Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de muncitori chinezi au protestat la Iaşi din cauza salariilor, cerând să se întoarcă în China

Vineri, 9 Septembrie 2011 (14:51:24)

Câteva zeci de muncitori chinezi au protestat, vineri, timp de o oră, în incinta unui şantier din centrul Iaşiului, principala lor nemulţumire fiind salariile mici, ei cerând, totodată, să fie ajutaţi să se întoarcă în China, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Muncitorii s-au adunat în curtea din incinta şantierului complexului Palas din Iaşi, unde lucrează şi sunt cazaţi, arătându-se nemulţumiţi de salariile mici pe care le primesc, dar şi faţă de condiţiile de hrană oferite de angajatorul chinez care i-a recrutat.

Totodată, ei au spus că vor să se întoarcă în China.

Reprezentanţii firmei ieşene Iulius Group, care construieşte ansamblul Palas din Iaşi, susţin că în ultimele săptămâni au apărut neînţelegeri între muncitori şi subantreprenorul chinez care i-a adus la Iaşi.

În aceste condiţii, firma ieşeană a decis rezilierea contractului cu angajatorul chinez.

"Timp de aproape două săptămâni, perioadă în care au avut loc discuţii între angajator şi proprii salariaţi chinezi, muncitorii au refuzat categoric să presteze servicii, dar au beneficiat de cazare şi hrană gratuite, asigurate de managementul chinez şi de antreprenorul general de la Palas. Conflictul a pornit de la faptul că muncitorii au pretins un salariu mai mare decât au lucrat şi decât era prevăzut în contract. Deoarece nu s-a ajuns la nici o înţelegere şi muncitorii au refuzat să lucreze, antreprenorul general de la Palas a fost nevoit să înceteze contractul cu subantreprenorul chinez. Prin aceasta, muncitorilor li s-a anulat dreptul de şedere în România. În consecinţă, managementul chinez a decis astăzi dimineaţă (vineri dimineaţă -n.r.), mutarea muncitorilor din complexul Palas“, se arată într-un comunicat al companiei ieşene Iulius Group.

Muncitorii chinezi au fost urcaţi într-un autobuz şi transportaţi într-o altă locaţie, situată la marginea municipiului, unde, împreună cu firma angajatoare, vor fi stabilite condiţiile în care vor părăsi România.

Un protest similar al muncitorilor chinezi care lucrează la Palas Iaşi a avut loc pe 27 septembrie, când agenţii de pază au folosit spray-uri lacrimogene pentru calmarea spriritelor. Doi muncitori asiatici au necesitat atunci îngrijiri medicale, la faţa locului fiind aduşi şi jandarmi, care au dispersat grupul de manifestanţi.

Pe şantierul Palas din Iaşi lucrează câteva zeci de muncitori chinezi, care sunt cazaţi în incinta complexului.

La începutul lunii august, patru muncitori de origine chineză care lucrează pe acelaşi şantier au fost răniţi, după ce o platformă de beton a căzut peste ei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de muncitori chinezi au protestat la Iaşi din cauza salariilor, cerând să se întoarcă în China.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de muncitori chinezi au protestat la Iaşi din cauza salariilor, cerând să se întoarcă în China5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei