primele şapte luni ale lui 2011, au fost reţinuţi 4.800 de români de către poliţia din Paris, faţă de 2.500 în aceeaşi perioadă a lui 2010".

"Aceasta înseamnă o creştere de peste 90 la sută", adăuga el.

Printre măsurile avute în vedere, Claude Guéant prevede instalarea unui "magistrat român la Paris în următoarele săptămâni, (care) va permite organizarea repatrierii delincvenţilor minori în ţara lor".

"Dacă aceştia din urmă au părinţi prezenţi în Franţa, vor fi predaţi acestora înainte de a fi repatriaţi", declara ministrul. "În cazul în care nu există informaţii despre prezenţa părinţilor pe teritoriul nostru, aceşti minori vor fi încredinţaţi serviciului de ajutor pentru copii din România", sublinia el.

De altfel, ministrul de Interne anunţa că prefectul poliţiei din Paris, Michel Gaudin, va "interzice cerşetoria pe Champs-Elysée", semnând o hotărâre "în această săptămână". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Adevăratele probleme în ţările europene nu sunt create de cetăţenii români.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Adevăratele probleme în ţările europene nu sunt create de cetăţenii români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei