Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2011 - Anul XVI, nr. 213 (4811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Revizuirea Constituţiei este prioritatea priorităţilor

Vineri, 9 Septembrie 2011 (14:59:28)

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că PDL şi actuala coaliţie majoritară şi-au fixat obiective "extrem de îndrăzneţe" pentru această toamnă, revizuirea Constituţiei fiind "prioritatea priorităţilor".

"PDL şi actuala coaliţie majoritară şi-au fixat obiective extrem de îndrăzneţe pentru această toamnă, care pot fi clasificate ca priorităţi legislative sau priorităţi politice. La primul capitol, în top se situează revizuirea Constituţiei, care este prioritatea priorităţilor, este un angajament al nostru de a pune Constituţia în acord cu realităţile României, cu realităţile reformei, cu cele europene şi internaţionale, cu prezenţa României în UE şi în acord cu voinţa populară exprimată la referendumul din 2009", a declarat Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Oltean a afirmat că PDL şi-a însuşit proiectul de Constituţie pe care preşedintele României l-a înaintat Parlamentului în iunie, l-a depus în această săptămână la cele două Camere, urmând ca săptămâna următoare să facă diligenţele necesare pentru ca acesta să intre în dezbaterea comisiei special constituite în vederea revizuirii Constituţiei.

!Noi credem că este nu numai o prioritate a guvernării, ci a tuturor partidelor parlamentare, pentru că trebuie să fim interesaţi să avem o Constituţie modernă. Nu vom respinge niciun dialog cu opoziţia, pentru a identifica împreună modalităţile de adoptare a acestui act legislativ fundamental. Avem nevoie de un cvorum ridicat şi puterea nu deţine o majoritate parlamentară care să-i permită adoptarea Constituţiei fără o participare activă a opoziţiei", a explicat Ioan Oltean.

El a adăugat că o altă prioritate, pe care Guvernul deja a adoptat-o, este modificarea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală.

"Este un act normativ extrem de important, care vine în atenţia oamenilor de afaceri. E o gură de oxigen pe care Guvernul o aduce oamenilor de afaceri, pentru a-i ajuta să depăşească greutăţile datorate crizei economice, prin anularea penalităţilor la sumele pe care le au ca şi credit, îndatorate, în situaţia în care acestea se vor plăti până în 31 decembrie 2011", a spus el.

Oltean a adăugat că se vor anula toate penalităţile la datoria de bază plus dobânda şi 50 la sută din aceste penalităţi dacă plata sumei de bază şi a dobânzii se va face până la 31 iunie 2012.

El a spus că alte acte normative care stau în atenţia Parlamentului sunt legile fundamentale care vizează bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale.

"Vrem să fie depuse în Parlament în termen constituţional pentru a putea fi adoptate, ca România să intre într-un buget performant cât se poate de repede", a declarat el.

Totodată, Oltean a menţionat că o altă priorietate este legea privind intrarea în vigoare a codurilor penal şi civil, dar şi legea coplăţii în sănătate, legea salarizării, precum şi legea privind asistenţa socială.

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Daniel Buda (PDL), crede că proiectul de revizuire a Constituţiei va ieşi într-o formă finală din comisia mixtă până la sfârşitul acestui an, după ce şi parlamentarii opoziţiei vor renunţa la orgolii şi se vor aşeza la masa discuţiilor.

Grupurile parlamentare ale PDL şi-au asumat proiectul de revizuire a Constituţiei al preşedintelui Traian Băsescu şi l-au depus la Birourile Permanente reunite pentru a fi discutat în comisia specială condusă de Daniel Buda, preciza, miercuri, pentru MEDIAFAX, Mircea Toader.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, spunea că PDL doreşte să reactiveze comisia specială pentru revizuirea Constituţiei şi, în felul acesta, să-i dea de lucru proiectul preşedintelui asumat de grupurile PDL.

Toader adăuga că PDL şi-a asumat proiectul preşedintelui, aşa cum este el, fără modificări, arătând că în comisia specială se poate modifica în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului, în iunie, proiectul de revizuire a Constituţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Revizuirea Constituţiei este prioritatea priorităţilor.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oltean: Revizuirea Constituţiei este prioritatea priorităţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei